2 gröna layouter

De här två gröna layouterna har legat ett tag på skrivbordet. Allt det som hamnade med har legat på men jag har placerat om det många gånger och ju fler förslag jag fick desto svårare blev det ju att bestämma sig. Men idag efter skolan så tyckte jag att det var på tiden att de blev klara så jag bestämde mig och nu är allt fastklistrat.
Jag som håller i en söt kattunge.

Jag & Lisa på Lycksele djurpark.


Det här är första gången som jag har använt symaskin. Det var kul och gav lite omväxling.

leave out all the rest - twilight

Jag skrev tidigare om att jag fick en spelbok i julklapp med twilightlåtar. Här är en av låtarna som finns där. Fast det är ju så klart ingen text utan istället så blir det jag som spelar.

leave out all the rest - twilight

tetris

Hej!
Just nu sitter jag och spelar tetris på Lisas nintendo DSi. Mitt rekord är level 10.



Uppdatering: Nu är jag på level 12! :-)

Spelat piano

Nu har jag suttit och nött en och samma takt säkert hundra gånger men nu kan jag den. Jag kan de fem första takterna av 46. Det känns som att det här blir en riktig utmaning! Låten heter River flows in you eller Bella's lullaby. Jag fick noterna för jättelänge sen men det är först nu jag försökt spela den och jag säger bara en sak, den är inte lätt. Men jag ska försöka lära mig den. Här får ni höra den. Det tar nog ett tag innan det låter så där för mig.



Bella's lullaby/River flows in you



Motvind

Nu har jag åkt lite skidor. Jag åkte med mamma och pappa mot Bjurström, åt det hållet gled man jättebra och sen när vi vände blev det jättejobbigt för det var jättemycket motvind.



Grattiskort

Igår gjorde jag ett grattiskort till en som mina föräldrar skulle fira. Signe satt i bakgrunden och skickade låtar från hennes mobil till min. :-) Även fast jag gjorde fel några gånger så blev det till slut ett kort.




.......

I tisdags på min obolektion så fick jag byta oboe till en bättre! Det var en annan elev som behövde en med vänster-f så då fick hon min och jag fick en annan.
Här är den.....

Man ser nästan ingen skillnad på den men jag känner faktiskt lite skilland när jag spelar.

Album önskas

På min födelsedag (den 27 februari) så kommer vi att vara i Bjurholm med kören och visa upp predikalen en sista gång. Det är ju så klart mycket jag önskar mig men mest av allt ett album till alla layouter jag har gjort på senaste tiden. Jag önskar mig en massa andra pysselsaker också.


Systemkamera

I helgen när jag har varit med Ellen så har jag fotat ganska mycket med hennes systemkamera, det är ju så kul! Jag önskar att jag hade en egen.



Kolla på kortet, det är taget med min mobilkamera. Nu har jag bevis på att den är riktigt bra.

vampyrbild

När jag, Lina & Ellen var på cafe 33 så tog vi en massa roliga kort. Ni vet hur konstig man kan se ut om man tar när man inte är beredd. Lina tog i varje fall ett kort på mig och Ellen som ni ser här nedanför. Bara så ni vet så gjorde jag det inte med mening.



Ellen ser helt ovetande ut medan jag ser ut som en vampyr eftersom jag har röda ögon, det ser ut som om jag stirrar på hennes hals och se på munnen. haha. Ja som sagt bilder kan bli väldigt tokiga om man inte är beredd fast även om man är det, hihi.

Ensamma på bion.

Vi var helt ensamma i hela salongen på bion. Nog för att det var en liten salong men. Det var ganska kul för vi satt ju och prata högt och typ bredde ut oss hur mycket som helst. :-) Vi åt på wok & roll och sen så gick vi och köpte piggelin till efterrätt. Man frös typ ihjäl av att äta glass ute :-) Nu är vi på väg hem.


Sound of noise

Ikväll så ska jag, lisa, mamma,
Ellen & Signe fara till stan och
äta och se på bio.
Vi ska se sound of noise.


TG

Ursäkta att jag inte har skrivit på ett tag men jag kan berätta att i går kväll så var det första tg för terminen. skitskoj var det. Och sen följde Ellen mig hem och sov över. vi har fotat med hennes systemkamera och smsat en massa, hihi.



En sån här klocka skulle man vilja ha.

Idag, torsdag.

Idag så var det sista idrottslektionen med Mia. Det är vår idrottslärare men hon kommer va tjänstledig resten av terminen för att testa ett annat jobb. Jag hopppas verkligen att hon kommer tillbaka!

Ikväll blir det nog skidträning. Och sen lite läxa.

Jag idag.


Sent eller tidigt julkort?

Jag beställde en god jul stämpel som var på rea från scrap-ateljen och då ville jag ju så klart använda den så det blev ett julkort. Och då är frågan om man ska säga att det är tidigt eller sent?


Frost.

Jag har inte läst på väldigt länge och nu la jag undan boken som jag höll på med för jag kom ingen vart i den. Istället började jag med den här boken, frost, som har legat och väntat väldigt länge. Den verkade bra så vi får se om den var det också. :-)
Frost av Maggie Stiefvater

Café 33

Idag slutade vi klockan ett! Så då gick jag, Ellen & Lina på Café 33 vilket var riktigt trevligt. Det borde vi göra oftare. Nu laddar jag för skidtävlingen. Har varit och testat skidorna och det kändes riktigt bra. Upptäckte att det nästan var fullmåne så jag gick ut och snabbtog några kort.


Och så var det måndag igen....

Hej!

Nu är jag hemma efter en lång skoldag. De två sista lektionerna var 60 min st och det hjälpte inte att det var Matte & Engelska.

Ikväll är det kören men inget blås för det var igår. Vi får se vad jag hittar på fram tills dess. (Det börjar sju). Vad ska ni själva göra?

Imorgon har jag årets första oboelektion. Jag har faktiskt lyckats hålla uppe ambissen någorlunda över jullovet så det känns som att det kommer att bli en ganska bra start.

Nu sitter jag och tränar glosor på http://glosmaskin.liber.se/, det är ett bra sätt att plugga på.



Hejdå! Vi ses! :-)

Kort med midnight frost - papper

Idag så stressgjorde jag ett kort till en som har gått ut sjuksköterske-utbildningen. Jag använde papperna ur bo bunnys serie Midnight frost. Så här blev resultatet.



7 km med de nya skidorna

Idag åkte jag skidor! 7 km med de nya. Det gick riktigt bra fastän det var dåligt före. På tisdag är det ju skidserietävling här i Boliden. Jag är inte så mycket för att tävla men när det är i Boliden så är jag gärna med. Vi får se hur det går om jag blir ensam i min klass eller.

Bild på månen.


Vad har ni gjort idag då?

Four Stars

Nu har vi sjungit, vi sjöng at your side, att lämna allt, du lilla jesusbarn & I sing because. Jag önskar att jag haft nån bra inspelningapparat så att ni hade fått höra hur det lät. Här kommer bilder!

Signe & Ellen som sjunger.

Jag & Rebecka som spelar.


Bilder på ''hallen''.

Här kommer bilder på ''hallen'' (utanför mitt rum som vi har gjort om), som jag lovade. Det har varit klart ett tag men jag har glömt bort att jag skulle visa er. :O


Fint väder!

Det är så fint väder idag, himlen är alldeles blå och solen skiner. Synd bara att det är så kallt annars hade det varit perfekt för en skidtur med de nya skidorna. Istället så gick jag ut och fotade lite, bara kring vårt hus. Här kommer några av bilderna.





Tavlor

När vi höll på att fixa med mitt rum (tidigare så var det lekrum) och vi var på IKEA så köpte vi ett par planscher som vi skulle rama in. Men vi har inte lämnat in dom för inramning förs än nu. Vi hämtade dom i torsdags och nu sitter dom på väggen i mitt rum.


Städat och klart.

Nu är julpyntet borta och rent äre också. Jag har dammtorkat varenda pinal i mitt rum och dammsugt varenda millimeter så nog är det rent nog. Jag har även ställt om sakerna i bokhyllan och fixat i fönsterna. Sorterat på skrivbordet bärt bort allt julpynt. Men så är det, ibland måste man storstäda även fast det är jobbigt. :-) Jag kanske inte är den person som verkligen avskyr att städa men det är ändå inte särskilt kul.




Sovmorgon!

Imorgon får jag sova ut rätt så länge, jag har sovmorgon till 9.45. Fast bara imorrn inte resten av fredagarna. Det blir riktigt skönt och snart är det helg också! Jag gillar verkligen att sova länge på morgonen och som på jullovet då man får sova ut varenda morgon. :-) Ses...


Ganska gulliga - Ännu gulligare.

Idag kunde jag äntligen färdigställa denna LO som har legat väldigt länge men jag har inte haft alfabetstickersena som jag vill använda. Nu när jag var i stan och köpte nya skidor så hämtade jag sakerna som jag hade beställt från scrapateljen. Så här blev den...



Det är jag och min kusin när vi var mycket yngre.

Nya skidor!!!

Det var dags för mig att köpa nya skidor och mina systrar behövde också nya. Jag var för tung för mina gamla så att fästvallan var i spåret hela tiden och det gör ju så att man får sämre glid. Så jag tog ledigt de sista lektionerna av skolan idag och följde mamma till stan för hon skulle besikta bilen. Det var lite dåligt med skidor på team sportia den här tiden på säsongen men vi lyckades hitta ett par salomon. Förr har jag haft madshus men salomon är ganska likt dem, med mjukt spann och så. Nu har jag testat dem och jag fick fäste med dem! Nu håller pappa på att kuzmin-sickla och valla dom inför tävlingen på tisdag här i boliden. Här kommer bilder! :-)

Tog bara kort på en skida.


Nu kuzmin-sicklas dom!

Låda med spets.

Mamma bad mig klä burken som vi har små anteckningslappar i vid datorn. Tidigare så var den rosablommig och nu är den blå med spets i kanten.


En LO....

Idag efter skolan blev det att pyssla. Det känns som att jag inte har pysslat på ett tag så nu var det dags! Jag gjorde en LO och en annan sak som ni får se i nästa inlägg. Korten på LO:n är tagna nånstans i fjällen, vet inte vart. Jag blev riktigt nöjd med den.


Tour de ski

Nu är det slut på årets tour de ski. Det var riktigt roligt att se på som med alla andra skidtävlingar. Förra året gjorde ju Charlotte Kalla en jättebra resa och sista tävlingen, ''klättringen'' gav hon så bra ifrån sig så hon blev etta, i alltihop! Här kommer en video då man ser hur hon kör om en annan, hon bara öser på fast det är i värsta branta slalombacken.

Charlotte Kalla - Tour de ski 2009


At your side

Nu har jag varit och övat med ''fourstars''. En av låtarna som vi ska sjunga är at your side, här kommer en video när the corrs sjunger den.

At your side - the corrs



Den är riktigt rolig att sjunga. Vi får se hur det går att sjunga upp den.

Slut på jullovet

Nu är det slut med jullov och skolan har börjat om. Dagen kändes ganska jobbig och det hjälpte inte att vi fick nya scheman som var mycket sämre än de förra. Ikväll ska jag öva med ''4stars'', det är min, Ellens, Rebeckas & Signes grupp. Vi ska sjunga på lördag så vi måste verkligen öva. Jag har inget mer att skriva om just nu men vi hörs senare. :-)

Tog kort på en trasig julgranskula. hihi

Tävling i Drängsmark.

Idag klockan nio på morgonen drog hela familjen iväg till Drängsmark för att tävla. Jag brukar inte tävla så mycket och är därför inte så van och att jag skulle åka 5 km istället för 2,5 som jag är van vid gjorde ju inte saken bättre. Jag kom på en tredje plats, det var sist men det är ju bättre att säga att man kom trea än sist. Jag vann ett par jättefina ljusstakar. (på bilden)
Fina va....


Har även läst Anna Haags blogg för första gången, riktigt bra och det ska bli jättekul att läsa den i fortsättningen.

Blogcandy!

Jag råkade hitta ännu en scrapblogg och sån tur att det just då var en blogcandy på gång. :-) Här kan ni själva delta. Jag har även länkat det i sidomenyn.


Blomkort

I tisdags fyllde Ellen 14 år och gissa vad vi gjorde på hennes ''kalas''. Jo, vi spelade laserdome! Jag gav henne pengar som hon kan köpa pysselsaker för. Jag hade gjort ett kort där jag lagt in pengarna.


När man öppnade det första gången så såg det ut så här.

Och när man öppnade det andra gången så såg det ut så här.

Den mest barrande granen.

I år har vi nog haft den mest barrande granen i hela världen. Om man petade på den så regnade det ner barr och när vi skulle klä av den och bära ut den så blev det väldigt mycket barr på golvet.


Vi hade ihop allt till en hög och den blev ju ganska stor som ni ser.

Om man drog lätt med fingrarna över en gren så for allt barr loss.
Så då blev den helt kal.

Anne på grönkulla!

I helgen så började jag och Lisa att se anne på grönkulla - filmerna. Ni kanske undrar vad jag menar med började. I vanliga fall så brukar man ju se en film och sen så har man sett den. Men den här ser man inte i sträck för sammanlagd speltid på alla fyra cd är 10 timmar! Vi har nu sett allt förutom den sista filmen, den fortsatta berättelsen. Det är de bästa filmer vi vet och de är helt underbara att titta på även tredje gången.

Anne Shirley

Anne & Diana

Gilbert Blythe
Matthew
Marilla
Anne & Gilbert




Har ni sett den så får ni gärna säga vad ni tyckte. Annars tycker jag att ni ska se den.

Väldigt många kuber kan man kalla detta. V...

20110103076 (MMS)

Väldigt många kuber kan man kalla detta. Vi är och hälsar på några i piteå. Och en av dom hade väldigt många slags kuber som ni ser på bilden. Vi syns senare. <3 :-)


Och ett fjärde

Det här är det fjärde minialbumet av denna sort som jag har gjort. Precis som det förra så har jag inte vågat visa det på bloggen före jul för att det skulle bli en julklapp till mormor. Det förra var till farmor.







Albumet till farmor hade ju helt andra färger men jag valde papper efter de färger som de gillar.

Ännu ett minialbum....

Farmors julklapp var ett minialbum med kort på oss (alltså hennes barnbarn). Jag har inte vågat visa det innan jul för då kanske hon skulle ha sett det men nu är det verkligen på tiden att jag gör det.