Har inte duschat än...

Hej!! Nu sitter jag och söker ackord till några låtar av Tenth avenue north. Men det verkar inte finnas några som är rätt. Det finns många, det kan jag lugnt säga, men om dom är rätt, det är en annan grej. Såg just att det står 3-3 i matchen, Luleå - Skellefteå. Undra hur det ska sluta. Men nu är det kanske dags att duscha. En timme sen jag kom hem från träningen, hihi.

Ska nog spela oboe också.

Kortet klart!

Som jag skrev igår så gick jag och gjorde klart kortet. Jag kan inte visa insidan och riskera att den som ska få det ser. Men ni får se utsidan.

Är riktigt nöjd!!

Jordgubb o Björnbär

Kom hem och hittade bär i frysen så då blev det milkshake! Som bestod av glass, mjölk, björnbär o jordgubbar. Den blev inte så bra men ändå okej.

Hihi, kanske inte så normalt att äta med sked men.

408:e inlägget!

Som ni ser i rubriken så är det här 408:e inlägget. De senaste dagarna har jag kännt mig duktig på att uppdatera. Det har blivit flera inlägg per dag.=)

På idrotten så hade Ellen o Alma lektion. Vi körde spökboll och sen cirkelträning. Jobbigt men kul. Träningen fortsätter ikväll då det är skate-träning. Förr på torsdagarna så sa jag neej! för att det var skate och inte klassiskt men nu är det tvärtom. Hihi=)

Mina nya byxor


Enda sättet då jag får bra helbilder på mig själv är när jag tar i spegeln för då ser jag ju hur jag ser ut.....

Inte mycket på scrapsidan den senaste tiden.

Jag har inte scrappat på ett tag nu. I alla fall inte om man kollar på bloggen. Det finns inget nytt att visa just nu men jag har ju börjat på ett kort som ni sett. Det måste bli klart till nästa fredag. Kan inte avslöja vem det är till men. Annars då? Jag har inte nån layout på gång men jag har ju köpt lite nya papper så nån id'e har jag faktiskt i huvudet. Och så har jag ju massa kort kort att scrappa med från Hemavan, bara ca 180 st. Hihi.

Kortet jag har börjat på.


Ska nog gå och fortsätta på kortet nu.=)

Jullåtar?

Har just spelat oboe. Jag spelade julsånger. Vet inte hur det kommer sig men. Ja, jag spelade också en läxa. Jag hade ingen lektion igår men nästa vecka ska jag ha det på måndag istället för tisdag. Igår spelade jag igenom en av låtarna som några blåsare ska spela till barnkören på lördag. Det var två takter som man behövde kunna och sen var resten likadant. Allt förutom paus.Min julbok. Som ni ser så heter den julviolinisten. Och då undrar ni kanske: Spelar hon fiol också? Nae, eftersom att oboe inte är ett så vanligt instrument så finns det inte lika många spelböcker att välja på som till alla andra instrument. Därför har jag några fiolböcker. Det funkar nästan lika bra. Bl.a. Den här och abba. Mina andra spelböcker är Twilight, Disney och en med klassiska låtar. Sen har jag ju alla blåsnoter och läxor också.

Dagens citat - 30 mars 2011

Jag och Lisa gick hem från farmor och gick förbi kyrkan, då sa
Lisa: Hur ska man få sig upp dit? (Det var en stege uppe på skorstenen)
Maja: Men inte vet jag.
Lisa: Men det är ju en stege där.
Maja: Men det är ju bara sotaren som ska dit upp.
Lisa: Ja, men hur tar han sig upp dit då?
Maja: Men vem bryr sig.
Lisa: Sotaren, hahaha...Kontaktlistan.....

Hur träffade du nr 12? (Elsa) Hon är min kompis syster och min systers kompis.
Känner du nr 28 bra? Ja, det gör jag verkligen eftersom att det är jag. Hihi, jag kan inte mitt nummer så jag har mig själv som kontakt.
När ska du träffa nr 7 nästa gång?? Ja, det är numret som jag mobilbloggar till så jag vet inte riktigt vad jag ska svara, haha.
Känner nr 22 och nr 31 varandra bra?? (Johan & Maria) Skulle tro det, dom är gifta.
Skulle du kunna tänka dig att umgås mer med nr 9?? (Klara) Ja, verkligen! Det är en kompis som brukar vara på samma läger som mig men jag träffar henne inte så mycket mer än då.
Hur länge har du känt nr 8?? (Camilla) Knappt ett år. Eller jag har ju sett henne innan och så men inte varit med henne.
Har du varit hemma hos nr 15?? (Evelina) Vet inte riktigt, tror det.
Har du blivit riktigt arg på nr 25 någon gång?? (Linn) Nae..
Är nr 20 blyg?? (Jakob, min kusin) Nej! Absolut inte.
När träffade du nr 18 senast?? (Holly) Såg henne på skolan för nån dag sen.
Vad är det första du tänker på när du ser nr 33? (miriam) En glad tjej.
Kan du vara dig själv med nr 35?? (Pappa) Japp!
Hur känner du nr 42? (Ulla) Det är min oboelärare.


Det stod mellan oboe och fiol.

Ikväll så ska Stina till musikskolan på öppet hus och testa instrument. Jag kom själv ihåg när jag gick i tvåan och var där. Jag fick till jättehöga toner på alla brass-instrument. Och när jag testade oboe så blåste jag i röret och Ulla (min oboelärare) tryckte på klaffarna så att vi tillsammans spelade Pippi Långstrump. Jag kommer fortfarande ihåg det och kommer nog aldrig att glömma det.=) När jag skulle välja instrument så stod det mellan oboe och fiol. Men jag tog oboe som förstahandsval och det är jag glad för eftersom att det är världens bästa instrument! och annars hade jag ju inte kunnat va med i Bolidenblåset. Nu har jag spelat det i drygt 3 år och det är fortfarande jättekul! Ett tips till er som spelar nåt instrument: se till att börja en orkester efter ett tag för det blir MYCKET roligare då.

Som jag kanske har sagt så ska jag på provspelning i maj. För att försöka komma med i ssb som är en orkester i stan. Det är den här låten som jag ska spela då: (fast det kommer nog inte låta så där bra men, hihi)

Cimarosa


Syslöjd

Hej!! Vi fick sluta lite tidigare idag för att lärarna hade nåt möte. Så nu sitter jag här och kollar bloggar. På slöjden så skulle vi välja slöjd till åttan och jag valde såklart syslöjd. Jag har aldrig ens funderat på träslöjd. Ikväll kommer jag nog spela oboe och sen bara lata mig. Förresten så hade vi matteprov idag. Gick ganska bra, tror jag.

Fredag v.15 så ska vår klass ha disco. Om vi får ihop nog med föräldrar vill säga. Lina ska till fjällen och Ellens syster kommer hem så ingen av dom kan komma :( Vi får se om det blir kul ändå, fast jag tror inte det men.


Så perfekt det bara kan bli!

Vi åkte långt på träningen idag, vilket gillas. Det blev kanske 8 km eller nåt sånt. Jag tycker mycket mer om att åka långt än kort. Då får man liksom ta ut sig på längre tid. Temperaturen var perfekt och naturen riktigt vacker. Det är perfekt att bara åka efter en öppen kraftledning i flera kilometer och bara njuta av naturen. Jag tog ingen bild uppe i spåret men det blev en från vår gata istället.


Nu för tiden så blir det ju inte mörkt lika tidigt. Det var därför vi kunde åka så långt. Det är ju bara upp till 3,5 km som det finns belysning.


En vanlig vecka

Ungefär så här brukar mina veckor se ut:

Måndag:
- Kör på efs kl 19.00 - 20.30
Tisdag:
- Obolektion (på skoltid)
- Bibelklubb på efs varannan vecka kl 15.15 - 16-15
- Skidträning klassisk stil kl 18.00 - 19.00 (Bolidens elljusspår)
Onsdag:
Torsdag:
- Skidträning skate kl 18.00 - 19.00 (Bolidens elljusspår)
Fredag:
- Tg ca var fjärde vecka (oftast på efs) Ca kl 19.30 - 21.30
Lördag:
- Tg ca var fjärde vecka (oftast på efs) Ca kl 19.30 - 21.30
Söndag:
- Blåsorkester på efs kl 18.30 - 20.00

På lördagar och söndagar så är det ofta nåt annat som brukar hända t.ex. uppspelning med blås eller uppsjungning med kören. Ibland kan det vara skidtävlingar eller så.


Min almanacka.

Fråga gärna om ni undrar nåt över min fritid. Jag kan ju direkt säga att jag scrappar ju också men det har jag ingen speciell tid till och jag går ingen ''klubb'' för det.

Seterra!

Hejsan!! Idag slutade vi tidigt som vanligt. Men snart är det slut på det för då börjar vi ha EV istället. Just efter tolv så gick vi till Ellen där vi spelade Seterra. Det är ett dataspel. Det är en karta och sen står det t.ex. klicka på Frankrike. Då ska man klicka på Frankrike. Det finns med alla jordens länder och huvudstäder plus lite till. Vi ska ju köpa en ny stationär dator för att den vi har nu är jättegammal så det ryms nästan ingenting på hårddisken. När vi får den så ska jag skynda mig att ladda hem det spelet! Nu har jag varit på bibelklubben. Vi pratade vidare och tittade lite i böckerna som vi fått. Där står det vad man kan läsa varje dag. Nästnästa tisdag så ska vi laga mat också och sen så far Bolidens tg till Sandfors (tg). Så då får man skippa skidträningen men idag blir det träning för hela familjen, skulle jag tro. =)

Hemma hos Ellen...Snyggt och prydligt

Så här kan det se ut i lådorna när jag har plockat ur diskmaskinen:Gjorde det nyss, tror ni jag har tråkigt? Svar: Ja

Ska packa idrottsväskan och läsa lite sen blir det att lägga sig. Godnatt! Sov gott!

Stökigt och ett kort på G.

Jag tänkte sätta mig vid skrivbordet och göra lite läxa. Men det såg lite stökigt ut, hälften av scrapsakerna låg ju framme...näe, inte direkt =). Jag började på ett kort igår och har inte städat efter mig....

Avslöjar lite.... Som jag sa så har jag bara börjat.


Nä, nu blir det att ta reda på vad min favoritsaga var när jag var liten (till svenskan). Träna lite till redovisningen av Nya Zeeland (engelskan) och göra fördjupningsuppgifterna inför provet som är på onsdag (matten).

Laisvall på påsklovet!

Nu är det bara tre veckor kvar till påsklovet! Jaaaa!!! =) Längtar verkligen. Först och främst för att det är lov, vem längtar inte till det? Sen så ska vi till Laisvall, dit vi brukar fara varje år. Jag tror att jag har varit där typ alla år förutom ett sen jag föddes. En riktig tradition! Men varje år känns det lika länge sen sist. Vi brukar vara där ett par dagar av lovet. Och vi bor i det här huset:


Mest bild på skotrarna men...Det är inte våran stuga, vi hyr den bara. Den ligger i Laisvallby, alltså en bit utanför Laisvall. (Som ligger en bit utanför Arjeplog.)

De vi brukar vara där med är: Signes familj (som har en stuga i Laisvall), Tomas och mina två tremeningar och deras föräldrar. Alla som jag räknade upp förutom Signes familj brukar bo i det här huset=trångt!

Dagarna brukar se ut ungefär så här:
- Vi packar alla saker och hoppar på skotrarna.
- Vi åker nånstans, det kan vara ett fjäll, en sjö eller nåt annat. Vi har våra speciella ställen =).
- Där gör vi först och främst en soffa (i snön) och lite annat smått och gott. Kanske fikar lite.
- Efter ett tag så är det dags för de vuxna att göra maten (som görs på morika) medan barnen leker och hittar roliga ställen att vara på m.m.
- Vi solar, bygger saker, leker, åker madrass osv, osv.
- När vi känner oss less så packar vi och åker hem.
- Väl hemma äter man middag.
- Endel kvällar far man till idrottshallen, andra hälsar man på Signe och dom eller så ligger man bara i soffan och slappar.

Jag vet inte om det låter så roligt men det är det! Man får ju vara ute hela dagarna och har man tur så skiner solen!

Här byggde alla barn varsin snöhäst...fast Lovisa och Petrus var inte med.


Ett av mina favoritställen. Det är ett vattenfall....om ni inte ser det, hihi.

Vad ska ni göra på påsklovet?


Ännu en måndag....

Sitter just nu och läser bloggar kollar hemsidor o.s.v. Här kan ni se ett inlägg som jag gjorde för ett tag sen där jag länkat de flesta bloggar som jag läser. Tänkte ta och samla ihop lite bilder från Laisvall och visa er, det är ju snart påsklov då vi ska dit igen. Längtar!!

Min dag var lite seg på eftermiddagen, som det brukar vara på måndagar. På mattelektionen gjorde jag, Lina & Ellen kluringar och på en uppgift så satt jag och Ellen och bara rabblade siffror och skrev ner medan Lina bara stirrade på oss, hon lät oss göra jobbet=) Hihi, vi kom fram till olika svar så vi får väl se vad som är rätt.

På en rast så gjorde Ellen lite kluringar till mig och Lina. Bl.a. den på bilden, fast vi kunde den redan. Nån av er som kan den? (förutom Ellen & Lina då)

Vem blir mästarnas mästare?

Jag har just sett första programmet av Mästarnas Mästare. Äntligen har det startat! Förstår ni hur en som är 68 år kan sitta i 90 grader i nästan 10 minuter? Det gör inte jag, men det gjorde en som var med. Och så klart var Ingemar Stenmark bra, tur det, annars blir inte pappa glad. Jag vet inte riktigt vem jag hejjar på än men Hanna, vad hon nu heter i efternamn, var ju bra.

På blåset så spelade vi vidare på några ganska nya låtar. Bl.a. so nice, caravan och musik ska byggas utav glädje. Den är rolig men jag har lite problem eftersom jag spelar ur partitiuret*. Mina noter var för höga och Björn har inte hunnit skriva om dom så det blev partituret idag också, noterna flög åt alla håll och jag hann inte alls bläddra.=) *Partitur: Där alla stämmor är nedskrivna, används av dirigenten.

Har även pluggat lite fysik. Arkimedes princip, kommunicerande kärl o.s.v. Men det gick ju inte så bra när mamma och pappa skulle förhöra mig, jag kunde det typ bättre än dom. Hihi..


Hejade på den här tjejen förra året =)

Årets trupp...

Redan en favorit!

Idag steg jag upp ca 8.20 (sommartid). Ni har väl inte glömt att ställa om klockorna? Ja, nu till saken. Jag steg upp då för att fara till ett ställe utanför Jörn där starten för Nasaloppet var. Det var bra före och väder så det var riktigt härligt! Ikväll ska vi äta hos farmor och sen är det blås.

Min nya adidas-kofta! Den är redan min favorit! Hihi

En bild från Earth Hour igår....mörkt som det var då.

Earth hour!

Hej! Vi har just varit på efs där jag och Lisa sjöng. Det gick bra, fast vi sjöng bara två låtar. Nu är det snart dags att släcka alla lysen eftersom det är EARTH HOUR! Jag tycker det är en kul sak både för att det  bra mot  miljön och det är helt enkelt bara en kul grej. Och att hela världen är med på det!


Siretorp

Idag så hade pappas jobb en utflykt till Siretorp. Det är en liten slalombacke i Sandfors. Jag har varit där en gång förr på ett fyrtioårs-kalas. Men jag har aldrig åkt slalom där fast det ju gjorde vi inte nu heller eftersom att liften inte var öppen. Ett tag funderade jag på att gå upp med skidorna men det blev det inget av. Istället blev det madrassåkning och hamburgare.=) Jag åkte bil dit och skoter hem. Första gången i vinter det blir lite skoter! Men till påsk då blir det heldagar i Laisvall!

En liten bild...

Solskensflicka!

Layouten ''Solskensflickan'' var nästan klar för flera dagar sen men jag var så smart när jag skulle välja bokstäver att jag tog några som inte hade kvar alla jag behövde. Så idag när vi for till stan skulle jag köpa nya men då fanns det såklart inte samma färg så då fick det bli en svart-brun text istället.

Alla papper kommer från pysselaffären i Boliden.

Tillbaka från stan.

Hej!! Det känns som om det var ett tag sen jag bloggade sist, fast det var ju senast igårkväll. Idag var det i varje fall tema-dag på förmiddagen och sen vanliga lektioner resten av daa'n. Efter skolan for vi till stan där jag köpte pysselsaker, som vanligt, en adidas-kofta och ett par adidas-byxor. Sen åt vi på Dallas. Ni får se bilder på kläderna nån dag när jag har på mig dom. Men här kommer en bild på pysslet och på mitt favoritgodis, fast det är inte riktigt godis, lite nyttigare kanske.


Några slags youghurtglaserade nötter, fick dom av mormor.=)

Klubbmästerskap

Nu har jag åkt 2,5 km skate på 10,43 s. Jag trillade i den längsta nerförsbacken och tappade jättemycket fart men annars gick det bra. Lisa kom knappt en halvminut efter mig men hon har mycket mer ''vinnarskalle'' än mig. Tur att jag kommer åka 5 km nästa år, då kan hon ju inte vinna över mig. Hihi.

Jag har nog inte visat de här skidorna, de är Rebeckas gamla.


Ovanligt brett och platt spår. Bra!!


Imorrn ska jag kanske till stan, har väntat på det ett tag nu. Mycket som ska handlas.

Uppdatering: Som ni kanske märkte så har jag skrivit lite fel på tiden. Lina sa till mig på skolan att jag hade verkligen åkt fort. Men det är nog omöjligt att åka 2,5 km på drygt 10 s. Men som sagt jag skrev bara och så blev det fel. det var kanske önsketänkande. Hihi Jag åkte i varje fall på 10 min och 43 s.

Vinter-os

Idag var det ju vinter-os. Jag kom just hem efter att ha släpat väskan och skidorna från sidtjärn till skolan och sen hem igen. Våran klass kom på delad fjärde plats med alla de klasser som inte blev 1, 2 eller 3.


På förmiddagen var vi nere vid malmbacka där vi gjorde följande:
  1. Hemligt uppdrag - bygg nåt som symboliserar Boliden med hjälp av det som finns i naturen.
  2. Sparkrace (jag var med)
  3. Curling med hockeypuckar
  4. Dragkamp
  5. Lunch - ugnspannkaka<3
  6. Springstafett
  7. Skidstafett (jag var med och blev tvungen att köra två av sträckorna)
  8. Typ Orientering med hela klassen.
Vi gjorde en guldtacka på första uppgiften.Om knappt tre timmar så är det första start på klubbmästerskapet. Det brukar alltid vara klassisk stil men i år är det skate. Det blir kul, jag brukar ju inte tävla så mycket och speciellt inte i skate. Jag har typ bara gjort det en gång. Men som jag kanske har sagt så kan jag ju ta det hur lugnt som helst för jag vinner ändå i min klass eftersom jag är ensam. =)

Chefren's pyramid.

Jag har spelat Chefren's pyramid et tag nu. Det är ett mattespel (dataspel) som jag fick i julklapp. Man ska svara rätt på olika saker i olika rum. Om man hinner klart alla rum på den utsatta tiden så klarar man det. Just nu så är jag på rum 40 nåt och har kvar ca tre timmar. Hoppas jag hinner, annars måste jag börja om. Jag hade lite problem på några saker t.ex. vart rubik's kom ifrån. Men efter ett tag blev jag less så jag kollade upp det på wikipedia. Jag hade också problem med vad ett stjärntecken hette men det löste sig också.Det kanske låter lite konstigt att vilja räkna matte på fritiden men det här är mycket roligare än att sitta och räkna i en bok. =) 

Nu ska jag plugga lite, kanske läsa och sen GODNATT!

Mitt rum, före och efter.

Jag satt och kollade på lite bilder på datorn och hittade då två bilder på hur det som nu är mitt rum såg ut innan det var det, då det var lekrum. Här kommer dom, håll i er..hihii
Bokhyllan som är på den senare bilden har jag i mitt rum nu också. Och de röda byråerna som står i hörnet är mitt skrivbord + en bänkskiva.

Jag fick rummet för ungefär ett och ett halvt år sen. Innan det delade jag ett rum med Lisa uppe.

Efter vi hade lagt nytt golv, målat väggarna och ställt in nya möbler och saker så såg det ut så här.

Jag är jättenöjd med mitt rum och stilen som är där inne är verkligen jag.

Snö, hagel eller regn? Det är frågan..

Jag tittade just ut genom fönstret och blev jätteförvånad eftersom att snön vräkte ner. Det snöade ju inte när jag gick hem från skolan men. Fast jag vet inte om det snöar, haglar eller regnar, hihi. Ikväll blir det att träna inför fysikprovet, spela oboe och packa inför vinter-os imorrn. Vår klass måste ge järnet! =)


Favvoskor, tror jag


Igår tog jag fram de här skorna eftersom det har blivit lite varmare och lite mindre snö ute. Det är nog mina favvoskor, tror jag. Jag har inte visat dom i bloggen förr eftersom jag köpte dom långt innan jag började blogga. Men imorrn på vinter-os så blir det power-skor.

Snart bygglov

Har just varit på skidträning där det blev skate istället för klassiskt så vi fick fara hem och byta skidor. Men det gör ju inget eftersom vi bor så nära.=) Innan jag för på träningen så gjorde jag några studieuppgifter i fysikboken inför provet. En av dom var röd, alltså svår, och min hjärna gick på högvarv men jag lyckades lösa den. Måste fråga läraren imorrn om det är rätt. Hoppas!!

Nu ska jag snabböva låtarna som jag, Lisa och (lite) Stina ska sjunga på lördag. Vi har halverst valt dom men inte övat nåt så det är på tiden. Och så måste jag ju hinna se bygglov. Mia inreder ju så snyggt!=)

Snyggt mönster!!

Lyssnat på denna och gjort läxa.

Har lyssnat på den här låten samtidigt som jag har försökt få ihop det sista om Nya Zeeland. Vi jobbar med det på engelskan och det ska snart redovisas.

I love the way you lie (part2) - Rihanna


Skobandy, labb & vinter-os.

Heej! Dagen började med idrott då vi skulle ha skobandy. Vi hade aldrig gjort det förr så man var lite fundersam innan om hur det riktigt gick till. Men Signe hade haft det och hon tyckte att det var livsfarligt men kul. Det var i varje fall jättekul, tycker jag! Man skulle spela bandy i skor, vi höll till på ute-isen. Jag höll nästan på att göra mål men bollen missade såklart! Sen var det no, vi labbade och jag förstod vad lyftkraft är, typ. Vi har prov om det på måndag... Istället för hål så flyttades klassrådet. Där bestämde vi vad man skulle vara med i på vinter-os som är på torsdag. Jag ska vara med i sparkracet och såklart skidstaffetten.=) Temat för vår klasss blev typ slalomglasögon... Mitt förslag!! På lunchen så hade dom för första gången en sallad som innehöll äkta sallad (isbergssallad) och gurka. Äntligen! Livskunskapen var okej och det som egentligen skulle ha varit klassråd blev då istället pingis.=) Sista lektionen var matte då det var diagnos, men jag hann bara göra lite för sen skulle jag gå och spela. Sammanfattad dag som var helt ok.=)


Så här blev skyltningen..

Som jag skrev igår så var jag och skyltade på efs. Först visade Erika (hon som hållt på med skyltningen jättelänge) vart alla saker var o.s.v. sen gjorde vi en snabbskyltning istället för det gamla som suttit där ett tag.Det är en spegel, och så står det ''här ser du en som Jesus älskar''. På marken/golvet ligger det en massa majblommor.

Jag tog bilderna idag på väg hem från skolan.

Hoppat hopprep!

Var bara tvungen att säga att jag just har hoppat hopprep. Undra hur länge det var sen förra gången.


De nya örhängena..

Ikväll så ska jag först på efs och planera lite kring skyltningen. Jag ska nämligen börja hjälpa till att skylta och vi ska planera lite idag. Och sen är det kör. Nu väntar middag och sedan semlor! ♥

Här kommer en tydligare bild på mina nya örhängen, köpta på pysselaffären.
Nej! Snön smälter ju!

När jag gick hem från skolan så var vägarna helt slaskiga och man blev jätteblöt. Jag tycker om vinter och vill verkligen inte att snön ska försvinna än! Jag tycker inte att asfalten ska synas på vintern. Men jag borde ändå vara lite glad eftersom endel som t.ex. mina kusiner nere i Skåne inte har nån snö alls.Måndags-eftermiddagarna är inte direkt mina favoriter. Det är först svenska där vi just nu håller på med litteraturhistoria.:( Sen har vi typ tio minuter rast och så är det en timmes engelska. Och efter det så är det en timmes matte. Matteläraren idag sa åt oss att vara tysta men själv satt han vid katedern och pratade om helt andra saker än matte. Bara så ni vet, han är verkligen inte min favvolärare.

Sju månader!

Jag tittade just i akrivet och jag har bloggat i hela sju månader! På den tiden så har jag hunnit skriva 375 inlägg. Jag vet inte om det är mycket eller lite men. Jag hoppas att den har blivit bättre sen i september. Kommentera gärna vad ni tycker om min blogg!

Tog det i lördags på tg. Jag tyckte att lågan var ovanligt hög så då blev jag tvungen at ta kort på det. =) Fast jag hade bara mobilkameran md mig men det är ju bättre än ingenting.(tidsinställt inlägg)

Apelsin med sockerbitar!

Har just varit på blåset där vi spelade några nya låtar. När jag kom hem så åt jag en apelsin med sockerbitar i. Pappa har lärt oss göra såna, man skär ett hål i apelsinen där man sedan trycker ner sockerbitar så långt det går. Sen suger man ut saft men man måste trycka lite på apelsinen för att det ska komma något. När saften slutat komma så skär man upp den och äter upp resten. Det är jättegott! Fast kanske inte så nyttigt, hihi.


Skidtur i solskenet!


Hej!! Kom just hem från en jättehärlig skidtur.
Först tänkte jag inte följa men jag ångrade mig och det är jag glad för. Lisa var före oss hela tiden och när vi tänkte stanna och fika så var hon långt före. Så pappa skulle åka ikapp henne men han kom inte ikapp förrän vid Bjurström så dom fick en lite längre runda än jag, Stina och mamma som väntade in dom innan vi fikade. Medan jag ocg Stina väntade så körde vi en bana runt, runt och jag tog kort på henne när hon ramlade, alltså typ hela tiden. haha=)

Hihi, min frisyr hann bli riktigt fin.
På det högra kortet så har hon mina skidor, inte konstigt att hon trillade.

Spelkväll på TG = Dagens citat x6

Kom just hem från tg där vi spelade Geni familj. Det sas väldigt mycket roligt och nu har jag samlat ihop lite av det, det blev dagens citat x6.? Vilket fartyg sjönk 1912? Ellen: Hahaha......(som att det är ju jättelätt) Vad heter det? (fast hon kom på det sen)

? Vilken stad ligger Feskekyrkan i? Maja: Där har jag varit, det var tråkigt. Evelina: Jag också. Maja: Var ni där när vi var i Göteborg med kören? (Hela svaret avslöjat, jag är expert på att försäga mig i spel)


Maja:Vi måste ju fara och åka slalom i Storklinta med TG! Vilma: Det kan vi ju göra på sportlovet.

? Vilken svensk stad har en mur runt omkring sig? Ellen: Där vill man ju bo!

Ellen: Läs en orange fråga. Maja: Vad hette Sven-Bertil Taubes visdiktande pappa? Ellen: Nä, jag tar lila.(Fast det visade sig att hon kunde den orangea frågan när hon tänkte efter lite.)

Rebecka: Men tänk lite längre in i hjärnan, längre in i hjärnan.

Här kan ni skymta mina nya örhängen
som jag köpte på pysselaffären idag.Det var jättekul men det tog lite längre tid än planerat. Tg skulle sluta klockan 21.30 men vi spelade i cirka två timmar så vi slutade efter det och hopppade över fikat.

(Bilderna är tagna med min mobilkamera)

Hallo!

Vilket väder! Solen skiner, himlen kan inte vara blåare och det är jättevarmt. Jag har just gått en promenad med ett stopp på pysselaffären där jag köpte ett par örhängen och papper. Klockan fem idag ska jag hjälpa Ellen med fikat på efs, sen blire möte och till sist TG. Nu ska jag packa in papperna i mappen, kanske se lite skidskytte och spela oboe.
Hallo är tyska och betyder hej.


Har ni lika fint väder?

Tusen gånger starkare.

Jag och mamma for och hyrde en film på ok, det blev tusen gånger starkare. Den var riktigt bra och den finns visst på bok också. Jag är glad att jag inte har så dåliga lärare som där. Har även ätit lite ur lillebrors bästa:)

Nytt rör!

Det tar då verkligen inte lång tid att få röret efter att man har beställt det. Mamma beställde ett nytt oboerör till mig igår och idag låg det i brevlådan. Jag har just testspelat det och det var jättebra. Nog för att mitt förra och några av de jag haft innan det var likadant men tonen blev bättre.

Usel bild, jag vet...

Ovanligt hård träning

Idag var det en ovanligt hård träning. Jag har börjat tycka om skate mycket mer på senaste tiden och det gör att jag vill mer på dom träningarna. Vi körde först utan stavar sen stenhårt uppför en skoterled och ner på ett annat ställe. 5 varv tror jag att jag skulle köra. Sen var det stafetter och sju varv uppför kullarna och tillbaka. Nervarvning runt sidtjärn. Det var bra förberedning eftersom att klubbmästerskapet som är nästa torsdag är fristil. Men jag kan ju egentligen åka hur dåligt som helst, jag vinner ju ändå. HIHI...Jag är ensam D14 i klubben.
Är sugen på en sån här, men vi har inga.


Nä, nu ska jag duscha och sen spela oboe.

Torsdag....

Skidor på idrotten idag och inget annat särskilt. Ikväll blir det skidträning och att spela oboe. Jag tror att mamma har beställt ett nytt rör, det skulle hon i varje fall. Det jag spelar på nu börjar vara lite slitet så det var dags för ett nytt. Just nu sitter jag bara framför datorn och kollar runt lite. Imorrn har jag utvecklingsamtal, fast inte med min mentor för hon är sjukskriven. Spotify fungerar inte! :(


Himlen var fortfarande fin.

Det hade hunnit bli mycket mörkare än för knappt en timme sen. Men himlen var lika fin, om inte finare.Jag är rätt så intresserad av foto och har blivit det ännu mer sen jag började blogga & scrappa. Jag vill ha en systemkamera för just nu har jag ju inte den bästa kameran. En digitalkamera med 7,2 megapixlar. Min mobilkamera är ju nästan bättre!

Nu är kakorna slutsålda!!!

Jag behövde bara gå på två korta ''promenader'' och så var dom slutsålda. Skönt!! Undra om det beror på att alla vill köpa dom goda kakorna eller att jag är en riktigt bra försäljare, hihi. När jag just hade kommit utanför dörren såg jag att himlen var jättefin med massa olika färger. Så då skyndade jag mig in och hämtade kameran och tog lite kort. Men när jag kom hem så tog jag ett kort på mig själv, och det brukar ju ta ett tag innan man blir nöjd med nåt, så när jag hade tagit några som jag inte var nöjd med så hade jag glömt bort korten jag tagit ute och raderade alla. Det var synd för dom blev ju jättefina.:( Jag ska strax gå ut och se om himlen fortfarande är lika fin. I så fall blir det några till kort.=)

Men jag blev i alla fall någorlunda nöjd med ett av korten på mig som ni ser nedan....


Skidorna var ju jättesmala....

Igår på skidträningen så kändes skidorna jättesmala, jättelätta och jättelånga. Pjäxorna var jättesköna och stavarna var jättelånga. Man var så van all slalomutustning efter ca en veckas slalomåkning. Det var så pass ljust ute att man kunde åka där det inte var belysning så uppvärmningen blev 5:an och sen blev det lite halv intervaller. Jag fick skavsår så vi får se hur det går imorrn. För vi har både skidor på idrotten och sen är det ju skidträning. Men jag har ju skavsårspåster, plus att skate brukar inte nöta lika mycket på hälen.

Längtar tillbaka till Hemavan och sportlov!

Fick ta hem pallen idag!

Hej!! Idag så var det som vabligt träslöjd sista lektionen och då fick jag ta hem min pall! Det är ett samarbete mellan sy- och träslöjden. Så man har gjort stolsbenen på träslöjden och stolsdynan på syslöjden. Egentligen gjorde jag klart den förra gången på syslöjden men då var inte den ordinarie läraren där. Man skulle nämligen ta kort på den innan man fick ta hem den.


Närbild på blomman.
Jag är riktigt nöjd. Och det är jag också med samhällsprovet som jag fick 44,5p/48p.

Favoritfoto!

Hej! Jag skrev inte så mycket igår, men det fanns inget att skriva om....

Idag så hade vi först idrott (inne), sen NO med lite roliga labbar och sen var det en timmes hål då jag, Lina och Ellen gick hem till Ellen. Efter maten så var det livskunskap men istället hade jag oboelektion. Och klassrådet blev inställt. Så då fick vi sluta cirka tolv! Härligt! Då for jag och Ellen på efs där vi spelade pingis, piano & gitarr och sen var det bibelklubb. Det var första gången. Nu har jag ätit och ska snart åka iväg till skidträningen. Om ni inte visste det så bor vi bara några meter från skogen och man behöver bara gå några meter genom skogen för att komma till skidspåret. Det är ganska lyxigt och riktigt bra eftersom hela familjen åker skidor! Så jag åker alltid skidor till skidträningen. Det är väldigt enkelt. :)

Imorgon så är det ju onsdag och det brukar vara en ganska händelselös dag för mig. Lång skoldag men inget speciellt på kvällen. Perfekt för att öva oboe, det behövs. Innan oboelektionen idag och blåset igår så hade jag inte spelat på en vecka. Men i veckan ska jag hårdträna på läxan.


Jag funderar på att skriva ut det här kortet och göra
en layout av det. Det är så fint, mitt favoritfoto.
(Jag har tagit det själv!)
Fast månen hade ju gärna fått synas lite mer.

Sålt kakor och godis...

Hej!! Idag har jag scrappat (layouten som jag visade), jag har gått en promenad med Signe & Lotta, fikat ute i det fina vädret, sett film, ätit hos farmor och nyss har jag varit ute och sålt lite kakor och godis. Vår klass säljer nämligen och eftersom jag var borta nästan hela sportlovet så var jag tvungen att sälja lite nu. Det gick riktigt bra för jag har redan sålt 7 av 14 burkar.:) Fast godiset gick åt snabbt, jag har bara kakor kvar. Tänkte ta med lite till kören imorrn och se om man kan få nåt sålt där.


''Högt upp i körsbärsträdet''

Den här layouten blev nyss klar. Jag tänkte först skriva ''högt upp i eken'' på den men det visade sig vara ett körsbärsträd så då skrev jag inget.Det var ganska jobbigt att klippa ut blommorna eller vad man ska kalla det.

Mera frågor...

Hur upptäckte du scrapbookingen/kortmakeriet? När?
Jag började lite med att göra kort för ett till två år sen. Det började nog med att jag var på pysselaffären i stan och såg att dom hade jättefina papper. Jag hade alltid tyckt om att pyssla och gjorde mycket halsband och så. Jag gjorde några kort på ett år, (på väldigt låg nivå). Min mormor jobbar på handelsgården och där hade dom börjat sälja scrapsaker så jag köpte lite där och det fortsatte på samma låga nivå. I somras så stod jag på en marknad med mormor. En annan som stod med oss höll på med scrapbooking och hon tipsade om skärmaskin. Mormor gav mig en skärmaskin för att jag hade hjälpt henne på marknaden och det var så allt började. Det är kanske därför jag tycker om min skärmaskin så mycket.:) Jag och några kompisar + Lisa, min syster for på en scrapkurs där vi lärde oss mycket. Jag började läsa scrapbloggar som gav mig mycket inspiration. Och såsmåningom så gjorde jag min första layout. Först hade jag bara gjort saker som askar, små album, väskor och kort m.m.

Hur har du förändrats/utvecklats sedan dess?

Jag har utvecklats jättemycket. Tycker i alla fall jag. Jag har lärt mig jättemycket med hjälp av Internet.

Hur skulle du själv beskriva din stil?

Jag använder nästan inga dekorationer utan mest papper, ofta klipper jag ut saker ur papper som blir dekorationer.

Har du favoritfärger när du skapar?

Grön har blivit en liten favorit, särskilt på cardstock.

Inspireras du av någon särskild person? Eller någon särskild sida?
Jag inspireras av det mesta.:)

Ditt bästa/sämsta köp inom scrappingen?
Eftersom jag inte köpte skärmaskinen själv så kan jag ju inte ta den men det är nog papper...om det kan vara det. Sämsta köpet är kanske nån stämpel som jag inte har användning för.

Har du någon/några favoritprodukter??
Nja, inte än, tror jag..

Vart får du all kreativitet ifrån? Har du fler hobbies?
Mina intressen förutom scrapbooking är ju musik och skidor men jag vet inte om man får så mycket kreativitet av det. Jag är ganska kreativ och jag är glad att jag har hittat scrapbooking så att jag får använda kreativiteten.

När du sätter dig för att skapa, går du tillväga på något speciellt sätt då??
Jag väljer oftast ut ett eller flera kort. Sen väljer jag papper som passar till det och försöker lägga upp det på nåt sätt.

Två av favoritlayouterna:
Jag har ju bara gjort cirka 15 layouter men jag visar ändå de två jag är mest nöjd med. :)
Frågor.....:)

Jag hittade de här frågorna på allt om scrap. Där hade olika dt:s svarat på dem, det var några till frågor men dom tror jag inte att jag har nåt svar på så jag hoppade över dom. Hihi..

Om du vore en scrapsak, vilken skulle det vara och varför?
Kanske ett riktigt snyggt mönstrat papper som får hamna på en riktigt fin layout. Hihi:)
Om du var tvungen att slänga alla dina scrapprylar och bara ha kvar fem saker, vilka skulle det vara?
Jag hoppas verkligen inte att det kommer hända men. Jag har ju inte hållt på med scrapbooking så länge så jag har inte hunnit samla på mig så jättemycket saker och jag har säkert inte ens testat en tredjedel av allt som finns. Jag är liksom på den nivån då man använder papper och lite dekorationer, jag vet inte ens vad allt som finns är.
• Såklart så tar jag ju skärmaskinen för utan den skulle jag inte klara mig!
• Mappen med papper, cardstock och mönstrade. Och i den finns ju även några alfabet. Det är ju egentligen många
saker men det borde räknas som en eftersom det är i samma väska. :) hihi
• Chalk (powderpuff) amaretto.
• Dubbelhäftande tejp eller rx-lim.
• Sax!!

Med det tror jag att jag klarar mig ganska långt. Jag använder inte särksilt mycket dekorationer utan använder mest papper. Ofta klipper jag ut saker ur papper som blir dekorationer.


Om ni kollar på den första layouten jag gjort så
hade jag behövt svart stämpelfärg, och två stansar.


På den sista layouten hade jag behövt fjärilsstans & halvpärlor.


På den här layouten så hade jag klarat mig med det jag räknat upp.
Man kan säga att den här layouten är typiskt mig. Inte så mycket dekorationer, lite urklippt ur papper men annars mest papper och åter papper. :)


Det blev lite olika storlek på korten men:)

Bilder från Hemavan.

Här kommer några av de ca 180 bilderna jag tog i Hemavan.

Köket

Soffa och tv...

Vi åkte ju i belysning på fredagskvällen, det var kul.

Jag på väg ner från toppen.

Kvällsåkningen

Utsikten är underbar!


Jag och en liten bit av Signe.

Sittlift i Tärna :)

En lite tydligare bild på den nya hjälmen, eller numer inte så ny längre.

Snygga gardiner va? :)

Hemma....

Hej!! Nu är vi hemma. Jag håller på att överföra alla bilder, ca: 180 st. Jag har tagit väldigt mycket kort, först och främst för bloggen och för att kunna scrappa. Under tiden jag har varit borta så har jag fått ganska många tråkiga och dumma kommentarer av såna som jag inte vet vem det är så nu måste jag tyvärr godkänna kommentarerna om de ska synas. Jag har inte haft så förr för det behövs ju inte om det inte är nån som bara ska kommentera i onödan.


Hej!:) Igår åkte jag sittlift för första g...

Hej!:) Igår åkte jag sittlift för första gången. Vi var nämligen i Tärnaby och åkte och där finns det ju en sittlift. Snart ska jag åka kvällsåkning för första gången. Jag har väntat på det hela veckan.:) Imorrn far vi hem men vi hinner kanske åka lite innan.


Tenth Avenue North

Signe hittade den här gruppen på spotify. Vi ska kanske sjunga nån av deras låtar med four stars. Om det är nån som passar och går att genomföra. Här kommer en av deras låtar som jag brukar lyssna på: Love is here.

Love is here - Tenth avenue north

Min blogglista

Här kommer en lång lista på bloggar som jag brukar läsa.


Vad ser du när du tittar ut genom båtfönstret?

Tänkte bara visa er en sak som jag gjorde på bilden förra året. :-) Man skulle rita nåt som man kunde se genom ett båtfönster. Sen skulle man sätta fast ett sånt här svart papper på så att det blev som ett fönster. Jag tror att det här är en av de saker som jag blivit mest nöjd med på bilden.


Vad tycks?

(tidsinställt inlägg)

Vi har just varit på ICA och handlat lite....

20110308267 (MMS)

Vi har just varit på ICA och handlat lite. Jag har packat in massa drickor i kylen, ni ser på bilden. :-) Idag var vädret ungefär som igår förutom att solen inte syntes till.:( Om det blir bättre väder imorrn så ska vi kanske fara och åka i Tärnaby. Hoppas ni har det bra, det har i alla fall jag!


Lite om mig....

Höger- eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: Glad men trött.
Favoritgodis: Hallon-lakrits dödskallar

Är det nåt du absolut inte äter: Ärtsoppa

Kläder just nu: Jeans och en skjorta.

Musik just nu: Blandat

Vad sa du senast: Du måste gå och lägga dig snart, till Stina

Sommarplaner: Hoppas på fint väder!

Fisk eller badkruka: Fisk.

Hur många kuddar sover du med: Två.

Favoritväder: Sol i massor

Spelar du nåt instrument: Piano, oboe poch lite gitarr.

Morgon- eller nattmänniska: Natt!

Sparare eller slösare: Sparare

Vem är viktigast för dig: Min familj och kompisar

Bästa film: Twilight

Bio eller promenad: Det beror på vilken bio

Är du kittlig: Oja.

Snarkar du? Tror inte det

Stjärntecken? Fisken

Rädd för insekter? lite

Äckligaste insekten: ?

Det här är jag bra på: Det får ni fråga nån annan :-)

Bästa bok? Twilight

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Ingen aning..

Vad vill du jobba som? Vet inte.

Chips, morötter eller godis? Godis.

Pizza eller hamburgare? Hamburgare

Skriver du dagbok? Nej, om inte bloggen räknas

Har du någon flickvän/pojkvän? Nej

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Nej, eller bara hål i öronen.

Stökigt eller välstädat? Välstädat

Gungar du på stolen? Ibland

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Njaa...

Vilken hand håller du gaffeln i? Olika.

Hur många syskon har du? 2

Vad är du mest rädd för? ?

Är du rädd för blod? Nej, inte i små mängder.

Saltar du på maten? Ibland?

Gillar du att sjunga? Ja!

Anser du att du är stark? Kanske lite, det beror på vem man jämför med.

Brukar du sola? Nej, mest bada.

Vad gör du om du får hicka? Alla möjliga knep, typ hålla för näsanoch svälja tre gånger, eller dricka vatten..

Kaffe, te eller inget? Inget!

 


(tidsinställt inlägg)


Nu sitter vi i stugan och vilar oss efter ...

20110307264 (MMS)

Nu sitter vi i stugan och vilar oss efter dagens åkning. :-) Det var rätt så molnigt och väldigt blåsigt men ibland tittade solen fram! Det är jättekul att åka slalom på ett sånt här stort ställe, jag är ju van vid storklinta. Jag visar en bild på mitt och Signes rum. Det är så litet så det blev typ svårt att ta kort på det. :)


Hold my hand

En av mina favorit artister är, eller var kanske man säger Michael Jackson. Här kommer en duett med honom och nån till som jag inte riktigt vet vem det är.

Hold my hand - Michael Jackson


Om ni undrar så är det här ett tidsinställt inlägg. Jag har försökt göra några såna så att det finns nåt att läsa även när jag är borta. :-) Fast jag kommer kanske att mobilblogga nån gång ockå.

Nu är vi äntligen framme i Hemavan!:) Bilr...

201103062631 (MMS)

Nu är vi äntligen framme i Hemavan!:) Bilresan gick ganska bra, vi stannade i Sorsele och åt. När vi kom fram till stugan så var det snö framför hela ingången. På bilden så är det skottat men ni ser nog ungefär hur mycket snö det var. :-)


Vasalopp, femmil och packning.....

Jag håller på att packa för fullt samtidigt som jag ibland sätter mig framför tv:n och tar en titt på Vasaloppet. Det ser ut att vara riktigt bra före där nere och fint väder. Så dom får nog en fin dag. Men om ett tag är det ju dags för femmilen i Oslo. Det ska bli kul och se vem som tar hem det. Hoppas på svensk medalj! =)

Vi ska fara efter femmilen så det är ett tag kvar. Jag längtar ju jättemycket fast inte till bilresan. Men imorrn då blir det slalom hela dan! Det blir faktiskt första gången i år som jag åker.

Vi får se om vi blir lika glada när vi ser stugan som på lägret, fast det tror jag inte. =)


Det blir nog en tråkig bilresa, som vanligt.

Hejsan! Jag sitter och försöker komma på saker som man kan ha roligt med i bilen på väg till Hemavan. Förutom bok, mobil och kamera så har jag typ kommit på rubiks kub. Det går alltså inte särskilt bra. Det är typ 35 mil dit och det känns ganska jobbigt. Fast man har ju åkt mycket längre. Har man åkt flyg i ca 14 timmar så ska man inte klaga. Men det var det ju värt för att få va i Thailand. =) Har ni nån id'e på vad man kan roa sig med i bilen?


Ungefär där ska vi bo....

Här kommer en karta på backarna i Hemavan. Ni ser den där svarta pricken med en pil mot (som jag gjort), ungefär där kommer vi bo. Elva personer i en stuga. Men vi kommer nog att rymmas. =)Det ska bli så kul, och vädret ser rätt så bra ut. Bara lite blåsigt men.


En skidtur i motvind.

När vi är i Hemavan så kommer vi inte ha möjlighet att åka längdskidor för vi rymmer inte att ta med 5 par längdskidor och 5 par slalomskidor, som ni kanske förstår. Det är lite tråkigt. Men längdskidor kan man ju åka här hemma, det kan man inte med slalom. Så jag passade på att ta en skidtur nu innan vi far. Jag körde skate 3,5 km. Det var ganska mycket motvind men det gick bra ändå.

Fint väder =)Fjärilar igen.

Det här kan man använda som bokmärke eller nåt annat. Jag satte mig bara vid skrivbordet och hade lust att göra nåt. Jag stansade några fjärilar och sen så blev det det här.

Det här har jag klippt ut ur en liten lycka till bok.

Gomorron!

Har just stigit upp efter att ha legat i sängen ett tag och bara slappat. Vi får se vad som händer idag, vi kanske packar lite och så. Tyvärr så har jag fått munsår och därför kan jag inte spela oboe. Jag ska inte heller ta med den till Hemavan så jag kommer inte spela på ganska länge. Men vi får hoppas på att det är borta när vi kommer hem på lördag så kan jag spela nån gång innan nästa lektion.

Det var trevligt på dopet igår och direkt efter var det ju TG, där vi lekte mobilkurragömma. Man gömde sig i samhället och sen skickade man ledtrådar, via sms, till dom som skulle söka. Det var en tjej där som inte kunde svenska, det var bra då fick jag träna lite på min engelska. Hihi

Imorrn åker vi ca klockan tre så jag hinner blogga då också. =)

En bild som jag tog igår, jag gillar att ta kort på ljus.


Hoppas ni har fått en bra start på lovet! /Maja

Grönt är skönt

Mamma bad mig fixa ett lock som hon skulle ha till en burk på skolan. Resultatet:


Den gröna kanten där nere är stansad.


Jag gillar att scrappa med grönt. Det är en lugn men samtidigt stark färg som är ganska lätt att matcha.

Sportlov...fast det är ju på söndag det bär av till Hemavan!

Hej! Nu är det äntligen sportlov, som jag har längtat. Fast nu är det ju bara att vänta tills söndag då vi åker iväg till Hemavan.

Skoldagen var helt ok. På slöjden gjorde jag klart min pall fast jag fick inte ta hem den. Svenskan var först tråkig för vi pratar om nån littaraturhistoria men när det var min tur att få se filmen från när jag berättat om min skärmaskin och få veta vad Jenny (läraren) tyckte så blev det genast mycket roligare. Hon tyckte att det var jättebra och hon var riktigt imponerad = jag fick mvg på uppgiften! Inte för att vi får betyg men hon betygsatte det ändå. Sen var det pingis och lunch. På geografin gjorde vi inte så mycket och på ev:n fick vi bara göra ett omval till fredagarnas ev. Tyskan började tidigare och det gjorde så att vi fick sluta ca en halvtimme tidigare. :-)

Halv sex så ska jag, Lisa, Elsa & Signe sjunga på ens dop. Den lilla sötisen som ni ser på bilden.jag kom just på att det är ju TG klockan halv åtta, men man borde hinna till det också. Annars får man väl komma lite sent.

Dagens citat - 4/3-2011

När vi satt på tyskan idag, sista lektionen, så sa Ellen så här:
- Asså, har ni tänkt på en sak? Att om fem minuter så har vi sportlov och om tio minuter så har vi haft sportlov i fem minuter.
Hon sa att hon inte tänkte på vad hon sa och det kan man ju förstå eftersom det lät ganska roligt. =)

Skate-träning

Idag på träningen var det skate. Och det var riktigt härligt eftersom glidet var super och jag har typ inte åkt skate på flera veckor. Vi tränade treans växel och det gick riktigt bra. Jag känner att jag börjar få mer och mer koll på skate. Och dessutom så har jag börjat tycka att det är roligt. Jag har fått Rebeckas gamla skidor och dom var i varje fall lite bättre än mina förra.

En gammal bild är ju alltid bättre än ingen. :-)

Min barndom

Nu har jag gjort en liten sak till framsidan på albumet. Det blev en blomma och så skrev jag ''Min Barndom'' eftersom det är mest kort från när jag var yngre.

Blommorna är utstansade.

Snart sportlov!!

Nu är det bara en skoldag kvar till sportlovet! Om ni inte vet det så ska min familj, Signes familj och Tomas till Hemavan och åka slalom hela dagarna. Jag längtar verkligen, för jag har aldrig varit på ett sånt stort ställe och åkt förr. Hoppas att det blir fint väder och lagom varmt. Vi åker på söndag. Jag har gjort några tidsinställda inlägg som kommer komma upp under tiden jag är borta och så kommer jag kanske att mobilblogga nån gång också. :-)


Vad ska ni göra på sportlovet?

SÖTA som socker.

Här kommer en till layout, SÖTA som socker. Jag började först med bara ett av korten och sen tog jag ett till liknande och gjorde ungefär lika till det. Jag placerade det helt annars först men till slut kom den här idee´n fram och då blev det den.Som ni ser så har jag använt den nya stansen som jag gjort fjärilarna med.

Fjärils-stans

Jag bestämde mig för att behålla stansen som jag fick istället för att byta till en annan. Och nu har jag testat den. Jag tror att man kan ha ganska bra användning för den eftersom man kan ha det både som bård och som lösa fjärilar.


En sista present....

Jag har glömt att visa en sak som jag fick i present. Men jag visar det nu när jag liks har haft det på mig idag.

Ett halsband som jag fick av Lisa.

Hela två år sen!

För två år sen vid den här tiden så befann jag mig i Thailand! Det känns som om det var ganska nyss men det är ju hela två år sen. Vi var där med Signes familj, farmor och Johan & Maria. Vi var där i två veckor, i Phuket på ett ställe som heter Patong.
Hotellet som vi bodde på...


Jag vill tillbaka till värmen och dagarna som nästan bara bestod av bad, bad och mer bad.

Vilken skid-dag! :-)

Vilken skid-dag är exakt vad jag säger, och dagen är inte ens slut. :-) Som jag sa så åkte vi skidor idag på idrotten och sen när vi slutat, ca halv ett, så åkte jag, Lina & Ellen. Det var en jättehärlig tur i solskenet! Vi åkte en bit mot Bjurström och så satte vi oss och fikade. Sen vände vi och åkte 3,5. Nu är det bara en och en halv timme kvar så är det skidträning.

Bilder!!
<3Vi pinnar på...

Solen skiner


Åhh..vad härligt!

och den fortsätter skina!

Har bestämt mig...

Det blev det här alternativet: