Wii

Nu spelas det wii för fullt här hemma. Jag slog just det senaste rekordet i wakeboard som Lovisa hade tagit men jag fick femtio poäng mer alltså 1050. Kul är det då och i svärdfäktning går man närmre och närmre tv:n så till slut slår man nästan i den, kanske inte så bra... Dom som kollar får säga åt en hela tiden.

Fotad och redigerad av mig.

Hur ska man börja när man vill designa?

När jag hade startade min blogg för drygt ett år sen visste jag knappt hur man gjorde ett blogginlägg, men det var ju lätt att lista ut. Däremot första gången jag tittade i stilmallen fick jag typ en chock. Jag fattade verkligen inte hur dom där siffrorna, bokstäverna och tecknena som stod hullerombuller kunde styra bloggens utseende. Det är nog väldigt många som inte fattar nåt första gången dom tittar i stilmallen eller kodmallarna. Därför har jag tänkt ge ett tips om hur man kan börja.
Börja med att ta hjälp av nån sida som t.ex. designadinblogg. Jag tycker att den sidan är väldigt bra och det är den som har ''lärt'' mig designa. Man kan säga att det är två olika språk som man använder sig av. I stilmallen är det css och i kodmallarna html. Jag kan inte direkt dom ''språken'' och vet inte heller allt om koderna. Jag kan bara lite grunder och mycket kan jag lista mig fram till. Så jag använder fortfarande designadinblogg och lär mig nya saker och för att komma ihåg hur jag gjorde gamla saker.

Nu efter ca ett år och efter att ha gjort ca 10 designer så ser jag alla koderna på ett helt annat sätt. Jag ser inte bara en massa tecken i en konstig ordning. För om man kollar närmare i koderna så är det faktiskt ord på engelska!!

Om du tar t.ex. avsnittet som heter header (ser ut som på bilden).*Sen tänker du ordet header, head betyder ju huvudet. Headern på en blogg är det som är längst upp, alltså huvudet...
*Background = bakgrund (i det här fallet bilden som är headern)
*No-repeat left center står för headerns placering. Alltså ingen upprepning, vänster, centrum.
*Padding-left betyder vart den ska sluta till vänster. Padding-bottom vart den ska sluta i nederkanten och Padding-top vart den ska sluta i överkant.
*Margin betyder marginalen och det vet jag inte vad det är...
*Width: bredden och height: höjden.

*Det som står i den röda rutan är en färgkod, dom börjar alltid med en fyrkant och sen sex siffror eller bokstäver.
*I den blå rutan står det url. Det är alltså adressen till din header.
*I den lila rutan står det px och det återkommer många gånger i det här avsnittet. Det står alltså för pixlar som är ett mått på datorn, typ som millimeter fast mindre.
  • Varje avsnitt i stilmallen handlar om en sak. T.ex. bloggens bakgrund (body), headern (#header), inläggen (#content),  menyn(#side).
  • Kodmallarna styr vilka saker som är på bloggen och vart dom är t.ex. om man vill ta bort menyn eller byta sida på den så gör man det i kodmallen. Stilmallen styr hur sakerna ser ut. Så om man sen vill ändra texten , storleken eller färgen på menyn så gör man det i stilmallen.
  • När man inte vet nåt om sånt här är det smartast att följa instruktioner på olika sidor för då kommer man till slut att börja förstå sakerna och sen kunna lista ut olika saker.
Det här blev ett väldigt långt inlägg men jag hoppas att nån får nytta av det. Jag kommer nog inte skriva om HUR man gör saker i stilmallen, kodmallen, i så fall om nån frågar. För jag tycker att sånt hör hemma på t.ex. deisgnadinblogg eftersom det ändå är där jag har lärt mig det. Men såna här inlägg som detta kanske det blir fler av om ni vill.

Shopping & Bowling

Hej! Nu är jag hemma från stan. Jag lyckades med mitt mål i bowlingen, fick faktiskt fyra strike. Köpte också en mössa men ingen väska, istället blev det ett vitt linne, ett halsband, en ear cuff och ett par jeans på rea på jc för bara 200 spänn! Så jag är nöjd och glad. Ni får se grejerna senare nån gång...

Jag hade med mig min förra kamera
och tog lite bilder på bowlingen, först nu förstår jag hur mycket bättre min nya kamera är. När jag liksom har hunnit vänja mig vid den och sen upptäcker hur ''dålig'' den förra är.


Stan med tjejerna

Hej! Om ca en timme ska jag iväg till stan med dom här tjejerna ↓ (eller en av dom är ju jag men...). Vi ska bowla och shoppa, vilken superdag det kommer bli!!

Satsar på åtminstone en strike i bowlingen osså vill jag gärna ha med mig en mössa och en väska hem, vi får se hur det blir...=) Ha en bra dag!

Hade visst ingen bättre bild på oss

Låttips nu på morgonen

Idag börjar jag dagen med ett låttips. Jag har lyssnat på låten ett tag och gillar den verkligen. Det är Agnes som sjunger och hon är en av mina favoritartister.=)

Fototävling

Är med och tävlar med min nya favoritbild hos Elvira. Va med ni också!=)


Två kvällsbilder


Ny design med bl.a. dropdown.....


Ja nu har jag äntligen pillat klart! Det var ett tag då nåt streck hade hamnat fel, jag kände mig ganska lättad då det kom tillbaka på sin riktiga plats. Men nu har jag äntligen lyckats att göra en design där headern inte är en ruta utan att den sitter ihop med bakgrunden. Jag tror att jag är nöjd, hihi men vi får väl se.

Det här är ju första gången jag har dropdown också. Egentligen blir det kanske inte så bra eftersom allt inte är ''dropdown'' men jag tycker det blev snyggt.

Kommentera vad ni tycker!! Var den förra bättre?

OBS!! Tryck F5 om du inte ser!!!

Blandat snack

Tja! Spelning var ganska dryg eftersom den var i nästan två timmar och på den tiden fick man typ spela en halvtimme sammanlagt. Det var nån sak för dom som jobbat 25 år i kommunen. Sen tycker jag också att det är ganska onödigt att klappa två gånger för varje person, det räcker väl med en, hihi=). Missionsdagen var också kul den stund jag var med, men man missade ju det roligaste, auktionen.

Imorrn är blåset klockan ett istället, så då får jag se vad som händer resten av dagen. Jag kan då säga att wii:et som Lisa och Stina fick från jultidningarna idag används flitigt..

Det som jag har inplanerat på lovet
är en resa till Ö-vik onsdag till torsdag med tg!! Blir nog superkul!! Annars hade jag bl.a. tänkt fixa en ny bloggdesign, jag har halverst börjat men jag måste typ göra om allt och fixa och blablabla.... Ni får se när den kommer upp!

Typ överredigerad...

Maskeradmask

Hej! Nu är det lov! Så skönt det känns!

Tidigare ikväll kom Signe och Elsa hit för att vi skulle hjälpas åt att fixa Lisa inför hallowendiscot. Det blev inte så monsteraktigt men masken som jag gjorde gjorde det mer till en utklädnad.Grunden är gjord av ganska tunn kartong, längs kanterna är det glitter fäst med dubbelhäftande tejp. Sen har jag bara dekorerat med lite silverstreck och pärlor.Nu har jag just kommit hem efter att ha varit och spelat pingis med Ellen. Nu tror jag att jag ska se slutet av idol.

Imorrn blir det först missionsdagen där kören sjunger och sen har ssb uppspelning så om jag bloggar blir det nog först på kvällen.

Efterlängtade höstlov

Hej! (Som vanligt börjar jag alla inlägg på samma sätt.) Igår var det ssb på kvällen och idag direkt efter skolan, på lördag är det konsert så det blev väldigt mycket orkester i veckan.

Imorrn blir det äntligen lov!!! Känns verkligen som det behövs. Men hoppas på lite bättre väder annars kommer jag bara sitta inne och slöa.. Men först ska ett geografiprov, lite matte och historia, 70 min lyssnande på ljudbok och ca 1,5 timmes filmtittande om fysik avklaras. Sen får man väl göra det bästa av kvällen =).Superbilden från igår fast i närmare format den här gången.

Frost och dagg

Hej! Efter skolan tänkte jag fota lite frost så jag hämtade kameran. Jag gick bara ut på gården och försökte få till nån bra bild. Nån blev väl bra men ingen blev super. Sen skulle jag bara ta kort på några blad innan jag gick in som jag tänkte var ganska fina. Jag såg det som inte när jag tog bilden men efter så upptcäkte jag att det var en jättefin kvist med massa regndroppar på. Fick två riktigt bra bilder på den.
Vad tycks? Och blev det bra att jag har gjort så att jag kan ha bilderna större?

Sov sött

Hej! Idag efter skolan var jag först på gospel for u (en gospelkör som övar tre gånger och sen sjunger upp, så man går den inte hela tiden). Och sen var det skidträning. Imorrn har jag både dans och skridskor jag kommer typ dö innan jag har fått allt till skolan.

Broderi på min kudde som är gjord på slöjden...

Tjocksock-väder

Hej =) Idag är det riktigt tjocksock-väder. Duggregn och dimma. Humöret påverkas verkligen av vädret tycker jag. Om ni jämför:
1. Ni går ut från skolan och solen skiner.
2. Ni går ut från skolan himlen är grå och det spöregnar.

Men ibland får man stå ut med dåligt väder. Ofta när det är regnigt här brukar jag säga att vi bor i Forks. (ni vet i twilight där det regnar jämt). Att det alltid regnar på hösten är en stor anledning till varför jag inte gillar den årstiden så mycket. På tal om Twilight så Är ju premiären inte så långt bort. Det gör ju så att november blir lite roligare...


Snart lov!

Hej! Har typ inte bloggat nåt i helgen men har inte haft nåt att skriva om. Hos Lina blev det jättekul. Vi såg tre filmer innan vi la oss och på morgonen spelade vi wii!=) Nu börjar snart sista veckan innan lovet. SÅ då blir det bara att stå ut ett litet tag till..


Sticker vidare

Har just varit på tg god pizza och mycket pingis blev det. Nu sticker jag till Lina och ska sova där med Ellen och Signe. Blir nog en toppenkväll/natt!=) Haré...


Helgen är här!

Hej! NU är skolveckan äntligen slut!! Fast den har typ ändå gått fort... Ikväll blir det tg där vi ska göra pizza och sedan spela spel och sånt. Resten av helgen är faktiskt ledig, tror jag. Man vet ju aldrig vad som kan dyka upp.=)
Bild från igår =)

Vitbalans

Jag testade alltså lite vitbalans idag. Har knappt vetat vad det var förr... Som ni ser på bilderna nedan så är auto helt vanlig men med moln så blir det en helt annan färg. Det finns även skugga, glödlampa, lysrör m.m Du ändrar vitbalansen på inställningar, man kan ju också ändra det helt själv men det är ganska bra med alternativen.På just den här bilden var det kanske snyggare med auto men i andra fall kan det nog bli riktigt fint med nån annan vitbalans.

I motljus

Hej! Efter skolan for jag och Lina och fotade lite. Jag har just överfört alla bilder. Jag tränade med egna inställningar testade vitbalans som jag aldrig har gjort för osså försökte jag ta i motljus för det kan bli såå fint.

Alla bilder är oredigerade, jag har endast tagit bort en fläck på den tredje. Jag är inte så bra på vad jag ska redigera för att det ska bli bättre, har jag otur så blir det bara värre, hihi. Därför orkarde jag inte redigera nu, är nöjd med dom ändå.=)


Borta hela dagen

Hej! Tänkte bara säga att det är fullt upp imorrn, har världens barn konsert med ssb typ heela dagen.. Så förmodligen får ni klara er utan mig här på bloggen.

Älskar den här bilden!!♥

Toning
Konfa

Hej! Igår var jag ju på första konfaträffen. Vi gjorde inte så mycket, lekte lite och så. Vi fick en bok (som är på bilden) och lite andra papper. Nästa gång är det en hel dag tror jag men det är den 29 februari.(uppdate: nej, nej, nej det är ju ju 29 januari hur kunde jag skrivafel? Tack Ellen för att du sa det=)) Kommer längta ihjäl mig!


Vintrig ask och ett kort.

Hej, här kommer bilder på det jag gjorde igår på scrapdagen. Kortet har än så länge bara en fixad framsida men det får nog en finare insida och baksida nån annan gång.


Dagen avklarad

Mötet blev jättelyckat tycker i alla fall jag. Endel missar på förspel och efterspel m.m. Men i sin helhet blev det jättebra.=) Vi hade tänt en massa ljus och pyntat med kuddar i fåtöljerna där framme. Och helt enkelt gjort det lite hemtrevligare.Efteråt var det tg vi lekte kyrkjagis och lite annat. Nu vill jag bara gå och lägga mig så att det blir morgon så fort som möjligt. Ska på första konfaträffen!

Scrapdag

Nu är ''scrapdagen'' slut. Stressar just nu ihjäl mig med att laga mat, packa, öva och komma på vad jag ska ha för kläder. Det är ju Tg-gudstjänst och vi ska va där klockan fyra. Tur att jag duschade imorse annars hade jag aldrig hunnit.  Här kommer bilder från pysslet. Signe och Lisa höll delvis på med ett bildspel till ikväll.


TG

Hej, nu har vi planerat gudstjänsten och jag tror den kommer blir riktigt bra. (vi har gjort ett möte med TG). Imorrn Blir det alltså först scrapdag och sen mötet på efs osså tg. Här kommer en bild från tg förra året.


Färgglad måne

Ikväll är det fullmåne, kom på en bild på månen som jag tog på ett läger i somras. Månen ser liksom inte slät ut, man ser som en struktur. Sen gjorde jag nån konstig redigering på det också.Därför har jag inte hunnit.

Förlåt att jag inte skrev nåt igår (förutom en video) och inte idag heller förrän nu. Men igår klockan 6 så åkte vi till stan där ssb övade med smk. Kom hem ca 10. Idag efter skolan han jag hem en snabbis och sen åkte jag till stan igen för att det var ordinarie övning med ssb. Så det blev väldigt mycket men nu är jag hemma och ska vila lite, fast jag måste plugga men. Imorrn blir det lite gudstjänstplanering med tg. Lördag är det scrapdag hemma hos mig och sen gudstjänsten som vi har planerat. Hoppas den blir superbra. Kul blir det i alla fall.Jobbar också på en ny bloggdesign. Men jag försöker lära mig lite nya saker osså vill jag ju att den ska bli så bra som möjligt så det dröjer nog ett tag innan den är klar.

Favorit i repris.Fullmåne

Hej! Nu har jag pluggat lite, och har kommit fram till att meteorlogi är väldigt ologiskt, haha.=) På skidträningen hade vi tidtagning igen, försämrade min tid med 7s fast på 3,5km är det nästan ingenting ju. Taggar dans och idrott imorrn. Haré bra!


Veckan

I veckan är det ganska fullt upp. Bl.a. två övningar med ssb. Tg på fredag och lördag osså är det första konfaträffen på söndag!! Längtar verkligen. Ikväll blir det skidträning och plugg.....


Overkliga ögon

Här kommer en till bild med redigerade ögon. Nu blev det kanske lite för overkligt menmen. Det jag har gjort är:
* Markerat ögonen, pupillerna och irisen.
* Ökat kontrasten i färgkurvorna.
* Ökat skärpan och Radien.
* Mörkat ner vissa delar och ljusat upp vissa delar.


Jag vill ha snö!!!

Igår snöade det ju så nu är det vinter enligt mig. =) Och om man kollar ute så är inte löven kvar på träden utan de ligger på marken. Jag önskar att imorrn när jag vaknar så är det vitt ute, fast det kommer nog inte hände men.


Me Today
Redigerat ögon

Jag har sökt runt lite på internet och försökt lära mig hur man redigerar ögon i photoshop. Här är resultat på en bild som jag är rätt så nöjd med.

Före

Efter

Det snöar! Men väldigt lite...


En tag


Jolly socks

Hej! Spökstigen igår var kul, fast jag blev inte lika skrämd som för några år sen. Då skrek vi typ hela tiden. Men det var ändå kul för när vissa kom fram och skulle skrämma oss vi ba: Hej,...(namnet). Det var också kul att det var 30 st på tg! Rekord!

Idag blev vi väckta en halvtimme innan vi skulle samlas på träningen så det blev att skynda sig. Just nu känns det som om jag kommer ha träningsvärk i benen resten av mitt liv men vi får hoppas på att jag har fel.Gillar newbodys jolly socks. Man kan ju göra dom lite roligare och matcha två olika ↑

Mörker på tg!

Hej! Kom just hem efter en jobbig dag och tänkte åå så skönt med helg. Osså skulle vi städa, fast jag dammsög bara lite och nu sitter jag här. Ikväll blir det mörkerkväll på tg! Tagga!! Blir att bylta på sig alla kläder man har om man inte ska frysa i den här kylan. Och imorgon är det extra skidträning, det blir ju bra.=) Sen sa mamma att pappa skulle köpa mat på wok&roll idag så då blir det gómat!

älskar den här bilden!!


En massa jag

Det var ett tag sen vi fick våra skolfoton men jag har inte visat det här än. Är väl rätt så nöjd.


Plugg

Nu har jag pluggat ett tag, Historia som det är prov i på fredag, lite tyska och och sen skrivit klart svenskareportaget om Vasco da Gama. Nu har jag faktiskt tänkt skaffa facebook som jag inte har haft förr. Tänkte att det kunde vara kul särskilt när konfan snart börjar. (mycket av infon där är via fb)


Skyltning

Hej! Idag efter skolan for jag och Rebbe och skyltade på efs. Planen var att vi skulle sätta upp bilder (dom flesta tagna av mig) och sedan skriva allt är underverk men anses som vardagligt då vi är vana. Och det blev som planen var. Här kommer några dåliga mobilbilder men bättre än inget.


Jag är jättenöjd med att vi lyckades få ut några bilder lite från själva väggen. Det är som är i högra hörnet på första bilden. Vi satte dom på kartong.

Smile

Hej! Ikväll ska jag på skidträningen annars blir det väl att plugga. Imorrn är det tänkt att jag och Rebecka ska skylta på efs. Jag lånade ett av mammas halsband (det på bilden) tog kort på det som jag blev riktigt nöjda med. ↓Igårkväll


Heldag med kören

Hej! Idag åkte vi iväg med kören till Älvsbyn. Vi for ca halv åtta så jag kände inte direkt för att blogga då... Vi sjöng först där sen åkte vi till Piteå där vi bowlade och åt. Mitt lag vann i bowlingen!!=) Jättekul dag som jag vill göra om fler gånger.

En bild som jag hittade i arkivet...vet inte riktigt hur jag har fått till det så där men.


Höstlöv

Var ute och fotade lite imorse och sen med Ellen och Signe så här kommer lite bilder.

Fototips: Ta kort på solen med blixt då blir det som nedan.