Just nu går jag upp i massa höghus och läm...

20110930497 (MMS)

Just nu går jag upp i massa höghus och lämnar blad. Inga postfack på nedersta våningen eller hissar verkar vara uppfunna. Hihi :)


En timme tidigare

Hej! Egentligen har jag inget särskilt att berätta förutom att det har varit en trög dag på skolan förutom att vi fick sluta en timme tidigare. Nu sitter jag bara och väntar på att fara till stan där det ska delas ut flygblad resten av dagen. Önskar mina läsare en bra fredagkväll!=)


Skidsäsongen

Ååh vad jag längtar till skidsäsongen!! Det är det enda dåliga med skidor, att man bara kan åka på vintern. Tänk en lång skidtur med hela familjen osså skiner solen som denna dag.=) Så underbart!


Dagens Citat

Hej! Just nu sitter jag bara och väntar på att idol ska avslutas så att man får veta vilka som gick vidare. Därför bjuder jag nu på ett citat från i måndags eller när det nu var.=)

Jag ska ju konfirmera mig på solvik men en i min klass sa så här:
- Du ska ju konfiskera dig på Solvalla.


Skyller på träningsvärken

Resten av kvällen tillbringas framför tv:n, idol och sånt. Vet att det är slött men jag skyller på att jag har träningsvärk från igår...=)

Morgonblogg

Ovanligt att jag hinner blogg nu på morgonen men idag hann jag=) Och jag hann också ta en bild på min outfit. Skjorta är begagnad och kostade bara 20 kr. (vet att jag såg konstig ut på kortet och röda ögon hade jag också men det hinner jag inte fixa nu.)


Flygande känsla

Nu har jag just varit på träningen. Jag förbättrade min tid från 18.37 till 17.57 på 3,5 km. Efter det körde vi intervaller, på första sträckan kändes det som jag flög fram. Det kändes som jag sprang jättefort. Jag brukar inte vara så bra på intervaller för att jag inte har den där extra farten men så var det verkligen inte idag.=)


Språkdagen

Hej! Kollar just genom det pyttelilla fönstret här i datarummet och ser att solen kommit fram så då blir det kanske att gå ut och ta några bilder. Är ni sugna på mera höstbilder?

Tisdag idag, den s.k. språkdagen på skolan. Svenska, engelska och två tyskalektioner fast vi har musik och bild också så man står ut. =) Ikväll blir det tidtagning på träningen hoppas på att slå min förra tid då.
Imorrn är det nog dans och ''noget'' står för att läraren var borta idag så jag vet inte om hon kommer imorrn. Men hoppas! I övrigt blir det idrott och vanliga lektioner.


Lila och grönt

Här kommer ett kort som just har snabbgjort.

Mums!

Nu har jag varit på kören. När jag kom hem fanns det nybakade bullar. Gott kvällsfika.


Dagens Citat 26/9

Signe till Ellen: Det är bäst för dig att vi får fika....PAJ!!!
Osså blev det så, jag Lina och Ellen bakade paj osså kom Signe, då blev det kalas =) hihi (fast Lina var tyvärr tvungen att fara hem)

Pajasen

Hiss/diss?

Tycker ni såna här listor är hiss eller diss?

Något
som gjorde dig glad
igår?
Att solen kom fram när vi var ute och gick.=)

Humör just nu?
Normalt typ

Vad gjorde du klockan åtta på morgonen?
Satt och väntade utanför klassrummet.

Vad gjorde du för femton minuter sedan?
Strök en skjorta

Vad du ser om du tittar till höger?
En jättefärgglad tygtavla

Vad gör dig glad just nu?
Att jag har köpt fina kläder jättebilligt.=)

Hur vädret är hos dig just nu?
Grått och tråkigt.

Vad var det senaste du åt?
Korvstroganoff med ris.

Bästa glassmaken?
Tuttifrutti

Sover
du tungt?
Ja, jätte vaknar inte av mycket...

Drömmer du mardrömmar?
Näe, typ aldrig

Hur många kuddar sover du med?
En eller två

Snarkar du?
Det beror på vem du frågar. Jag har då aldrig hört mig göra det. Hihi.

Favoritkläder?
Jeans och kofta och en sjal

Favoritgodis?
Marabou!!!

Höger-eller vänsterhänt?

Högerhänt

Stjärntecken?

Fiskarna

Vad längtar du efter mest just nu?

Lite sol tack.

Röda rönnar

Hallå, har just gått en promenad i skogen med mamma och plockat enris. Kameran följde såklart med så här kommer några bilder...


Jag hittade äntligen ett rött träd har längtat efter att fota det=)


Gick och kollade på en rullstensås som jag aldrig har sett förr, man ser den ju inte på vintern när det är snö. Det är nämligen här vi brukar åka skidor ibland.



Rolig google-logga

Hejsan! När jag gick in på datorn och tog fram internet så hade google fått en ny bild, den var jätterolig och om man typ klickade under varje figur så kunde man göra så att den rörde på sig..testa!!=)


Nu ska jag strax dra iväg på familjegudstjänst och sen väntar tg med pingis, planering och byggspån. =)

Fotat i höstvädret

Hej! Idag var Signe och Elsa här. Signe var riktigt smart och tog med sig kameran, vilket ledde till at vi fixade snygga frisyrer och outfits på Lisa, Stina och Elsa. Sen gick vi ut och fotade dom....






En liten fabrik här hemma

Hejsan! Nu har vi typ haft en fabrik hemma hos oss, vi har gjort 20 liter äppelmos på ca 3 timmar. =) Men det kommer nog att behövas så mycket, vår familj äter verkligen mycket äppelmos, hihi. (Jag är nog en av dom som är värst...)

Nu ska vi kolla på hur många lingon finns det i världen. Jag har inte sett den än fast jag velat se den jättelänge.


Höstfärger

Hej, har varit i stan från 8.50 till 12.15 idag. (Delat ut flygblad) Det blev inte så länge men jag höll ändå på att frysa ihjäl. Blöta kläder som bara blir blötare och så är det kallt ute, osså måste man typ ta av sig vantarna för att lämna bladen. Det betyder för mig vääldigt kalla händer.

Man har sett lite blandade typer av postlådor, jag såg bl.a. en aik-postlåda. (Jag trodde att jag tog kort på den men min mobilkamera kan man aldrig lita på.)



Såg när jag gick hem från bussen att nu är löven bättre färger, måste ut och fota!!=)

Lååång promenad

Hej! Idag klockan tjugo i nio åkte vi till stan där vi har delat ut flygblad i ca 8 timmar. (Bara en lagomt lång promenad, haha =)) Jag är helt slut i benen nu men vi hann med Mobacken, Medlefors, Degerbyn, Sjungande Dalen och Alhem. Sen for vi till musikskolan på ssb, där var det dessutom förlängt rep så det blev en tuff dag idag. Och imorrn blir det ingen sovmorgon heller, då blir det också utdelning av flygblad fast inte lika länge.=)

Tog ett varmt bad när jag kom hem och nu ska jag kolla runt lite på datorn sen blir det nog tv, känner att mina ben behöver en tidigkväll.


4 plagg

Här är fyra plagg som kom hem från h&m idag. Eller den röda t-shirten kom för ett tag sen, den har ni redan sett, här. Just nu myser jag i byxorna och munkjackan. Älskar färgen på den! ♥


Nu är det helg/lov!

Hallojsan, är faktiskt riktigt glad idag. Hade afro powerdance fast det var roligare med zumba men. Sen engelska där vi fick massa läxa så egentligen vet jag inte varför jag är glad jo, på idrotten! Först och främst gick det ganska bra i multibollen. Men det bästa var att det kändes som att vår klass var en ''klass''. Ni vet alla är som schyssta mot varann. Det var liksom passningar mellan alla och peppningar och så. Fast det var ju en sak som inte var bra men det behöver vi inte gå in på. Hoppas vi fortsätter hålla ihop som klass=). Sen var det matte och kemi som var ok. Men mest glad är jag för att det är lov/helg nu!=)

lite fel fokus men.......

Sen vill jag bara ge er ett tips. Som ni verkligen kommer att skratta åt.=) Haha. Jag skulle gå och köpa tuggummi, hade bara 17 kr men tyckte att det borde räcka. Så jag och Lina gick på ok, för att det är närmare än ica. Osså kostade dom 19.50! Jag är ganska säker på att dom kostar 15-16 nåt på ica. Ändå dyrt tjugo kr för ca tjugo tuggummin. Haha, ni kanske tycker det är konstigt att jag hakar upp mig på det men vet inte varför jag gör det.=)


Kvällen

Nu har jag hunnit med:
♦ Skidträning - cykling, intervaller, styrka.
♦ Spela oboe, träna låta från ssb
♦ Packa saker till imorrn
♦ Se idol

Tagga (afrikansk) dans imorrn då!=)


Dagens

Hej! Två av veckan tre skoldagar är nu avklarade.=) Har längtat ändå sen förra veckan efter att få ha idrott med vår nya lärare, för hon är så bra! Osså fick jag veta idag att vi ska ha vikarie då.=(

Ikväll blir det stenhård träning, hoppas jag. Imorron kväll och på torsdag ska jag dela ut flygblad annars vet jag inte vad som händer på de lediga dagarna. Vill gärna ha en scrapkväll kanske skulle passa på fredag, vet inte riktigt.


Favoriter



Motvind

Hej! Idag hade vi bara tre lektioner på skolan och däremellan fick vi lyxig mat hemma hos Ellen.=) Jag har just åkt inlines till Bjurvattnet, väntade hela vägen på att fest hos mange skulle komma på spellistan. Osså blev det motvind när jag vände hemåt.... Men nu är jag hemma nyduschad och ska snart sticka iväg på kören.


Äppelplockning

Hej! Ellen sov ju här i natt, igår kväll såg vi katten i hatten med mina systrar, en klassiker som vi såg mycket när vi var mindre.=) Nu har vi varit och plockat äpplen hos farmor, vartenda ett skulle ner för det måste bli mycket äppelmos.=)




Fjärilar

Här kommer ett till bröllopskort (telegram) som jag snabbgjorde imorse.=)


Kongolela


Hejsan! Just nu sitter jag och smaskar på såna här ↑ så goda!!=)

Ska snart sticka iväg till Norsjö där vi ska sjunga en sång för några på ett bröllop. Har även hunnit med att göra ett till bröllopstelegram som ni får se senare. Övade tidigare på låtarna från ssb och en av dom fanns på spotify, t.o.m. i rätt tonart.=) The Brazz Brothers – Kongolela - lyssna här!!

Ha en trevlig lördag!=)

3dagarsvecka nästa!

Hej! Igår bloggade jag inte, jag var på ssb och när jag kom hem så hade jag helt enkelt inte lust.=)

Nu är det helg
! Så skönt, kom just hem från stan och nu sitter jag här och ska fixa lite grejs. Annars då? Imorrn ska endel av kören sjunga på ens bröllop. Igår lottades det ut biljetter, på skolan, till hockeymatchen imorrn mellan saik och timrå (tror jag de va) och Ellen och Lina vann. Efter det kommer Ellen hit och ska sova över=) Söndag blir väl en vanlig slappardag med blåset på kvällen. Härlig nästa vecka då vi är lediga torsdag och fredag.


Scrapliftat

Jag har just gjort ett bröllopstelegram, eller det skulle lika gärna kunna vara ett vanligt kort. Men det är tänkt till ett bröllop.=) Jag googlade på bröllopstelegram och fick fram ett fint scrappat som jag sedan liftade.

Det jag scrapliftade (tog idee´r från)

och mitt...

Rör

Har just spelat oboe med det nya röret som kom idag. Det är samma som tidigare men bättre eftersom det är nytt.=) Får se om jag spelar på det imorrn på ssb.


18 November...

...Vet ni vad som händer då? Det är premiär för breaking dawn part 1!!!

Årets första

Då var årets första skidträning avklarad. Vi sprang först valfri stärcka med tidtagning som vi ska försöka förbättra om två veckor sen hade vi små intervaller osså lite styrka och stretching. En bra träning för att vara i regnet, hihi.

I år kommer jag inte kunna vara med på torsdagsträningarna eftersom jag börjat ssb men jag kommer nog ändå springa och åka skidor mer än en gång i veckan=).

Elljusspåret, som ligger just ovanför vårat hus.=)

Ny bakgrund igen....

Ja, det blev ännu en bakgrund men jag var inte nöjd med den förra heller. (har haft fler olika till samma header) Nytt med den här är att den är gjord i photoshop, inte komplicerad men.

1:a

2:a


Och 3:a

Grattis bloggen!

Hej! En vanlig tisdag med bild, musik och massa språk. Men på bloggen är det inte en helt vanlig tisdag. Den fyller ett år som ni kanske har sett.=) Grattis bloggen!!

Ikväll blir det skidträning medans några säljer fika på föräldramötet. Taggar dans imorrn men tvåtimmars-teatern vet jag inte vad jag ska tro om...

Ny T-shirt från H&M, har även en ny pyjamas därifrån

Lila och turkos

Här har jag gjort ett grattiskort med lite nya papper, glitterlim och blommor som jag lärt mig göra här!

Framsida som jag blev riktigt nöjd med. Hade gjort en skiss för ett tag sen och den hjälpte mig lite grann=)


En enkel insida, de rosa kantlinjerna på de rosa krumilurerna har jag själv gjort med en penna.


....................↓



Nu har jag bloggat i ett år! Det känns på ett som att det är längre fast ändå kortare, haha =) Roligt är det i varje fall=)

16 oktober!!!

Hej igen, eftersom det förra inlägget bara blev ett s.k. ''tipsa om favoritbloggar inlägg'' så tänkte jag skriva om dagen nu istället. =)

• Hade utvecklingssamtal med min nya mentor. Och det gick väl bra.
• Fick veta att vi ska se en teater på onsdag som är två timmar, men det är bara tjejerna som ska se den. Synd att vi missar idrotten men tur för alla att jag inte missar dansen...
• Hade ett två timmars och fyrtio minuters hål idag som alla andra måndagar, drygt... Fast med pingis och lite annat så gick det väl att överleva.
• I fredags på tg fick vi veta att vi får göra om ungdomsvåningen (som nu inte är varken mysig eller okej) som vi vill. Vi har redan massa planer som måste bli sanna. =)
• Har bakat chokladmuffins som ska säljas imorrn på föräldramötet då det också är årets första skidträning!=)
• Fick ett brev från konfan med mycket rolig info! Den 16 oktober börjar det!!=)

Några favoriter ..

Favoritbloggar

Hej och hallå! =) Idag känner jag mig allmänt glad, hihi. Så därför tänkte jag tipsa er om mina favoritbloggar. =)

- fokis.se, tycker om att följa med på hennes resor och även om jag inte gillar hennes stil så är hennes blogg en stor favorit.
- matildaaz.blogg.se, hon har bra modetips och annat skojsigt
- lifebyewe.blogg.se, allmänt bra blogg
- victoriapauline.blogg.se, bra blogg med mycket outfit bilder
- annasfoto.webblogg.se, riktigt bra fotoblogg, inte riktigt min fotostil men ändå bra
- ellwis.blogg.se, bra designtips och fina bilder
- megapixlar.blogg.se, komisk fotoblogg
- emmadenblonda.blogg.se, har inte riktigt bestämt mig om jag gillar den här bloggen men den får ändå va me
- hannalovisasol.blogg.se, smått rolig och kul
- annicah.wordpress.com, fina altrat och lo:s (scrapblogg)
- ztinaspysselvra.wordpress.com, ännu finare altrat och lo:s, lite mer i min stil (scrapblogg)
- karolinasscrapblogg.blogspot.com, älskar färgerna på hennes alster (scrapblogg)




Tre gäddor

Hejsan allihopa! Hoppas ni har haft en bra helg! Det har då jag, fast jag fick ingen fisk..=( Dom andra fick tre gäddor tillsammans så mycket fisk blev det inte. Vi har bastat, spelat minigolf, badat!!, varit med en jättesöt hund och såklart fiskat. =)




Solens semester är slut!!

Hej igen!!=) Solen kom fram och den blå himlen började synas (ja, det är sant!..). Har typ inte sett det på flera dagar. I varje fall så gick jag ut och fotade lite.


Jobbiga fredagar

Halloj! Igår tyckte jag nästan att det kändes som tisdag och det är ju bra. Men idag var det inte så, vi har verkligen jobbigt schema på fredagar. Så nu känns det jätteskönt med helg=).

Ikväll blir det årets första tg! Blir planering för resten av hösten osså blir det väl lite annat skojsigt.

Har hjälpt mamma att städa hela huset. Dammsugt i nästan en timme. Måste oxå packa till fisket i imorrn.



Från fotorundan med Ellen och Lina

Newbody & newbody

Hej! Nu har jag varit på ssb, det var riktigt kul! Hade en mjukstart nu med mycket info och lite lätta låtar.=) En av informationerna var att vi skulle sälja newbody. Eftersom orkestern far utomlands varannat år. Fast vi behöver inte tjäna ihop alla pengar själva, vi får stöd från musikskolan osså tjänar vi ju lite om vi har konserter=). Men det blev lite misslagom när vi säljer det med klassen också. Fast igår sålde jag elva paket till klassen och idag 12 till ssb. Så det går ju ganska bra=)

Imorrn är det fredag vilket betyder att det är helg snart!!
Har börjat ha oboelektioner på fredagar nu så imorrn blir årets första!=)

Jag vet inte om jag har berättat att i helgen far vi till ett ställe och fiskar..hoppas på bra väder!!=)

En helt opassande bild...

Gomorron!

En ny skoldag nu med bl.a. orientering. Sen blir det ssb så jag kommer hem nån gång senare ikväll.


Zumba och svett

Hej! Första lektionen idag var ev och då hade jag dans, zumba. Det var jättekul men svetten bara rann... Sen hade vi en lektion emellan, engelska osså var det idrott fast med vikarie. Lunch och sen matte och kemi. En helt okej dag=). Håller på med lite grattiskort för att använda blommorna som jag lärt mig göra. Kommer upp här på bloggen när jag är klar.


Veckan

Har nu sprungit lite över 5 km och även spelat oboe. Förresten så har jag kanske inte berättat att ssb börjar på torsdag (orkester). Det ska bli jättekul, längtar!!=) Sen på fredag börjar tg och imorrn ska jag försöka sälja lite newbody till klassen. I helgen ska vi till ett ställe och fiska, det ska också bli kul=). Resten av kvällen kommer att spenderas framför datorn, tv:n eller en bok....


Myser i stickat

Hejsan! Cyklade hem i regnet och blev genomblöt.... Sen åt jag en räkmacka och gjorde några scrapblommor som jag lärt mig göra här. Och nu sitter jag här och myser i mina stickade kofta.... Som jag haft idag tillsammans med en stickad halsduk=)

Idag på skolan så välte ett skåp i vårat klassrum, det var typ en garderob som var trasig. det lutade jättemycket och tillslut trillade det och gick i småbitar, haha.


Fest hos Mange

Vi skaffade just spotify unlimited, tidigare har vi haft spotify free. Och favortilåtarna försvann direkt, så irriterande att se dom där på listan men inte kunde lyssna på dom. Har i varje fall festat nu med fest hos Mange, haha=)

Svartvitt och oranget

Här kommer bilder på ett minialbum med svartvita gamla foton från mammas familj. Jag försökte matcha  varje uppslag och det tycker jag att jag lyckades ganska bra med.



Söndag

Hej! Idag vaknade jag av att pappa spelade trumpet, inte kul. Idag så har jag inget speciellt planerat, förutom blåset. Så det blir väl att spela lite oboe, kanske the sims, scrappa eller kanske springa. Liksom bara vila inför en till skolvecka.



Önskar att himlen vore lika blå idag.....

Scrapkurs=)

Hej! Igår var jag på ug, som i tisdags också. Och idag var det ju scrapkurs, var tvungen att stiga upp åtta, ingen lördagssovmorgon inte.. Men det var i varje fall jättekul på kursen, vi gjorde ett album och mitt ska innehålla bilder från Hemavan i vintras. Vi gjorde bara själva albumet så innehållet får jag fixa här hemma=)




Lång dag

Hej! Äntligen helg!=) Den här dagen kändes skitlång, svenskan som var efter lunch kändes som om det var sista lektionen. Nu har vi fått newbody-katalogen så nu är det bara att börja sälja, just nu så har vi 27 tusen i klasskassan, ändå rätt så bra.=)

Tänkte också berätta att imorrn ska jag på scrapkurs!!=) Vi ska göra ett album, vet att det kommer bli kul=)

Bild från igår=)

Gröna äpplen





Fotopromenad

Hej! Har nu fixat massor med bilder från vår lilla fotorunda. Jag, Lina och Ellen gick järnvägen och fotade samtidigt vilket ledde till väldigt mycket stå stilla. Vi började därför frysa och gick sen hem så snabbt som möjligt=)

Här kommer lite bilder.
Bilderna som jag tog tidigare idag kommer  att komma upp lite nu och då=)


Hösten är här.

Hej! Nu är hösten här! Kände imorse att snart behöver man nåt för öronen. Egentligen gillar jag inte höst, fast om det är soligt och fint väder så gör jag nog det, vem gillar inte sol?=) Vi hade intervaller idag på idrotten annars var det typ som vanligt, var typ god mat för första gången i åttan, pannkaka=). Jag kände för att fota lite så jag gick ut och tog lite höstbilder. Här kommer en resten får ni vänta lite på=)