Lila & petrol

Idag hade jag på mig den nya skjortan, linnet och klockhalsbandet. Blev ju riktigt fint tillsammans. Har märkt att om man inte vill frysa hela dan så ska man satsa på tjocktröjor, skolan är iskall!!






Snabbinlägg

Hej! Nu är jag inte längre såndär-person-som-plockar-ihop-noterna-på-kören längre, haha jag tror ni fattar mer av det där än det riktiga namnet... Gott fika var det då men det gick inte så bra att sjunga, är lite halvförkyld. Hade sparkrejs hem med Signe på sparken. Nu ska jag snabbt in i duschen sen godnatt!!

Känner att det börjar bli lite halvtråkiga inlägg här nu, hoppas på att komma på nåt roligt snart. =)


Color



Nu kikar lite blombilder in här. Jag gillar verkligen att fota blommor, men som sagt ska det helst vara ute. =)

Ikväll ska jag på kören där det är årsmöte, = gófika. Men innan dess ska jag räkna matte och göra lite annat smått och gott.

Ny vecka

Dålig uppdatering idag, men jag har ju som sagt varit på konfa. Vilket var superkul=) Längtar redan till nästa gång, och då är det läger!!!! Känner mig inte direkt redo för en till skolvecka, fast när gör man det? Men vi startar ju lugnt på måndagar så.

Fick just målade naglar..

Konfa imorrn



Äntligen har vi konfaträff! Har ju väntat ända sen oktober! Men imorrn klockan tio till fyra ska vi lära känna varandra lite bättre i gruppen. =) Ikväll har jag varit på efs och direkt efter var det tg. Ska nog lägga mig och läsa nu, är i slutet på sista Stravaganza. Ja, ni fattar, slutet på en bra serie....

Shoppat

Hej! Det blev en superkul dag igår. Jag bytte några linnen, köpte två böcker, ett klockhalsband och en skjorta. Sen åt vi på woknroll där vi fick vänta på maten så länge att vi nästan kom försent till mötet.



Snart stan

Hej! Nu ska jag laga lunch och sen fara till stan. Känner att bussen kan gå typ nu för jag har inget att göra.. Har i alla fall redigerat lite, bl.a. bilden nedanför. Overkliga ögon som vanligt...=)





Fotografering ♥

Jag vill verkligen att det ska vara sommar och det beror till stor del på att jag tycker att det är roligare att fota då. Fast jag längtar till massa annat också, som konfa, Usa, sommarlov, bada, sol, shorts, barfota osv osv. Men eftersom jag vet att det kommer vara vinter ett tag till så får jag fota det som finns. Vi har iaf planerat ett litet ''projekt''. Jag vet inte om jag kan kalla det det men, vi håller på att planera inför några bilder som kräver mycket förberedelser. Mer avslöjar jag inte. =)

Nu ska jag i alla fall njuta av att vi har lov imorgon. Har åkt skidor (vilket var jättehärligt pga av de fantastiska skatespåren!) och imorgon åker jag till stan vid ett med some people. Där blir det shopping, mat och sen the Life (ungdomsgudstjänst) på kvällen.


Mobilblogg

20120126550 (MMS)

Jag ska snart på ssb och efter det ska jag kanske åka skidor så därför gör jag en liten mobilblogg nu. Idag var förresten solen framme ett tag och himlen var blå, men inte nu längre. :(


Photos from school



Idag skulle vi fota porträtt på ev:n men vi kände oss inte så inspirerade och efter ett tag började vi tolka temat mobbning på olika sätt. Vi har en bra idé på vad vi ska fortsätta med sen, jag hoppas det blir kul! =)

Bilden genom fönstret har jag länge velat ta. Varje gång jag går ner från våran korridor så ser jag det där och jag gillar det, vet inte varför men. Det dåliga är att saker från rummet reflekteras i glaset så jag måste försöka redigera bort det.

I will follow - videoblogg

Jag ville gärna göra en videoblogg men jag visste inte om vad, så då blev det låten som spelas mest här i huset just nu, alltså I will follow av Chris Tomlin. Det är min syster Lisa som spelar ägg och sjunger stämman. Ignorera att vi blev jättebleka i ansiktena och det där skrattet i slutet. Hope you enjoy it! =)


Blandat prat

Hej! Kom just hem från skidspåret. Det var riktigt härligt och träningen gick super. Jag försöker ladda upp en video, vad den handlar om avslöjar jag inte, men jag hoppas verkligen att det ska gå nån gång.

Imorrn är det en ganska chill dag. Först foto på ev:n där vi ska fota porträtt. Sen idrott, kemi och lite annat.
Håll tummarna för videon nu!


Old...

23 januari


Idag på syslöjden så stickade vi.
Ellen: Är det katter eller råttor som jagar såna här? (garnnystan) Hahahaha......


På rad


Skruttig blomma



Kom just hem från blåset och upptäckte hur bra jag är på att ta hand om mina blommor, kolla ↑ hihi=) Annars då? Jo nu börjar snart en ny vecka. Lov på fredag, yeah! Jag hoppas på inte alltför mycket läxor.

Förresten så har vi haft finkalas här hemma idag. Pappa fyllde år och det firade vi med oxfilé och massa annat gott!

Före → Efter

Här kommer lite före&efter bilder där jag är rätt så nöjd med efterbilden. På den andra lärde jag mig göra mönster med mönsterstämpeln, läs hur du gör här. Den första blev riktigt bra fast där använde jag lite autoredigering. Har lärt mig mer om redigering och känner att nu kan jag kanske göra en ''bra bild'' lite bättre. Redigering kräver övning!

Före - Efter




Favoritcitat från twilight



♦ Edward: So the lion fell in love with the lamb.
Bella: What an stupid lamb.
Edward: What a sick and masochistisk lion.

 

♦ ”Hm. Nu förstår jag vad alla har pratat om. Du stinker, Jacob.”

 

♦ ''Jasper: It would be nice to not want to kill you all the time.’’

 

♦ ''Aro: What a surprise! Bella is alive after all, isn´t that wonderful?  I love happy ending.’’

 

♦ ''What if i´m not the hero, what if i´m the bad guy?” – Edward Cullen




Runt Boliden

Hej! Kom just in efter att ha varit ute i en evighet känns det som. Har varit runt hela Boliden och ordnat saker. Ikväll blir det efs där familjen Nyström står för sången, blir nog super! =)


Randigt



Hej! Äntligen är det helg, vilket känns jätteskönt! Har inte bestämt nåt speciellt som ska göras i helgen men det blir säkert nåt sen. Ikväll blir det nog bara mys framför tv:n eller nåt. =)

Längtar btw grymt mycket till sommaren.♥ Händer så mycket kul, bl.a konfaläger & USA. Och tänk att kunna använda det där linnet på bilden till shorts och inte med nån kofta ovanpå om man inte vill frysa ihjäl, haha=)

Här är jag



Lite dålig bloggning nu men. Kom just hem från ssb och var lite sugen på att åka skidor men känner mig lite för trött.. Skönt att det är helg snart. Fast fredagarna är typ jobbigast, bara dryga lektioner. Aa, vi synes imorrn! =)

Va med i omröstningen i menyn om ni inte har varit det. Den avslutas snart och det skulle va kul att se vad ni tycker. =)

Tråkigt ute nu..

Hej! Jag fick foto på ev:n, kommer nog bli jättekul. Har också haft idrott idag, skidor..=) Efter skolan hann jag hem ett litet tag sen sparkade jag till tandläkaren, for hemifrån nån minut innan så det gick snabbt dit.

Tycker det är lite tråkigt att allt ser likadant ut ute nu.↓ (Allt är ju grått och vitt..) Har sagt det förut och jag säger det igen, vintern är inte min favoritårstid att fota på....sommaren däremot!=)


An apple

Jag blötte ett äpple och tog massa bilder. Jag använde en ficklampa som på dehär bilderna. Det blev ju ganska bra..=)


2 låtar



Har lyssnat på några låtar från Chris Tomlins nya skiva. Gillar två av dom riktigt mycket, skrev bl.a. ut noter som jag har spelat.

I will follow - Chris Tomlin
Our God - Chris Tomlin

♥ nikon



En vanlig skoldag, förutom att vi inte hade världens längsta hål som vi brukar på måndagar. Istället kommer vi ha hemkunskap den här terminen. Ikväll blir det kör för första gången i år, ska försöka få med mig Lisa och spela lite pingis innan, jag vill ju testa mitt nya rack lite mer. Men vi får se hur det går... Haré bra sålänge!=)

Pysselsnack

Gjorde ett grattiskort idag, har inte pysslat på jättelänge! Fast det ligger en halvfärdig layout på mitt skrivobrd som jag började på under julen. Är egentligen sugen på att göra klart Hemavanalbumet som jag gjorde på kursen, alltså fylla det med bilder. Måste bara ordna bilderna först. Osså hade jag nån idé om att göra ett album med mina speciella bilder från 2011 och typ skriva om dom och så. Det skulle va ganska kul att ha så vi får väl se när det blir. =)

Igår

Hej! Blev ingen bloggning igår, men jag gjorde inget speciellt på dan. Åkte skidor men inte mycket mer. På kvällen for vi på efs där Lisa och Elsa sjöng. Efteråt gick jag, Signe och Ellen en promenad och pratade en massa. Sen gick vi hem till Ellen där vi drack varm♥choklad och fikade.



Jag vaknade just och undrar hur jag kan sova så länge när jag inte ens går och lägger mig sent... =) Menmen. Ikväll blir det årets första blås och sen börjar en ny skolvecka....

Hej helg!



Ikväll blir det mörkerkurra med tg-gänget. Hoppas på att inte förfrysa nåt....

Idag har huset städats och nu är allt julpynt borta, lite tråkigt ändå. Har inte nåt speciellt i helgen, tror jag, så det blir härligt! Ha en bra fredagkväll!

Fredag den 13

Hej! Fattar inte riktigt att det är fredag imorrn, det känns kanske fel för att man började på en tisdag... Blir nog tg på kvällen, där det skulle va mobilkurragömma. Förövrigt är det fredag den 13 imorrn vilket inte känns så bra, särskilt inte eftersom vi har prov. Ska sätta mig och plugga på det snart och sen blir det tv...


Close Up

Ja, här ser ni hur skillnaden blir med close up filter. Man kan använda flera på varann, bara det starkare är underst. Längtar tills sommaren, kunna fota blommor osv jättenära. =)


Mellanmål

Hej! Dagen började med film vilket leder till att man är trött resten av dagen, det borde lärarna förstå... Sen cirkelträningen på idrotten och sånt.  Ikväll måste jag ta mig i kragen och plugga lite till provet, orkar inte.

Åt ett gott mellanmål med världens snyggaste kopp, haha =)

+4+10



Nu har dom kommit, CloseUpFiltrena. Jag fick ett i julklapp som var köpt på expert där det kostade 350 och det var bara +3, mycket dyrare än på internet. Så jag bytte det mot två och fick ändå pengar över! Har just testat dom och det verkar funka bra...

Kallt!



Hej! Har frusit hela dagen, skolan är verkligen inte varm. När jag gick hem så kändes det som typ 20 minus, men det är bara kring 8. Hoppas på att klara skidträningen ändå =)

Taggar verkligen inte fysikprov på fredag!

Dripp dropp




Tog dom här igår och resultatet blev mycket bättre än förra gången. Använde mig av färgade glas och en skärbräda som bakgrund... Har redigerat dom lite och frågan är vad som är snyggare: med eller utan hjärtan???

Fullmåne

Nu ska jag sätta mig och se det jag missat av the voice sverige, tycker ändå att det är en bra idé det där med att det bara är rösten dom hör.

Åkte och fotade månen, gick sådär. Man blir ganska besviken när den är hur stor som helst i verkligheten och så tar man ett kort och den är typ en prick på himlen... Fotade vattenbilder nyss också, det gick mycket bättre än förra gången. =)


Kyla

Hej! Innebandyn var riktigt kul. Innan så gick jag ut och fotade lite och upptäckte att det var typ 18 minus... Bilder här ↓



Måndag

Hej! Har varit vaken sen halv tio, var ju tvungen att stiga upp nån gång så jag inte dör imorrn vilket jag ändå kommer att göra... Ska äta lunch med systrarna nu och sen blir det innebandy med ett gäng. Kul! =) Skola imorrn, gillas inte...



Lips



Kämpade på ett tag innan jag lyckades göra ett hjärtmönster men lyckades till slut. Är riktigt nöjd! Vad tycker ni?

Fotopromenaden

Här kommer lite bilder från promenaden, det blev inte så många. Det beror först och främst på att jag inte hittar så mycket att fota på vintern, typ allt ser ju likadant ut. Sen blev det ju inte bättre för att vi gick järnvägen där allt alltid ser likadant ut....


Både Lina och Signe har fått teleobjektiv i julklapp, dom blir långa..


Fotat en massa

Sorry, nu har ju alla hunnit läsa min blogg innan jag skriver nåt... Men det får ni stå ut med. =)

Var iaf ute med Lina, Signe och Ellen för att fota men det blev mer som en promenad. Sen gick vi hem till mig där vi spelade spel och fikade. =) Sen stannade Signe och då stylade vi våra syskon som vi sedan fotade. Ska photoshoppa massa kort från det. =) Massa mer bilder kommer sen

Ingen kommentar...


2 dagar lov



Var just ute och tog den här bilden med stativet, har dock redigerat den lite.

Två dagar kvar innan skolan börjar om, det känns inte bra. Får se framemot sommaren när jag sitter i skolbänken... Konfaläger, kusiner, fota en massa och USA!! Men det är ju ett tag kvar till det och med all snö som vi har nu så kan man tro att det aldrig kommer bli sommar...=( Hehe, det är mycket, det kan jag lova!

Slalom

Hej! Hade det bra på Storklinta trots kylan och snön... Vi åkte mycket i skogen vilket ledde till att vi en gång hamnade nånstans en bit bort, men det löste sig. Signe och Elsa va också med.

Hade inte med mig systemkameran utan bara digitalkameran...


Min kväll

For på en skidtur och efter det sparkade jag och Lisa till ica och köpte lite gott. Nu blir det tv efter att ha bastat (stavning?). Taggar slalom imorrn, inge mer snö tack!


Design



Har gjort en ny design (gjord efter önskemål) åt den här tjejen. Blev riktigt nöjd med headern faktiskt. Kika gärna in på hennes blogg nudå =) Erikssonm.blogg.se

Nu är det bokat!

I sommar ska vi till USA! Ska bli hur kul som helst. Våra kusiner följer med och vi ska hälsa på mammas kompis i Denver. I slutet av resan åker vi till NEW YORK! Har länge velat till Usa, verkar vara ett häftigt land. Kameran kommer användas flitigt kan jag lova. =)



Onsdag

Hej! Klockan två ska jag till innebandyhallen med ett gäng, blir nog kul. Sen händer nog inte speciellt. Snön fortsätter vråka ner så skidor funkar ju inte...

Jag längtar efter att åka slalom så jag hoppas verkligen det blir av i veckan innan skolan börjar om.



Har typ bildbrist också pga det tråkiga vädret ute. Har då kommit fram till att vintern är inte den bästa fotoårstiden.

Designhjälp - länkar

Det finns många ute i bloggvärlden som vill ha hjälp med sina designer. Tyvärr så har jag inte tänkt göra instruktioner här på bloggen om hur man t.ex. lägger in en header, eftersom det finns massa andra bra sidor som bara inriktar sig på sånt. (Självklart kan ni fråga mig om ni får problem). Det finns vissa som vill göra det själv och inte lejja nån annan därför tycker jag också dom ska testa och se hur kul det är. =)

Därför har jag länkat de enklaste och de vanligaste sakerna som man brukar vilja göra på sin blogg. På designa din blogg har jag lärt mig nästan allt jag kan om bloggdesign.

Lägga in en egen header
Byta bakgrund
Ändra utseendet på dina länkar
Ändra typsnitt på rubrikerna

Annars kan ni bara googla på vad ni vill göra så kommer ni hitta nåt!


När man tar hjälp av det här är det viktigt att man läser noga och gör exakt som det står, då brukar det inte bli fel. Jag använder mig alltid av stilmallen fashion.

Att göra en egen header är ganska lätt. Du kan använda en bild eller flera, eller bara skriva nåt. Man kan använda ett lätt program som Paint eller ett svårare som Photoshop. Tänk på storleken när du gör headern och spara alltid i jpeg-format.


Läs mina andra tre inlägg om bloggdesign, som kan hjälpa er. Inte med koder utan hur ni kan tänka osv.
Att använda sig av en testblogg så att man inte råkar sabba hela bloggen.
Den perfekta designen kan vänta.
Hur ska man börja när man vill designa.


Kommentarer?

Jag har tänkt på en sak. Jag vill ju att ni ska kommentera mina inlägg, men brukar jag kommenter på andras bloggar, inte så ofta. Så därför har jag tänkt bättra mig på det osså kan ni vara snälla och kommentera lite här =)

Va också med i omröstningen i menyn om ni inte redan har varit det =)


Webbkamera

Vaknade lika sent som vanligt och for till Signe efter ett tag. Nu är jag hemma och testar vår nya webbkamera, usel bildkvalite kan jag säga... Eller är man bara bortskämd med systemkameran kanske..


Nice shirt


Snygg tröja från ginatricot som jag inte skulle tacka nej till.

Fyrverkerier

Jag lyckades med mitt mål, att få nån bra bild på fyrverkerierna. Det var svårt men det gick. Man måste träna ganska mycket på det och därför är det synd att det inte händer så ofta.

Jag använde mig av inställningarna:
ISO: 100
Bländare: 14
Slutartid: Bulb (den börjar ta kortet när man trycker in avtryckaren och slutar när man släpper den, då kan man anpassa sig efter fyrverkerierna lättare)

Det jag tyckte var svårast
var att få till fokusen eftersom man använder manuell fokus. Tur att jag hade stativ iaf, annars hade det aldrig gått.

 





Bilder

Här får ni se min nyårsafton i bilder... Det började med mopperacet ↓


Vi byggde klart pusslet

Förrätt och huvudrätt

Efterrätten


Spelade spel

Klockan närmar sig tolvslaget

Fotade fyrverkerier (det kommer fler bilder från det sen)


Nytt år

Hej! Vaknade kring tolv och har hunnit med att åka skidor och duscha. Nu ska jag föra över alla bilder från igår, kring 200 stycken. Massa från mopperacet, endel från middagen osså lite från fyrverkerierna. Jag tror att det blev några bra i alla fall =) Sen har jag en design att fixa också.

Kom just att tänka på att det är 2012 nu! =)