Snart ny design

Just nu håller jag på med en ny design. Går lite trögt när blogg.se inte funkar hela tiden men hoppas på att hinna klart den ikväll men vi får se om jag gör det. Tyvärr så har det regnat hela dagen så det blev inget fotande idag heller.
 
Igår efter mötet var jag hos Ellen med Signe & Rebecka. Vi satt och pratade hela kvällen, trevligt att bara träffas. =) Hoppas att skolveckan blir kul!
 

I fokus

 
Nu när jag tittar på bilderna på Naima är jag verkligen nöjd, när vi fotade och jag hade dom i kameran tyckte jag inte att dom var särskilt fina. Gillar dom bara mer och mer. Så fina leenden och färger.

Tittar in...

Hej! Igår hade vi disco vilket gick jättebra och idag har jag varit och övat på musikskolan med ssb. Jag har egentligen ganska mycket att blogga om men jag har helt enkelt inte hunnit. Hoppas på bättre väder i veckan så jag kan fota alla nya kläder och visa er. Snart ska jag på efs och imorrn ska jag nog inte göra nåt speciellt. Måste ju vila när det helg =)
bild från i somras

Nikkor 50mm

Tänkte skriva lite vad jag tycker om mitt nya objektiv, eller nu är det ju inte så nytt längre.
 
Nikkor 50mm f/1.8G
 - Det är perfekt om man gillar att fota människor, det är ganska lagom brännvidd för det.
 - Det låga bländartalet 1.8 gör att man kan få riktigt fin bakgrundoskärpa och då blir oftast
bilderna lite mer intressanta. Från början kan det vara lite knepigt att få rätt fokus om man
använder lågt bländartal, man måste alltid sikta på ögonen annars blir det lite oskarpt.
 - Enligt mig är autofokusen lika bra som på kitobjektivet 18-55mm
 - Man behöver inte använda lika högt iso vid mörka situationer eftersom man kan ha så
stor bländare (lågt bländartal)
 - Det är inte direkt ett macroobjektiv men det har ungefär samma närgräns som kitobjektivet 18-55mm
 - Det är relativt billigt, under 2000
 - Det går att fota väldigt mycket med det men ibland kan man måsta backa ganska mycket om
man vill ha med mycket. Därför kanske man inte bara ska ha det objektivet.
 

Autumn

Hej! Skolan rullar på som vanligt, igår var det kör och blås och idag skidträning. Imorrn ska jag inte göra nåt speciellt. Eller jag kommer nog fota. Har ju lite nya kläder att visa upp här också!
 
Hittade ett drömträd till fina höstbilder, kan det bli finare? Med röda löv och sen skiftar det till grönt.
 

Många leenden

Nu har jag redigerat de bästa bilderna från igår lite grann. Är riktigt nöjd med dom! Det blev ganska många och många fina leenden av Naima. Gjorde några i svartvitt, har typ aldrig gjort det förr men det blev ju ganska fint. Jag fotade bara med mitt 50mm, vilket är toppen när man fotar människor!
 
 

Behind the scenes

Först tre bilder från igår när jag, Signe & Elsa fotade Naima.Vi gick typ runt hela samhället och det blev ganska många bilder. Sista bilden är från gårkvällen på tg när vi fotade ett bibelord.
 
 

Fredag

Hej! Så härligt att vi är lediga idag! Jag ska strax iväg med bussen till stan. Var ju där igår också på orkester och kör men idag ska jag shoppa. Hoppas jag hittar mycket fint. Sen ska vi äta middag med Signes familj här hemma och sen blir det grillning med some friends. =)
 

Såhär borde garderoben se ut

 
Alla kläder matchar i färgerna och de ligger i prydliga högar. Det är som om man har inrett en bokhylla. Så borde man ha i sin garderob. Haha, nä jag städade inte så att det blev såhär. Skulle aldrig hålla i längden och man skulle aldrig hitta nåt. Men det blev ju fint på bild iaf. =) Jag har ändå städat garderoben men inte såhär fint.
 

Äntligen!

 
 
Har hoppats varje dag när jag öppnat postlådan i en veckas tid. Men idag kom den äntligen!! När jag beställde bonusnumret köpte jag också en prenumeration så nu kommer jag få numrena hem. Det är tredje numret av den nya fototidningen shoot magazine. De två första har varit jättebra så jag hoppas att det fortsätter så! =)

Våfflor och träning

Hej! Dagen bestod av orientering och musik + tråkiga lektioner. Jag gjorde våfflor till middag och sen for jag på årets första skidträning.
 



Wake me up when september ends



Väntar på att det ska sluta regna, myser i stickade halsdukar och koftor, läser böcker, väntar på shoot magazine, tänker att jag måste göra läxor men gör dom inte, fryser i det kalla vädret, älskar att vi är lediga på fredag, taggar orientering imorrn om det inte hade varit så kallt & lyssnar på musik är vad jag gör idag och antagligen resten av veckan också.
 
Gillar egentligen inte hösten, antagligen för att det regnar så mycket, men på nåt sätt är det ändå ganska mysigt. Är det fint väder däremot så kan det inte bli så mycket finare.

Höstbilder

Hej, idag har vi varit och sjungit utanför Piteå och igår var jag på konfaträff. En ganska fullspäckad helg. Men imorrn blir det varken kör eller blås så då får jag lite extra tid att plugga inför historiaprovet, inte för att jag kommer plugga nåt mer för det men man kan ju alltid låtsas eller nåt...
 
Var just ute och fotade lite, kul med fina löv och lite omväxling ute så länge det inte regnar. =9
 

Tips i motljus

Ett litet tips som man kan använda ibland när man fotar i motljus är att hålla handen för uppe på objektivet. (ni kanske inte fattar nu men om ni testar så förstår ni nog) På den andra har jag gjort det men inte på den första. Resultatet blir lite mer kontraster, kan vara fint ibland.
 



Hockey

Hej! Nu har jag varit på hockey för första gången i mitt liv.=) Och jag fattar inte att jag inte har sett det förr, det var ju jättekul! =) Älskar den lilla lastbilen som kom in i början med pucken. Första perioden var ju helt klart bäst och så vann dom ju med 5-1
 


 

Vann en biljett!


Idag hade vi bara vanliga tråkiga lektioner, men att de lottade ut sextio biljetter till hockeyn imorrn och jag vann en av dom gjorde ju dagen lite roligare! Jag har aldrig varit på hockey och typ aldrig sett det på tv heller men det kommer bli kul, tror jag. Sen hade jag för en gångs skull frisyr och inte bara utsläppt. Mamma gjorde flätan för jag kan inte göra inbakade på mig själv, men det blev riktigt fint tycker jag.
 
Det är typ perfekt fotoväder ute nu, så kanske går ut och fotar sen. Ikväll ska jag nog och städa uppe på efs så att vi kan måla det sista. På fredag förresten, så ska jag och Ellen vara ledare på årets konfa i Boliden/Jörn. Vi planerar lekar för fullt och jag tror det kommer bli superkul. Och sen blir det konfaäterträff i helgen och sång utanför Piteå. Fullt upp tror jag det heter. =)

Vad jag läser nu


Just nu läser jag den här boken↑ Mitt perfekta liv av Sarah Dessen. Egentligen är det nog mer en sommarlovsbok men jag läser den nu på hösten. Jag har sett den nån gång på Bokia men aldrig köpt den. Men nu lånade jag den av Lina. Håller ni med om att bilden på framsidan är grymt fin? =)

My day

Hej! Tisdag idag som var ganska kul på skolan. Flaggfotoboll på idrotten och fortsatt deckarskrivande på svenskan. Och musiken var ganska okej då vi spelade When I held ya. Igår tog jag även hem min teckning från bilden. (bilden i högra hörnet). Har typ aldrig tecknat förr så är jag ändå rätt så nöjd. Det är lite svårt att se vem det är, men kan ni gissa?=)
 
Jag har just varit ute på en härlig springtur och nu ska jag fixa bilder, spåna på ny design och lite annat. Ha en bra kväll!
 






Höstporträtt

 



Hemavan på sommaren

Nu är vi hemma efter en kul resa till Hemavan. Vi åkte buss upp i fredags och kom hem vid sex idag. På lördagen gick vi uppe på fjället och på söndagen vid en bäck. Det är verkligen fint där och vi fick bra väder också. Det är ju hur härligt som helst att fjällvandra osså var det kul att bada i bäcken. Ellen, Signe & Rebecka var ju med så vi har haft det riktigt kul tillsammans. Kört pest eller kolera i timmar för att vi inte haft nåt annat att göra och hämnats på småsyskonen för att de väckte oss med grytlock...=)




 

two days



Hej! Igår åt jag, Ellen & Lina lunch på caféet, sen gick vi hem till mig efter skolan. Och på kvällen byggde vi klart golvet på efs. Idag hade vi OS på skolan, härligt att slippa lektioner för en dag. Sen for jag till stan för ssb och nu har jag just varit på tg.
 
Jag har även fotat lite efter som vädret har varit lite bättre. Imorrn efter skolan åker vi buss till Hemavan där vi ska vara till söndag. Vandra i fjällen och bara ha det trevligt tillsammans.
 

Tisdagskväll


blandade bilder från sommaren

Det fina vädret försvann, inte kul. Men for ut och sprang iaf, från början regnade det men sen slutade det. Nu ska jag göra en smoothie och mysa framför en bok eller tv:n. Försöka glömma läxorna...haha, nä men jag, Ellen & Lina ska faktiskt plugga tillsammans imorrn.

I mörkret

Har inte fotat på länge men nu tog jag några bilder i mörkret för att det var lite finare ljus med solnedgång bakom molnen. Men nu kanske molntäcket ska försvinna, hoppas på det! Ny skolvecka imorrn och jag är inte taggad...





Yesterday

 
Hej! Det blev inte mycket köpt på stan igår, två böcker och en tröja. Men målningen gick super så det blev en trevlig kväll =) Längtar typ till nästa gång vi ska måla.