Dagen



Lite bilder från dagen som kom upp lite sent för att internet var så trögt. Men men, bättre sent än aldrig =) Dagen började med hemligt uppdrag, sen sparkrace, isdans, hockeybockey, djupsnölöpning, skidstafett och bobstafett. Jag var med i de två sista då vi kom tvåa på skidorna och på bobstafetten vet jag inte, men vi gjorde en snygg avslutning. Solen kom i alla fall där innan lunch =)

Vinter-os


Bilder från förra året

Snart bär det av mot skolan/vinter-os. Tror det kommer bli bättre och varmare väder senare. Jag tror inte direkt att vår klass kommer vinna men det är ju ändå kul! Haha=) Ha en bra dag ni också!

Ljusa & Drömmande

Jag blev ganska nöjd med redigeringen på de här bilderna eftersom det var ungefär såhär jag ville att de skulle se ut. Ljusa & drömmande. Min nya matta blev ändå en ganska bra bakgrund men potatismjölet i ansiktet kanske var lite onödigt, hade nog gått att fixa i photoshop. Haha=) Gjorde också snabbt en ny vattenstämpel.

Modell: Naima Walter   Foto&Redigering: Maja Holmgren

......

Hej! Imorrn är det vinter-os, kommer nog gå lika dåligt som vanligt för min klass. Vi har inte ens folk till alla grenar... Men vädret blir nog bra! =) Kom förresten på att i det där inlägget med några olika punkter och rubriken var ''fem'' så glömde jag att skriva att det var saker från förra veckan, men nu vet ni det iaf.

Min fina matta som jag fick i present

Presenter

Endel av de presenter jag fick. Även mattan hör till dem.


Halsduk ♦ Choklad&godis ♦ Skisspennor ♦ Pengar&presentkort ♦ Bok ♦ Spelbok

Color



Fick en kofta och mitt favoritgodis i present. Har typ inga orangea kläder men den var ju snygg. Skidturen var sjukt härlig! Åkte där det inte är skog så solen sken hela tiden =) Jag känner att jag inte har så mycket att skriva, bara massa bilder..

Update: Vad tycker ni om koftan, är den lite för knallig eller?

Mot skidspåret!


Fem

* Hatat skolans datorer.
* Råkat ta soppa på en platt tallrik.
* Ätit 4 semlor
* Kört sparktåg med 5 sparkar.
* Läst ut sista boken i Hungerspelen.


A special day

Oj, gick just in på facebook och blev först chockad, sen kom jag på att jag fyllde år. Hihi=) Massa gratulationer var det, och än är det bara morgon =) Har också fått besök av två morgonpigga personer, nämligen min farbror och faster som kom och grattade mig, tack för det! =)

Nu är det bara 3 vanliga skoldagar kvar och en med vinter-OS, sen är det sportlov!!! Så härligt, och om vädret fortsätter såhär så blir jag glad =)


1002

Woow, jag såg just att jag har skrivit 1002 inlägg! Det är ju långt mer än ett per dag i genomsnitt. Iaf, har ju lov imorrn plus att jag fyller år. Jag och Signe planerar att styla våra syskon och sen ut och fota! Blir nog ett heldagsprojekt tror jag =)

Sen tänkte jag fråga om ni skulle vilja ha en frågestund. Har ni några frågor eller skulle det bara vara onödigt?


En dag i solen

Nu är vi tillbaka efter en fantastisk dag ute i solen! Massa skoj i backen, tolkning och korvgrillning. =)







Idag



Vi ska strax iväg och grilla korv, åka madrass & skoter osv i Åkulla. Efter det blir det kalas för mig (egentligen fyller jag år imorrn) Jag hoppas himlen fortsätter vara blå och att det kanske blir lite varmare.

på TG

Här ser ni vad vi gjorde på tg. Det började med snörugby och sen tårtbakartävling. Vi var inte så många men det var kul ändå! Min & Signes tårta vart då god =)


Genom fönstret



Den här bilden är tagen genom ett fönster på skolan. Men jag har suttit med den i photoshop ett bra tag för att få bort alla reflektioner från glaset. Det är finare i verkligheten men.

This day

Idag har jag hoppat från tak, åkt skidor och fotat. Snart blir det middag på efs och sen tg.

 


Ute i snön

Här kommer några av bilderna som vi fotade ute förra veckan tror jag det var. Det är bara den första som är ordentligt redigerad, annars är de bara lite tillfixade.





x2




Vilken av de hår två redigeringarna gillar ni mest? Första som är mer vintage eller andra som är mer normal? Kommentera! =)


Oviktiga saker

Nu har jag skrivit klart samhällsen vilket betyder att jag inte har några läxor kvar =) Och skönt blir det imorrn då vi får långhelg tills tisdag. Har egentligen inget mer att berätta förutom att jag snart ska gå in på mitt rum och läsa en riktigt bra bok, som heter Revolt. Haha, det där lät spännande va....? =)
Gammal men jag tror inte ni har sett den

5 från dagen



Ni får nog vänja er vid massa vardagsbilder på onsdagar eftersom jag har med kameran på skolan då. Idag fotade jag i alla fall glasögon och en tokig Elsa. Hade kemi och gick hem i oväder. Grodan gjorde att det blev ännu roligare att kolla vilka bilder som fanns på usb:et. Haha=)

Små människor

Här kommer två bilder som är ihopredigerade från i måndags. Det är både kul att fota till sånt här och även att redigera det. Bara lite synd att jag inte kan ha bilderna större här på bloggen, skulle ha blivit bättre då =)

Idag på skolan fotade vi också sånt här.
Tanken är att alla som är i gruppen ska vara med på den. Har dock ingen bild på mig än så jag måste vänta.



Fettisdag

Hej! Här sitter jag nyduschad efter träningen som var rolig men hård. 3,5km sen en väldigt lång intervall osså massa stakning. Stinas kommentar efter intervallerna var: ''Jag hade blodsmak i hela kroppen''. Haha=)

Taggar foto på ev:n imorrn, vi ska fortsätta lite smått på det vi gjorde i måndags hos Ellen. Förstår att ni är nyfikna men det blir bättre om ni inte vet nåt innan ni får se bilderna=). Osså är det innebandy på idrotten + lite andra lektioner.

Strax - semla

Shorts

Fick hem ett par nya shorts igår så då försökte jag skapa lite sommarkänsla genom att ha dom idag. =)

Solen fortsätter då lysa, synd bara att träningen börjar senare, skulle vara mycket härligare att åka i solsken. =) Men innan dess måste jag göra bort lite läxor. Ciao!


Granarna, igen..



Jag förstår att ni börjar bli less på alla dessa bilder som är tagna på samma ställe, gröna granar och himmel. Men ofta när jag går förbi där tycker jag det är så fint osså hämtar jag kameran för att fota det. Men såklart blir det aldrig likadant som i verkligheten. Varför jag ändå alltid lägger upp dom här är fortfarande en olöst gåta....=)

Efter skolan for jag och Lina till Ellen där vi fotade.
Vi fick världens idé på skolan och var bara tvungna att testa. Nu är bara det stora jobbet kvar, redigeringen. Ni får se när det är klart. =)


Nystädad garderob



Jag plockade ut allt från garderoben och nu är det fint igen =) Har också läst ut fatta eld så nu väntar sista delen i hungerspelen, revolt. Jobbigt med en ny vecka imorrn.

2 fynd



Det här halsbandet köpte jag igår, eller jag gjorde det. Köpte delarna lösa och satte fast dom, inte så komplicerat. Och det kostade endast 15 kr! Sen hittade jag tre böcker på bokloppis, Guldkompassen och dom, har inte läst dom men de verkar bra. De kostade också 15kr tsm.

Purple & blue



Kortet har jag visat förr men asken gjorde jag idag. Där i låg massa pärlor som var presenten. Tyckte det var kul att lägga upp det på ett lite roligare sätt och göra en snygg bild av det =)

Hungrig



Hej! Jag hoppas att vi snart ska äta för jag är vrålhungrig, har bara ätit frukost idag. I övrigt så har jag ordnat en present till Lisa och fotat och redigerat en bild på den och kortet. Ni får se sen =)

PS: Vi ska äta hemmagjord pizza =)

Behind the scenes

Ikväll kom ju Signe och dom hit och det ledde till att vi fotade en massa. Tvingade ut våra syskon i snön barbent och fotade bland massa kuddar. Till slut spårade det och bilderna blev inte så bra i slutet, men kul hade vi!



Kallt!!


Jag fick även vara modell en kort stund...


Bilder från själva fotograferingen kommer kanske upp nån gång. =)

Heelg!


Tulpaner igen

Här kommer ännu ett inlägg om hur härligt det är att det är helg nu. Jag gissar att de senaste bloggarna ni har kollat in på också har skrivit det. För vem gillar inte helg?? Haha=)

Ikväll ska vi fira min syster som fyller år imorrn och jag har ingen present! Oops..:S Signe och dom kommer hit då. Jag tror inte vi ska göra nåt speciellt i helgen, hoppas på sol så man kanske kan ta sig en härlig skidtur.

Have a nice friday!

Bländad av solen

Idag är det riktigt soligt ute, vilket gillas! Gick ut direkt efter skolan och tog de här tre bilderna som jag just har redigerat i CameraRaw. Enjoy!




Fatta eld



Tråkigt är vad jag har just nu. Men inte länge till, ska hämta Fatta eld, andra boken i serien hungerspelen, och fortsätta. Igårkväll blev det verkligen spännande. Efter maten blir det skidträning och sen inget speciellt, tänk att det är fredag imorrn....! Btw, fick veta att vi kanske har lov på min födelsedag =)

An apple



Den här bilden är redigerad i Cameraraw. Och nej, jag har inte börjat fota i raw-format men det går ändå att använda cameraraw, vilket är super eftersom det är så bra! =)

Har haft konsert med ssb idag, hann lyssna på några företagare på skolan innan vi for. Ikväll blir det mästerkocken!

I skogen

Jag gick ut i skogen bakom huset och fotade lite. Fick in hur mycket snö som helst i skorna.. saknades väl bara att jag skulle ha trillat också. =)








Glad..



Jag vet inte om man brukar säga glad alla ♥ dag, men nu gjorde jag det iaf!

Idag på skolan var det trevligt, niorna hade företag för en dag och vart man än gick kunde man köpa våfflor och fika. Jag tog mig en tiominuters massage och åt en våffla. =) På förmiddagen var vi på studiebesök på Boliden och efter lunch gjorde vi klart det där jag pratade om igår.

 


Jobbigt

Hallå allihopa! Jag trodde att den här veckan skulle bli lugn eftersom vi har FLFF. Men det hade inte lärarna tänkt. Imorrn ska vi redovisa arbetet vi har gjort idag och alltihop kommer att betygsättas!! Japp, det är bara att göra sitt bästa.

Ikväll blir det ingen kör eftersom alla förutom vi som var på läger har sjungit hela helgen. Får se vad jag hittar på istället. Har ju just lånat fortsättningen på Hungerspelen av Signe....

Btw, vad vill ni se på bloggen? Jag har lite idétorka.



Flower


Tillbaka

Hej! Nu är jag tillbaka från Storstrand. Lägret var som vanligt superkul! Vi har spelat massa och lekt osv. Ätit massa god mat och varit ute i solen.

Här får ni lite bilder ↓




Snöskulptur (en glassbägare, om ni inte ser det)

Konstig bild, konstig redigering

konserten

Red and blue

Helg!!

Jag håller på att packa lite smått och gott till imorrn medan jag väntar på maten. Ikväll blir det tg - filmkväll. Men vet inte vilken film än. Hoppas verkligen på nån bra, annars orkar jag inte.       Känner att jag har lite dålig blogginspiration just nu, sorry...

Kom på att jag har inte berättat att Ellen har startat en ny fotoblogg. Hennes tredje faktiskt, men om ni går in och läser kanske hon behåller den längre=) HÄR kan du läsa den!

Nyfotad & nyredigerad

Snart helg =)

Gjorde såklart inte klart inlämningsuppgifterna igår så då måste jag göra dom nu. Inte smart, för det enda jag vill göra är att läsa, Hungerspelen såklart! Imorrn är det då fredag. Först skola men sen står det mellan filmkväll på tg eller titta på syrran som är med i tour de ske, kommunserien. Vad låter bättre? Haha=)

Förresten måste jag ju berätta vad jag ska göra i helgen.
Mot Piteå på den årliga blåsarweekenden! Kommer nog bli superkul!


Händer

Förra gången på ev:n fotade vi händer. För att få lite cool effekt så släckte vi och använde en mobillampa. Tycker inte att nån av mina bilder blev jättebra men vi var många som fotade. Bilden med bebishanden är inte fotad då...






Babblar på



Idag är det typ 16 grader. (Såg just att jag inte skrev nåt minus före 16, men för mig är det självklart, haha) I måndags gav jag mig faktiskt ut på skidorna för att passa på när det gick. Men igår blev träningen inomhus.

Jag tror matteprovet idag gick bra och nu ska jag försöka göra klart inlämningsuppgifterna så jag kan skita i dom sen. Kommer nog också läsa Hungerspelen ett bra tag, den är såå bra! Men ikväll blir det att kolla på kompisarnas innebandymatch mot killarna. Jag hoppas på att dom vinner, annars vet jag inte vad som händer, haha=)


Favoritbloggar

Här kommer ett inlägg med mina favoritbloggar. Kika gärna in på dom och se om det är nån ni gillar. Klicka på bilderna



















Måndag



Hej! Idag blev det ingen lunch i matsalen för vi lagade mat på hemkunskapen vilket blev riktigt gott.=) I slutet av dagen lyssnade vi på en föreläsning om doping och sånt.

Som ni ser på bilderna så har jag börjat teckna lite. Än så länge tycker jag att det har gått bra, men jag tror den kommer vara betydligt fulare när ögonen är på plats. Haha=) Sen har jag börjat läsa Hungerspelen som jag lånat av Signe. Hade även min earcuff första gången på skolan.


Fonts

Jag laddade hem lite nya typsnitt för nån dag sen. Ganska kul att man kan göra det. Men det gäller att hitta några snygga. Alla kommer från dafont.com


Tacos

Jag har just lagat tacos åt hela familjen och ätit det såklart. Jag brukar typ aldrig laga mat och är usel på det. Men tacos är inte direkt svårt, haha=)

Halv sju är det blås, så nu ska jag hitta på nåt att göra fram tills dess.


Fotokollage



Jag satt och pillade i photoshop ett tag, men nu har jag en ny skrivbordsbild! Tidigare hade jag en panoramabild från när jag åker vattenskidor. (länk) Men jag har haft den väldigt länge och nu bleb jag less. Så jag gjorde ett kollage med lite favoritbilder. =)

.....



Gomorron! Idag ska det göras läxor, lite iaf. =) Blir spännande att se vad termometern visar idag. Om man kan vistas ute eller inte, haha=) Känner mig sugen på att läsa lite också. Måste kanske låna hungerspelen av Signe, eftersom den verkar så bra. =) Nu blir det frukost!

Soligt men kallt

Det fina vädret försöker lura ut en i kylan, haha=) (det är ungefår-30 nu) Jag har faktiskt inte åkt bil till nånting idag, utan gått rätt mycket. Tur att jag kan fota med handskar, annars skulle jag aldrig ha stått ut. För det är verkligen vackert ute nu!
Här kommer en bildbomb!


De här granarna är med på några av mina tidigare bilder...

Vitt hår är såå inne!..Haha=)



Overkligt blå himmel






Ny design!!



Jag hoppas ni ser den nya designen nu! (inte??: tryck F5).  Började testa mig fram lite för nån dag sen men först nu fick jag tid att göra klart den. Kan verkligen säga att det gick smidigare än förra gången, då var det alltid nåt som var fel så jag fick göra om allting.

Den förra var ju mer färgglad och jag vet egentligen inte vilken jag tycker är finast. Men det var dags för lite omväxling, eller??

Vad tycker ni? Kommentera!!

Friday



Idag är det ännu kallare, men himlen är blå! Fast det spelar ju ingen roll när man ändå inte kan va ute... Fick den här skivan i posten för nån dag sen. Jag har tipsat er om de låtar från den som jag först tyckte var bra. Men nu har jag upptäckt att alla är bra =). Btw, det verkar vara ''inne'' med inlämningsuppgifter i läxvärlden nu. Haha =).

Svinkallt

Hej! De tre första lektionerna på skolan såg vi film, vilket gjorde mig väldigt trött, haha. Det blev ingen idrott och dagen avslutades med klassråd. Bara så ni vet så har temperaturen legat kring 20-25 i lilla Boliden idag. Förfärligt kallt minst sagt!!

Sista skoldagen innan helg imorrn...=)


Omröstningen

Nu tänkte jag visa resultatet från omröstningen jag har haft. Faktiskt ganska kul att se vad ni läsare tycker, fast jag hade nästan kunnat lista mig till resultatet menmen..




Onsdag



Gjorde ett litet collage med bilder från dagen som förra onsdagen. Jag har med mig kameran på skolan då för att jag har foto på ev:n. Rätt så kul att bara ta lite vardagsbilder också.. Som ni ser på första bilden så fotade vi lite händer. Eller mycket händer, haha. Det blev en hel del bilder. Observera: Det var blå himmel idag!!! Det gjorde min dag =).

Müsli till mellanmål



Hittade lite müsli i skafferiet och den var riktigt god, måste börja äta det oftare. Sen kom jag på den geniala idén att fota det, jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Många bloggar brukar ju lägga upp frukostbilder men här är det mellanmål istället, haha =)