Nyårsafton.

Hej! Ni kanske har märkt att uppdateringen har varit lite ojämn nu kring jul och så men det kommer förmodligen att bli så resten av jullovet också. Det finns ju så mycket kul att göra så man har inte alltid tid att blogga. Men nu kommer en liten sammanfattning av vad som har hänt igår och kommer att hända idag.

Igår på dagen så gjorde jag inget speciellt fram till klockan fem då det var kalas hemma hos Rebecka, vi var ute (åkte i backen och grillade) och så åt vi mat och lekte en massa. :-)

Idag så har jag hunnit vara på mopperejset som hålls varje år på nyårsafton. De kör alltså gamla moppar på en isig bana, min pappa var med. Nu ska vi snart fara till badet (det hör som till mopperejset) och sen så kommer Tomas hit och då ska vi äta en massa god mat. :-) Sen får vi väl se om det finns några fyrverkerier att titta på.

Till sist så vill jag önska er ett gott nytt år!


Kvällen...

Så här ser resten av dagen ut:
Jag ska först äta, sen så ska jag se ett program på tv. Efter det så ska jag skynda mig till efs så att jag hinner spela så mycket pingis som möjligt med Ellen. För klockan 18.00 måste jag fixa fikat till storbandskvällen som börjar 19.00.

''Slapp på soffan''

Det var fruktansvärt vad mycket layouter det blev på senaste tiden men det är ju som med allt annat inom pyssel, har man börjat så går det inte att sluta.

Dagens layout har texten ''slapp på soffan'' och med det menar jag typ att vi slappade på soffan.



Grunden är ett cardstock, sedan är det ett mönsterpapper från miris skaparlusta. Jag har använt punchinella för typ andra gången i mitt liv och den här gången blev det snyggt! (det blev det inte förra gången). Bilderna har jag satt på baksidan av ett mönsterpapper som var svart. Jag har skrivit med en alldeles vanlig silverpenna. (från miris skaparlusta) Till sist så har jag stansat ut blommor med de två nya blomstansarna som jag fick i julklapp.

Nu börjar jag verkligen behöva ett album, jag har önskat mig i födelsedagspresent.

Ny spelbok!

I julklapp så fick jag en notbok med låtar från twilight, det är så att man spelar till skiva. Egentligen så är det för fiol men eftersom att det inte finns så mycket böcker till oboe så blev det en fiolbok istället men det går riktigt bra att spela ändå för det är ungefär samma tonläge.

Nu har jag testat att spela ur den, det enda dåliga är att det ofta är samma sak flera gånger om, men det är ju så med såmed filmmusik.


Stämapparaten som vi fick tillsammans.

Hej, hej!

Här kommer bilder på mina nya svarta jeans, de nya skorna och mina nya örhängen. Det kommer bild på de andra jeansen senare.





''Lisas läckerheter''

Jag har gjort ett minialbum som heter Lisas läckerheter. Det har varit klart ganska länge men jag har inte kunnat visa det för att det skulle bli en julklapp till min syster Lisa. Det är i varje fall ett minialbum med recept i.












Jag älskar stilen som jag har skrivit med på datorn. ♥

Ett doftljus.

Linas julklapp till mig var ett doftljus.

Stan :-)

Hej!

Idag var vi i stan, jag köpte ett par nya skor (för att mina var trasiga), två par jeans, örhängen och massor av pyssel. Jag ska visa skorna, örhängena & byxorna senare.:-) Men pysslet har jag redan visat.

På väg hem från stan på det kallaste stället så var det -29. Så då förstår ni kanske om vi frös i stan.


Storshoppat!

Idag när vi var i stan så storshoppade jag pysselsaker för julklappspengarna. Det här köpte jag.
Cardstock.

Ett prickigt cardstock och ett papper ur serien ''ska vi ta ett fika?''

Brads, blommor, pärlor, tejp & stickers.

Hela serien midnight frost från bobunny.(fram & baksida).




Årets tomte!

Varje år så får vi en tomte av mormor i julklapp. I år såg den ut så här.

''På toppen''

En layout med mina älsklingsfärger. Kortet är på mig när jag stod på toppen av Atoklinten.

''På en rosenbädd''

Här kommer en layout som blev klar först idag men som har legat halvfärdig ett tag.
''på en rosenbädd''
Det är jag och Stina när vi var yngre, jag tyckte att texten ''på en rosenbädd'' passade helt perfekt. Sen så försökte jag matcha blommorna och bladen till täcket.

Ukulelekillen, igen.

Här kommer en video med ukulelekillen, igen. den här gången spelar han obladi oblada. Här kan ni se den andra.

Obladi oblada - ukulele.

Det blev ingen bio, snyft.

Det blev ingen bio, snyft. Vi hann se ca. 5 min så blev det något fel och de kunde inte fixa det så då fick vi fara hem. Men vi fick i allafall igen pengarna. Istället så ska vi fara hem till Signe och se någon annan film.:)


Narnia - kung Caspian och skeppet gryningen

Ikväll blir det 3D bio, narnia! Jag har sett båda de andra på bio och då tyckte jag att de var väldigt bra, undra hur bra det då blir i 3D.
Trailer - narnia kung caspian och skeppet gryningen.

&

Detta snygga prydnads&:et fick jag av Lisa i julklapp och den fina tavlan fick jag av Ellen (hon har gjort den). Jag fick även en slags dekorationstejp av henne.

Nu har jag ställt upp det i bokhyllan.

Tomteskum!

Hm..jag älskar tomteskum och gissa vad jag fick i julklapp. Jo, en hel låda med tomteskum! Både jag, Lisa & Stina fick det av pappa och så gav han en till sig själv också, Haha!


En ny klocka!

Ni kanske har läst inlägget med bilder på mina klockor. Nu tänkte jag visa en till som jag fick i julklapp.


Charlotte Kalla

Förra året när Charlotte Kalla var i Skellefteå och tävlade så tittade vi på. :-) Här kommer en bild.
Här står vi med Charlotte Kalla!

Jag, Ellen & Signe

20101226020 (MMS)

Jag, Ellen & Signe sitter och testar Ellens systemkamera (som hon fick i julklapp) hemma hos Signe.


Mobilblogga

Nu har jag med hjälp av designa din blogg testat att mobilblogga. Jag gör det som ett sms.


Två stansar.

Den gröna stansen fick jag tillsammans med Lisa & Stina av mormor och den röda fick jag av Signe(i julklapp). Tack för dom. Den gröna blomman är 4,5 cm i diameter och den röda är cirka 1,5 cm i diameter.


I'm yours (ukulele)

Här är en video med en söt liten kille som spelar ukulele och sjunger i'm yours, han är riktigt bra på ukulele men han har lite problem med texten på sången.
I'm yours (ukulele)

Jag fick en mobil!

Jaha, då var frågan vad jag fick i julklapp, JO.....  en mobil, precis som jag önskade. Jag fick mer saker men det får ni se senare.


Och den var till och med min älsklingsfärg. Om ni undrar så har jag inte haft nån mobil förr.

Morgonjulklappen.

Morgonjulklappen blev en film, remember me. Mamma köpte den bara för att det var Robert Pattinson som var med, ni vet han är ju med i Twilight. Jag ska se den nån gång nu på jullovet.


Proffsigt.

Han som spelar på den här videon är inte direkt oproffsig.
Billie Jean - Sungha Jang

24.Dagens lucka

Ja, nu var det bara ett tips kvar. Det blir en sak som jag tycker är väldigt viktigt, ni ska veta att inom scrapbooking och som med allt annat som har med skapande att göra så finns det inga rätt eller fel. Man får göra exakt som man vill, det finns inget facit. Det är bara att göra det man känner för.

♥ Jag hoppas att mina scraptips har hjälpt er ♥

GOD JUL

Imorgon är det julafton och då kan jag inte blogga eftersom att
vi ska vara hos farmor. (jag kanske gör något tidsinställt inlägg).

Så jag önskar er....

....nu.

Ännu en layout.

Idag blev det en till LO. Det är med bilder från kanada då vi var där och hälsade på Ellens familj (de har bott där).  På korten så befinner vi oss vid de stora träden i Cathedral Grave. Jag har märkt att jag använder mest cardstock när jag gör layouter, jag har ju inte gjort så många men på några av dem.

En till LO med bilder från Kanada.

Granen står så grön och grann i stugan....

Nu är granen klädd. Det är inte den finatse granen men det spelar
ingen roll, det viktigaste är att vi har en julgran.

Nytt för i år är att vi hängde upp några polkagrisar.

23.Dagens lucka

Nu i slutet har jag haft lite problem med vad jag ska tipsa om i adventskalendern. Så nu sitter jag och tänker för fullt, det behövs ju bara två tips till. Ja, nu kom jag på ett, jag ska bara gå och ta lite kort så jag kan visa er.

Att pynta ljus är ett roligt pyssel speciellt till jul.
Jag höll på att julpynta och fixa lite i mitt rum då jag kom på att jag skulle skriva god jul på ljuset med klistermärken. Då gjorde jag det och sen blev det att jag hämtade ett till ljus som jag gjorde lite annat på. Man kan ju även pynta med papper. Det finns ju ett problem och det är att man inte kan elda så mycket på ljuset. Men då får man väl låta bli och mest ha det som prydnad.


Jag och mina galna kompisar.

Nu har jag gjort en LO med texten ''jag och mina galna kompisar''. Jag blev riktigt nöjd, det blev riktigt bra med bokstäverna som är utskrivna från datorn. (här kan ni läsa mer om att skriva ut bokstäver från datorn).

Jag och mina galna kompisar.

Det var någon gång när vi var med varann som vi var nere i lekrummet (det som nu är mitt rum) och klädde ut oss och som ni märker så hade vi ganska roligt.

Nu har jag gjort 3 layouter och det är fler på g, så jag ska önska mig ett album i födelsedagspresent som jag kan ha alla i.


Dan före dan före dopparedan.

När mamma kom hem från jobbet så for vi till café 33 där jag åt kladdkaka, min favorit. Jag tänkte ta med kameran men gissa, jag glömde den ju så klart. Nu håller vi på att ställa ut lite tomtar, ni kanske undrar om vi ska ha någon julgran eftersom att jag inte lagt ut nån bild på den än. Men det är klart att vi ska ha en julgran, vi ska klä den imorgon och då kommer det bilder! Nu är det dan före dan före dopparedan, som man säger. Jag har fixat alla julklappar och det känns riktigt bra men då är bara frågan vad man själv kommer att få, jag är så nyfiken.


22.Dagens lucka

Nu är min lilla julkalender här på bloggen snart färdig men ni ska först få några tips till.

Förvara brads i en låda med fack istället för att ha de förpackningarna som man köper de i. De förpackningarna är ganska opraktiska att förvara bradsen i så då kan man antingen köpa en låda eller göra en egen. Jag har gjort en egen och den ser ut så här.
Det är bara en vanlig ask, en chokladask som
jag har klätt utvändigt och gjort fack i inuti.

Nu har jag samlat på mig mer brads så nu är den nästan full.

Repello

I helgen så har Johan & Maria (min farbror och hans fru) varit här, de åkte just. De var med i julens sånger. Vi fick julklappar av dem. Jag fick ett par jättefina örhängen som jag ska visa senare och så fick jag, Lisa & Stina en julklapp tillsammans också. Det var ett spel, årets spel som heter Repello. Förra året fick vi också årets spel som heter mexican train.


Grötfesten

Som jag har berättat så var jag på grötfetsen igår. Det var avslutningen för högstadiet, nu har vi jullov. Det var niorna som hade ordnat allting och jag tycker att de hade gjort ett bra jobb för det blev en kväll med mycket skratt och bra underhållning. De visade en teater där de härmade lärare sen visades en film som de själva hade gjort, den innehöll en massa kul från skolan och med lärarna. Det var även top model där lärarna skulle gå på en massa bord (som var catwalken) iklädda sopsäckar. Och så klart åt vi ju gröt.

En rolig bild från julgranen i matsalen.

Grötfestfilmen.

21.Dagens lucka

Idag tänkte jag tipsa om en sak som har hjälpt mig väldigt mycket inom scrapbooking. Det är att läsa scrappares bloggar & scrapbooking affärer har ofta bloggar. Man får jättemycket inspiration och lär sig hur man gör saker. Här kommer några länkar till bloggar jag brukar läsa sen har de säkert tipsat om andra som ni kan kika in på.

Ztinas pysselvrå
Cattasattac

Pysselgumman
Scrap-ateljen
piondesign
hobby&hantverk
Annicas

Hoppas ni får mycket inspiration!

Snöstorm

Snön bara fortsätter att falla som om vi inte hade någon snö. Men saken är den att vi har väldigt mycket. Det har snöat hela helgen. Egentligen är det ju bara bra eftersom att man kan åka skidor bättre men det måste ju sluta någon gång också så att de kan göra spår som inte snöar igen. Och det får gärna bli lite varmare, det är 17 minus här.
På väg hem från skolan.


Nu ska jag duscha bort all målarfärg efter målningen i klassrummet, sedan byta kläder och sen bär det av mot grötfesten.

Vad tycks?

Som ni kanske vet så har min klass målat & fixat i klassrummet idag, det var sista dan!! Här kommer en massa bilder. Vi målade över vägmärkena  och bytte till ''färgtema''.
Ellen & Lina målar ett bord limegrönt.

Nu är det klart.

Snygga lysen runt tavlan.

Lysen runt dörren och en grön vägg med en anslagstavla som är röd och grå.

Väggen är ljusblå fast det syns inte riktigt.
Sen så har vi skrivit 7a & alla namn fast vi hann inte riktigt klart.


Korten blev inte så bra, det är mycket snyggare på riktigt.

Riktiga målare.

Nu är vi i full gång med att måla klassrummet. Tidigare skrev jag ett inlägg med bilder på vägmärkena vi målat men nu så har vi ändrat och håller på att måla över de. En vägg blir ljusblå och en mörkgrön, jag hopppas att vi hinner klart. Jag har tagit lite kort men jag glömde att ta med kabeln. (Jag bloggar från skolans dator).


20.Dagens lucka

Dagens tips är att om t.ex. du har en slags stans och din kompis en annan så kan man ju stansa saker åt varann och byta. Eller så pysslar man tillsammans och lånar då varandras. Stansar är ju inte en sak som blir förstörda av att man använder dem mycket.
Utstansat med min stans.

''Uppdrag slutfört''

Nu är uppdraget med julens sånger slutfört. Det gick riktigt bra båda gånger. Det här var ju första året som jag var med i stora kören och det var mycket roligare än att vara med i barnkören.

Maria med sitt lilla jesusbarn i famnen & en söt liten ängel.

En liten ''spargris''.

Det fanns en beskrivning i tidningen på en sån här låda och då gjorde jag en sån, det blev en s.k. Scrap-Kassa där jag ska samla pengar som jag kan köpa scrapgrejer för sen.


En riktig heldag.

Man kan säga att gårdagen blev en riktig heldag. Kl.12.00 så for vi till min oboelärares ''kalas'', hon fyllde 50 år. Efter det kl.14.00 så var det övning inför julens sånger. Konserten började klockan 17.00 och räckte till ca. 18.15. Då gick vi över till skolans matsal där vi först åt gröt, sedan spelade med blåset och sen gjorde ett luciatåg. Till sist det roligaste av allt på hel dan.....ringlekarna. Kl. 00.00 så städade vi matsalen och sen så for vi hem.

En bild från övningen.


19.Dagens lucka

Jag sparar en bit ur varje mönsterpapper som jag köper, den är 5 * 5 cm. Sedan så sparar jag bitarna i en liten ask. Det är en liten rolig sak som kan vara kul att göra. Eftersom att man sedan kan se vilka papper man haft.
Här är endel av bitarna.

Och här är lådan.

Another winter night.

Nu i juletid så brukar jag lyssna på julskivor och i år så har jag lyssnat väldigt mycket på our christmas med Sanna, Shirley & Sonja. Här kommer ett smakprov.

Another winter night - Sanna, Shirley & Sonja.

Delfiner

Jag hittade den här bilden på google och tyckte att den var så fin så jag var tvungen att visa den för er. Visst är delfiner söta.


18.Dagens lucka

Om man har problem med att matcha papper så finns det ett enkelt sätt. Oftast så designas papperna i serier där alla papper passar ihop. Då är det bara att köpa några papper ur samma serie. det står oftast längst ner på den vita randen vilken serie de tillhör.
T.ex. förgät mig ej.

Vi ser det snöar, vi ser det snöar, det var väl roligt, Hurra.

Det känns som att jag ganska nyss hade skrivit 100 inlägg och nu har jag snart skrivit 200 inlägg. Jag är på 193, 194 med det här.

Här snöar det på för fullt, det har inte snöat på jättelänge och skidspåren har varit lite dåliga men nu kommer de att bli super.

Bild från google.


Julens sånger.

Idag kl. 18.00 så ska jag fara iväg och öva inför julens sånger, det är genrep. Imorgon och på söndag så ska vi visa upp det. Om ni bor i Boliden så får ni gärna komma och titta, det är kl. 17.00 båda dagarna. Men kom i så fall lite före för det brukar vara fullsmockat. Vi ska öva en massa innan konserterna också så jag får nog inte så mycket tid till att blogga men efteråt så får ni nog se några bilder. Det blir även julgröt i skolans matsal imorgon efter konserten och där bli det luciatåg och ringlekar!
En gammal bild från julens sånger.

17.Dagens lucka

Ta kort!!
Dagens tips är att ta kort på allt du scrappar. Gör det även om du inte har en blogg. Det kan vara riktigt roligt att se på det man gjorde för jättelängesedan.

T.ex. den här asken gjorde jag för ett tag sen och jag blev riktigt nöjd med den så då kan det vara kul att få se den ett tag efter. Och tänk när man är vuxen. Man ser ju även hur man utvecklas i skapandet.

Hej, hej...

Jag kan börja med att berätta att igår så fick jag sluta klockan 10.50. Egentligen så brukar jag sluta klockan ett på onsdagar men igår så skulle alla äta klockan tolv, varför vet jag inte och då missade vi vår sista lektion så då fick vi alltså sluta väldigt tidigt fast eftersom jag stannade kvar och åt så kom jag hem typ halv tolv fast det var ändå rätt så tidigt.

Hela helgen så kommer jag och hela min familj att öva och framföra JULENS SÅNGER. Kören,blåset & barnkören är med. På lördagen efteråt så kommer jag även att medverka på julgröten i skolans matsal, Jag ska ju vara med i luciatåget och så ska blåset spela. Och när alla har ätit upp gröten så blir det ringlekar, ett av de bästa med julen.

Idag så var jag på EFS och övade inför luciatåget på julgröten (lördag). Det är Ellen som ska vara lucia.
Nu ska jag snart på skidträningen, i tisdags så var det ingen p.g.a. kylan.:(
Nä, nu måste jag plugga inför årets sista prov, samhälls.
Det är bara två skoldagar kvar och sen är det .....LOV!!!!!!!!!!!

Favorit i repris.

16.Dagens lucka

Lisa köpte fyra par stämpeldynor för 35 kr. Det är ju väldigt billigt så jag blev lite misstänksam att de skulle vara dåliga. Och mycket riktigt det blev nästan ingen färg när man stämplade med dem så köp ordentliga stämpeldynor. Jag köper alltid Versa color eller Color box. Köper ni Color box så se till att det är en stämpeldyna och inte en chalk, nog för att det går ju att stämpla med chalk menmen. Om det är chalk så står det det på.

Versa color & Color box stämpeldynor.

15.Dagens lucka

Oftast när man har köpt en ny tröja så är det band i den som man ska hänga upp den i. Men jag använder aldrig dem vid upphängning så därför brukar jag klippa bort dem och vet ni vad som är perfekt då istället för att slänga dem. Jo, att spara dem och använda till scrapbooking. De är perfekta till tags.

Hotell gyllene (kn)orren.

Har ni sett julkalendern? Det har jag, vartenda avsnitt.




Blogcandy

Hobby&hantverk har en utlottning av scrapgrejer(blogcandy). Jag vet inte riktigt vad allt är men det får man väl lista ut om man skulle vinna. Här kan ni vara med i utlottningen.


14.Dagens lucka

Om du har samlat på dig många beskrivningar och mallar på olika alster så kan du klä en pärm och sätta in dem i platsfickor. Det är vad jag har gjort och det är riktigt bra.

..........

Namn: (Hanna) Maja (Margareta) Holmgren

Piercingar: tre i öronen

Tatueringar: ingen

Längd: 1m 69,5cm

Skostorlek: 37-39

Hårfärg: brunt och lite rött

Önskar du att du bodde någon annanstans? nej

Vilket schampo använder du? olika

 

Senaste...

Filmen du hyrde? ingen aning

Filmen du köpte? minns inte

Låten du hörde: En ros är utsprungen, som vi spelade på blåset.

Personen du ringde? Ellen

Personen som ringde dig? Vet ej

TV-program du såg? ?

 

Favorit...

Låt: ?

Sak att göra: scrapbooking

Sport: skidor

Dryck: jokk

Kläder: jeans

Film: twilight eller Anne på grönkulla

Bil: Saab

Serie: h2o

 

Senaste...

Boken du läste? Skönlitterär - när jag hör din röst

Personen du fick e-mail av? ?

Personen du fick brev av? Solveig min s.k. scrapbooking kompis

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Idag

Saken du köpte? akrylblock till silikonstämplar


Vad har du gjort idag? Scrappat, varit på blåset & bloggat
Var det kul? jaa

Brukar du svära mycket? nej, aldrig

När stiger du upp på morgonen? kvart i sju på vardagar

Vad har du på dig? jeans och min nya skjorta

Vad ska du göra ikväll? se på tv

Vad är du allergisk mot? ett pencilin

Var har du ont? ingenstans

Använder du hårspray? nej

Kan du stå på händer? nepp

Håkan Hellström eller The Ark? The ark

Salt eller socker? socker

Gillar du ketchup? ja

Är du glad nu? ja

Var du glad igår? inte hela tiden

Stockholm är... ? en stad?

Göteborg är... ? en stad?

Kan du sjunga? Jaaa

Spaghetti eller makaroner? spaghetti

Land du vill besöka? USA

Kopierad härifrån.

BIO - Sammys äventyr

I lördags så såg vi på bio, vi såg en ''barnfilm'' för att Stina skulle kunna se. Den hette Sammys äventyr och var i 3D. Det var första gången jag såg en film i 3D, det var riktigt coolt men lite läskigt ibland.


Sammys äventyr-trailern

Ny skjorta.

I lördags var vi i stan och handlade julklappar och då passade jag även på att köpa en ny skjorta som jag hittade på gina tricot. Vi var även på bio, skriver mer om det sen.
Skärpet är mammas.


ByeBye...

13.Dagens lucka

Dekorationer är oftast ganska dyra men man kan klippa ut saker ur papper som dekorationer.
Perfekta papper för att klippa ut ur.





Söndag=pysseldag

Idag, söndag, blev som vanligt en pysseldag. Jag klädde en tändsticksask, gjorde en strut och gjorde lite i ett album.
Struten....

Tändsticksasken...
Snöflingorna som är brads köpte jag igår.



12.Dagens lucka

Idag så har jag slagit in endel julklappar och jag gjorde då egna etiketter. Det är tipset idag, att istället för att ta klistermärken där det står god jul o.s.v. så kan man ju göra egna.

Inslagna julklappar.

En handgjord etikett.

Stans från martha stewart.

Igår när vi var i stan och handlade julklappar så fick jag en stans av mormor. Jag fick den för att jag har gjort en massa tags till brödet som hon säljer.
Den är jätterolig attt använda. ♥

Så här blir det på pappret.

Fint va?

Skapat igår.

Det här pysslade jag igår på scrapkvällen.
Ett julkort, jag blev inte så nöjd, det var första gången jag använde punchinella (det silvriga).

Ett julkort till.

Jultags som mormor ska ha på sitt bröd som hon säljer.

Jag gjorde även lite i ett minialbum.

Scrapkväll + 11.Dagens lucka

Igår från 18.00 - ca. 21.30 så var Signe, Ellen, Rebecka, Elsa, Lisa, Ronja & jag hemma hos oss och hade en s.k. scrapkväll. Vi pysslade en massa och mitt i så tog vi en paus med lite julfika. Det var riktigt kul.

Alla är i full gång med julkort & annat.



Fika med golvplatser.



8.Dagens lucka.
Efter som att jag hade en scrapkväll igår och det var väldigt kul så tänkte jag tipsa om det. Bjud hem några kompisar, det spelar ingen roll om de håller på med scrapbooking eller inte. Ni kan pyssla tillsammans och ha riktigt trevligt.

10.Dagens lucka

Idag tänkte jag tipsa om att  man kan ha en liten låda för småbitar som blivit över. De kan vara bra att använda någon gång. Man kan även ha lite större bitar där så blir det inte så mycket små tjafs bland alla andra papper.


Skate

Idag på skidträningen så var det skate. Det är alltid skate på torsdagar och klassiskt på tisdagar. Det var typ 14 grader så jag frös ganska mycket. I slutet så gick vi in och stretchade istället för att vara ute i kylan.
(Suddig bild men bättre än ingen)

Om ni undrar varför skidorna är så korta och stavarna
så långa så är det för att det var skate.
Märket på både mina skate och klassiska skidor är Madshus.

Förresten så kan jag ju berätta att jag har fått en ny skiddress.

Tapeten till fondväggen.

Vi håller på att göra om i hallen/korridoren strax utanför mitt rum men det är inte riktigt klart så ni får inte se hur det ser ut riktigt än, det ska bli helt klart först. Men jag tänkte avslöja vilken tapet vi har till fondväggen.

Snygg va...


Beeptest!

Gissa vem som var bäst i hela klassen på beeptestet.......jo, jag! Jag kom till nivå 10.9, jag känner mig riktigt nöjd. Nu gäller det bara att förbättra sig till nästa termin. Jag ska passa på att berätta en tråkig sak om nästa termin. Vi kommer inte att ha Mia som idrottslärare för att hon ska vara tjänstledig men troligtvis så kommer hon tillbaka i 8:an.
Jag idag.....

9.Dagens lucka

Idag ska jag tipsa om förvaring och om att det är ganska viktigt plus att det gör det roligare. Först hade jag inte så bra förvaring men jag märkte att det blev ännu roligare med scrapbooking när jag fick bättre förvaring. Kan det bli roligare? Det gör det enklare att hålla reda på sakerna. Man kanske inte har så mycket saker än men man samlar snabbt på sig en massa och då blir förvaringen väldigt viktig.


Jag har en mapp för alla papper.

Jag har två förvaringslådor med fack, en för band och en för blandat.
(på bilden ser ni båda två)
Jag har även en pärm med beskrivningar o.s.v.

Lucia

Nu har jag varit och tittat på lucia, det var även en orkester som spelade. Det var egentligen för att lyssna på orkestern som jag for dit.

Här kan ni rösta på vem som ska bli skellefteås lucia 2010.

8.Dagens lucka

Bokstäver kan ju vara bra att ha om man ska skriva något men om man köper klistermärksbokstäver så är de oftast väldigt dyra men här kommer ett tips.

1.Börja med att skriva ut bokstaven/bokstäverna du vill ha och väl inte en så komplicerad stil utan välj en enkel stil och skriv ut i stor storlek. 

2.Klipp ut.

3.Rita av på ett papper.

4.Klipp ut längs de yttre kanterna.

5.Då kanske du tänker att det blir omöjligt på t.ex. bostaven a att ta bort det där lilla i mitten om du inte har en skalpell. Men då gör du så här, klipp där det röda strecket är.

6.Och sen kan du klippa bort det där lilla inuti. Om du nu sätter fast det där på ett annat papper med dubbelhäftande tejp eller lim så kommer det där lilla klippet nästan inte att synas.

Resultat:
Ett litet aik-kort. Jag orkade inte göra ett så långt ord och eftersom att jag hade tagit gult papper så fick det bli aik(skellefteå).

?....hitta inte på nån rubrik

Hallo!

Jag har just varit på pysselaffären och köpt lite smått & gott. Nu ska vi snart dra iväg på skidträningen som är i stan. Den är i stan för att det är mycket mera snö där än här.

Förresten så ska jag passa på att fråga er vad ni tycker om min julkalender här på bloggen.

Sötisar

Jag sökte på cute och cute animals på google och fick fram jättemånga söta bilder.

Först ut är två söta katter följt av andra katter.









En hamster ♥ ungefär det där har jag sett i
verkligheten eftersom att vi har en hamster.
Jag ska försöka ta kort på den någon gång.




Tänk att frukter kan vara söta.


Jag är längst!


7.Dagens lucka

Ta vara på saker, det finns mycket som går att använda till scrapbooking fast man inte köper det på en pysselaffär. Ni kanske vet att material till scrapbooking ska vara syra ocg ligninfritt för annars kan korten bli fula med tiden. Men om man inte scrappar med kort så kan man ju spara fina presentpapper och pärlor från ett halsband. Det som är på bilden kanske inte riktigt är pärlor men det kommer från ett halsband och jag har haft stor användning för de.


Tomtarna är framme!

Nu är tomtarna framme i mitt rum. Jag julpyntade i söndags så nu får jag ännu mera julkänsla.♥

Lite tomtar i bokhyllan och även änglar.





Jag har även ställt någon tomte i fönstrena.

Pepparkaksbak & lussekattsbak.

Den här helgen blev en riktig bak-helg. På lördagen så bakade vi lussekatter och på söndagen så blev det pepparkakor.



6.Dagens lucka

Har du ingen skärmaskin så skaffa det. Det är enligt mig det viktigaste du behöver förutom papper. Du kanske först tycker att det verkar lite onödigt men du kommer inte att ångra dig. Kanterna blir jätteraka plus att det går mycket snabbare än att klippa. Jag skulle inte klara mig utan skärmaskin.

5.Dagens lucka

Om ni undrar hur man gör det nött i kanterna på ett papper så kan man antingen använda en sax eller så finns det ett speciellt verktyg.

Som ser ut så här.
Jag har en sån och den är riktigt rolig att använda.

Dagens lucka.

Det kan hända någon gång att dagens lucka blir lite försenad. Men ni kommer ändå att få läsa den men bara lite senare. Jag hoppas att det går bra.

En favorit i repris.

Ljus.

Igår på tg så tog jag kort på en massa ljus, de blev riktigt fina.






TG - julmysarkväll

Igår var det TG - julmysarkväll. Vi var i Jörn tillsammans med jörns tg och lekte lekar och drack glögg m.m. Här kommer en massa bilder!
Fika - glögg & pepparkaka.

Det här är en målning på väggen.

Men när vi hade varit där så såg det ut så här.

Det var en tävling att man skulle linda in varann i toapapper.



Signe tog kortet i exakt rätt tid för att det skulle bli roligt.

Signe flyger!

Elsa har fått Ellens armar.



Jag och Elsa var tomtar i klänning.



Cool bild va.

4.Dagens lucka

Stämplar är ju en sak som man använder i scrapbooking och man kan ju även använda det till annat. Så därför tänkte jag ge ett tips om stämplar. Jag tycker att stämplar oftast är väldigt dyra men jag hittade ett ark med silikonstämplar på bokia för ca 70 kr och det var ungefär 20 stämplar. Om man köper stämplar på en träbit kan bara en stämpel kosta 70 kr. Silikonstämplarna tycker jag t.o.m. är bättre för att de är lättare att rengöra och man ser exakt vart man stämplar. Det finns ännu en sorts stämplar till som fungerar ungefär som silikonstämplarna. Till de och silikonstämplarna så behöver man en akrylkloss som man fäster stämpeln på.

Stämpel på träkloss.


Silikonstämplar på ark.

Akrylkloss.

Julkonsert.

Idag har jag nästan inte varit med på någon lektion för att jag har spelat på musikskolans julkonserter. På första konserten så spelade jag och Signe himlen i min famn och på andra konserten så spelade jag intro och mellanspel på last christmas resten av låten spelades av gitarrister. Jag spelade även nu tändas tusen juleljus med alla blåsare på andra konserten.

Signe & jag när vi ska spela. Signe spelar flöjt.



Suddiga bilder :S

3.Dagens lucka

Idag tänkte jag tipsa om att man kan blanda stämpelfärgerna när man stämplar. Som ni ser på bilden så har jag stämplat med guld, silver & svart. Just den här gången fick jag inte till det så bra men man ska försöka få in färgerna lite i varann så att det inte blir så skarpa kanter. Men man får ändå inte trycka dynan på den andra färgen för då hamnar det annan färg på stämpeldynan.

Jag har gjort en likadan förr som blev mycket bättre. Det snyggaste är nog om man blandar färger på stämplar som typ inte är någon figur eller så. Eller man kan ju göra det då också t.ex. huvudet en färg och kropppen en annan färg. Testa er fram!!

2.Dagens lucka

Om du någon gång ska använda rosor som dekoration så har jag ett tips som jag fick lära mig på scrapkursen. För att det ska bli lite finare så kan man ta en vanlig sticknål och snurra stjälken runt den så att det blir en liten ''knorr'' som på bilden.


Fröjdefull jul.

Min kväll idag gick åt till julpyssel med papprena ur serien fröjdefull jul. De papprena är just nu mina favoriter. Jag älskar allt som har med julen och göra och julpysslet gör det ännu bättre. Imorse så såg jag julkalendern på tv, den verkar lite speciell. Vi får se om den är bra.

Här kommer bilder på julkortet jag gjorde. Allt papper kommer ur serien fröjdefull jul.

Jag älskar de där små tomtenissarna, de är så söta.♥

Kortet är 7cm*12 cm. Det är dubbelvikt så att man ska kunna ha en tag* i.
Alltså blir måttet på papperet man behöver 14cm*12cm.
Jag har satt ihop det med dubbelhäftande tejp.
Tänk på att bara sätta längst ut i kanterna så att du kan stoppa ner en tag*.
Jag har även dekorerat med självhäftande halvpärlor.
En sak som är vädigt bra med de här julpapprena är att längst ner på varje så
finns det en rand där det står god jul. Det är därífrån jag har tagit det.

Där nere i kanten har jag bara klippt lite på fri hand, det blev ganska häftigt.

En enkel baksida.

Det som man ska stoppa i.

Egentligen så ska det här kortet vara större men man kan ju ändra storlek, använd er fantasi. Det finns inga regler och det är det som är så bra. Man får göra exakt hur man vill och ingen kan komma och säga att det är fel.

Tag* - ungefär som en etikett.

Det finns många ord inom scrapbooking som man inte vet vad det är. Här finns förklaringar på några.

1.Dagens lucka

Dagens lucka - scrapbookingtips är följande:
Ibland när man har ett papper, det spelar ingen roll vart man ska använda det så kan man runda av kanterna med en sax. (se bild). Jag säger inte att man alltid ska göra det utan när man tycker att det passar.