A butterfly


Usa imorrn!!

Hej, jag tänkte skriva ett sista inlägg innan vi åker imorrn på morgonen. Dom säger att det är extra varmt där nu så frysa kommer vi nog inte göra. Jag kommer avlida av värmen men det kommer nog finnas mycket att fota. Ha det jättebra för det ska jag ha! =)
 
Två bilder från igår
 

Marabou nonstop

 
Jag måste ju bara börja med att berätta om denna underbara chokladen, hihi=) Testade den för ett tag sen men kom på nu att jag måste berätta för er. Nonstop och marabou choklad tillsammans, kan det bli bättre?
 
Idag har vi varit på Sandviken, vi trotsade vädret igen för varmt var det då inte. Vi låg i morgonrockar och långbyxor på stranden, svensk sommar.. =) Nu ska vi nog börja packa lite till Usa vi far ju i övermorgon! Iiiiii!!=)

Tjejkväll

Hej! Jag har just kommit hem från Ellens stuga där vi har haft det jättetrevligt. Vi överaskade Lina vid efterrätten med ett litet kalas eftersom hon fyller år snart. Sen så fiskade vi. Vi fick två gäddor och vi skrek ganska mycket.... Men vi lyckades få loss dom från kroken efter ett tag. Sen spelade vi spel och pratade. Imorse hann vi med ett härligt morgondopp och sen for vi hem.
 

Timotej

Hej! Idag cyklade jag och Signe till Strandudden för att träffa Ellen. Vi badade och fikade också. Imorrn ska vi och några till till Ellens stuga och sova över där. Tror det kommer bli superskoj!
 
Har också fotoabstinens eller nåt. Vill fota hela tiden men allt ute har man ju redan fotat och ingen vill ställa upp som modell här hemma... Får se om jag går nånstans där jag inte har fotat förr. Håller på att undersöka hur bra det nya objektivet är till naturfotografering och det verkar vara minst lika bra som kitobjektivet.
 

Ointressant inlägg

Hej! Har mest varit på Strandudden i helgen. Och det har mest regnat. Men nu börjar det kännas att usa är nära. Längtar så mycket och tänk att ha nåt att fota hela tiden, hoppas jag iaf. =) 
 

Vad är bländare?

 Bländare
Nu vet ni att slutaren är hur länge kameran släpper in ljus. Bländaren är hur stor öppning det är när kameran släpper in ljus. Det skrivs t.ex. F3,5. Det knepiga är att ett lågt tal, som 3,5 ger en stor bländare/öppning. Bländaren styr också hur mycket som ska hamna i fokus. Har du en stor bländare (lågt tal) så blir det kortare skärpedjup vilket innebär suddigare bakgrund. Bara motivet blir skarpt. Har du en liten bländare (högt tal) istället så kan större delar av bilden bli skarp.
 
Exempel:
Stor bländare (lågt tal) - Ljusare bild - Kortare skärpedjup
Liten bländare (högt tal) - mörkare bild - längre skärpedjup
F1,8 är en väldigt stor bländare och ger därför suddig bakgrund. Medan F16 är ganska liten bländare och gör så att man ser bakgrunden bättre. Här har jag ställt in de andra inställningarna så att bilderna ändå blev lika ljusa.
 
 
Tänk på!
Att alla inställningarna samspelar, slutartid, bländare och iso (som jag kommer skriva om sen).
♦ Vilka inställningar du ska ha varierar väldigt mycket på i vilket rum du är, vilken tid på dygnet det är, om du är ute eller inne.
 
 

Butterflies

 
En liten sak som jag gjorde för en vecka sen. Det är texten på en låt som vi hörde på konfan, den är så fin så jag ville göra nåt av den.

Mer cykelbilder


På besök

Hej! Det blev en jättebra dag i Rebeckas stuga! Vi har badat, fiskat, åkt båt, ätit och jag har såklart fotat massa. Fisken som ni ser på tredje bilden fick Stina första gången hon kastade ner mötspöet, gissa om vi blev överaskade.=) Det nya objektivet verkar fungera ganska bra till allt även om man inte kan zooma.
 

Friday

Hej! Jag har varit hos Signe och dom en kort stund sen åt vi lunch och nu ska vi snart till rebeckas stuga och hälsa på. Jag har aldrig varit där så det blir säkert kul! =) Kameran hänger såklart med!
 
Vill ni se nåt speciellt på bloggen eller ha mer av nåt så får ni jättegärna kommentera. Det skulle också vara kul och få veta vad ni tycker om mina bilder och så. =)
 

Nytt i kameraväskan

 
Yeey! Nu har jag ett objektiv till. Har ju nöjt mig med kitobjektivet drygt ett år. Men nu när jag fick pengar i konfapresent så bestämde jag mig för att köpa ett. Efter mycket läsande på olika sidor så blev det ändå ett 50mm f1,8. Jag har testat det nu sen vi kom hem från stan och jag är riktigt nöjd! =)

Jag ♥ motljus


A great day!

 
Efter middán sprang jag med pappa. Sen for jag och Lina ut och cyklade och pratade. Vi har inte träffats på hela sommaren så det var jättekul!
 
Har just insett att vi snart far till Usa, vi har inte ens börjat packa! Vilket man brukar göra långt innan. Det känns inte som att jag ska utomlands om drygt en vecka. Men det ska jag och inte vart som helst, utan till USA!
Nu ska jag bara ta det lugnt, antagligen framför tv:n eller datorn och så får vi se vad som händer imorrn.

Inte på väg någonstans.

Här kommer första delen med bilder från igår. Det blev helt perfekt, en gammal cykel, söta och passande kläder och bra omgivning. Det ändå som hade kunnat vara lite bättre var ljuset och fotografen, haha=) Har inte redigerat dom mycket, men vad tycker ni? =)
 

Yesterday

 
Igår var min familj i Nolbyn och hälsade på. Vi fick träffa söta kattungar, vara ute i det fina vädret och fota massa! Jag fotade Lisa och Stina när dom cyklade på en gammal cykel. Det har jag också velat göra länge. Jag tror bilderna blev ganska bra, ni får se dom sen.
 
Idag ska vi till Sandviken igen, är det fint väder så måste man ju passa på!

2 pics


Promenad

 
Gick ca 7km men i slutet kunde jag inte hålla mig och sprang de två sista kilometrarna även fast jag är lite förkyld. Fast nu borde jag nog kunna börja träna igen. Nu ska jag ta en tur med kameran innan solen försvinner. Hoppas ni har haft en bra dag! =)
 

Första dagen på en strand

Hej! Imorse var det inte så jättebra väder men vi får ändå till Sandviken och sen har det bara blivit bättre. Första dagen på en strand, kan man säga. Jag har fotat massa och kanske blivit lite brunare. Nu ska jag ut på en promenad med mamma.
 

Snygga kameraremmar

Jag har länge vetat om den här sidan där dom säljer jättefina kameraremmar. Har tänkt köpa en eller önska mig men det har inte riktigt blivit än. Men nu har carolinedahlen.blogg.se en tävling där man kan vinna en valfri. Såklart är jag med och det tycker jag ni också ska va. Mycket roligare att ha en sån rem än en tråkig svart! =)
 

På en äng bland blommor i solnedgången

Nu får ni se några bilder som jag länge har längtat efter att få ta! men det blev först igår. Dansandes på en äng bland blommor i solnedgången. Sånt här tror jag att jag skulle kunna fota hur många gånger som helst. Kanske mitt på dagen också. Kan ju redigera dom på så många olika sätt. Men på de flesta har jag inte gjort så mycket. Det var ju redan så fint ljus i bilderna. Men på t.ex. första bilden gjorde jag lite mer vintage. Fint på sitt sätt men kanske inte alltid. 
 
                   
 
 

Lyxfrukost!

Lyxade till det och gjorde smoothie till frukost, mackor också men. Satte mig ute i solen och bara njöt. Om ni inte har testat smoothie nån gång så måste ni göra det, speciellt den här. Den är hur god som helst! Receptet hittar ni här!

Vad är slutartid?

Nu tänkte jag berätta lite smått vad de olika inställningarna gör. Om ni inte vet hur ni ställer in det på just er kamera  så kan ni läsa handboken. Men jag börjar med slutartid, det andra kommer sen. 
 
Slutartid

Slutartiden är hur lång tid det tar för kameran att ta bilden. Hur länge linsen är öppen och släpper in ljus. Slutartiden styr först och främst hur mycket ljus som släpps in. Lång slutartid = Ljusare bild / Kort slutartid = Mörkare bild
En lång slutartid kan vara t.ex. 1sek eller 1/10 (en tiondels sekund). Har man en lång slutartid måste man använda stativ för att hålla kameran still så att bilden inte blir suddig. Om man ska fota nåt som rör sig snabbt. t.ex. en bil så måste man ha en kort slutartid om man vill att motivet ska bli skarpt. 
 
Exempel

Den första bilden är tagen med kort slutartid så att motivet blir skarpt. Och den andra med rätt så kort slutartid. 
 
   
        Tänk på!
♦ Det är väldigt varierande vilka inställningar man ska använda beroende på vart man är. Det kan skilja från rum till rum. Så testa dig fram!
♦ Testa med läget S på nikon eller Tv på canon. Då styr du slutartiden och kameran anpassar de andra inställningarna efter ditt val av slutartid.
 
 

5 låtar

 
Här är några låtar som jag lyssnat på väldigt mycket de senaset dagarna. Sjunger och spelar dom på piano hela tiden också. Kommer säkert börja tycka att dom är dåliga snart för att jag har lyssnat sönder dom menmen. Två av dom sjöng vi med konfan också, så det är lite minnen =)
 

two pictures

 
Har just kommit hem från Linn där vi pratade en massa och bara hade det trevligt. Ska äta nu och sen blir det strandudden. Jag har börjat på ett inlägg om lite kamerainställningar, tänkte visa er som vill lära er. Ska bara ta lite exempelbilder och sen kommer det upp.
 
 
 
 
 
 

Fredag

 
Jag har inte bloggat så mycket de senaste dagarna, eller typ inget men. Ledsen för det, ska försöka bli bättre. Men idag har jag iaf varit på skråmträsk kvarn och fikat. Sen har vi grillat på Strandudden. En helt okej dag trots det dåliga vädret. Hoppas på bättre väder!!

Självporträtt

 
Jag har inte fotat särskilt mycket på senaste tiden. Men nu känner mig riktigt taggad igen! Bara det kunde bli lite bättre väder så måste vi fota några av våra ideér. Men jag var just ute och fotade lite självporträtt, det är ju lite svårt utan fjärrutlösare men med stativ så lyckades jag få nån okej bild. =) 
 
Sen har jag ju lite problem att bestämma mig för vilket objektiv jag ska köpa. Vill ju ha nåt bra till usa men vet inte vilket! Plus att alla är ju så dyra... Kommer köpa ett 50mm 1.8 sen hur som helst även om jag inte köper det innan usa men det kanske blir ett sånt nu ändå om jag inte hittar nåt annat. Sen ska jag köpa ett till minneskort och kanske nåt filter. 
 

Gomorron!

Nu är det en ny vecka av sommarlovet. Idag verkar det bli mulet men det finns nog nåt att göra ändå. Igår gjorde jag inget speciellt, var väldigt trött efter återträffen som var kul. Vill hitta på nåt med kompisar i veckan så hoppas på lite bättre väder! =)
 
 
 
 
 

Lördag

 
Igår var det sista gången vi var i stugan. Eller vi kanske kommer fara förbi och hämta nåt eller så men sen ska den säljas, lite sorgligt... Men vi har haft jättekul där tillsammans. Idag ska vi till Piteå och hälsa på några och imorrn är det återträff!!

Volleyboll

 
Hej! Jag har just varit och spelat volleyboll med walters och kusinerna. Och idag är det riktigt varmt också. Nu ska vi äta och sen ska vi dra oss mot stugan för ännu en dag! =)
 
 

Vill tillbaka!

 
 
Åhh, vad jag saknar alla på konfan! Det borde ha varit en vecka till. Men tur är att vi ska ha återträff redan på söndag. =)
 
Har varit i stugan idag också som vi kommer vara hela den här veckan. Badat, spelat fotboll, lekt dunken mm. Hoppas på riktig värme imorrn.

Badat en gång..

Det är ju nästan pinsamt att jag bara har badat en gång i sommar. Men fler ska det bli, får se om det blir idag i det här vädret. Var ju inte toppen men... Ha en bra dag ni med! =)
 

Bästa lägret!

Hej! Nu är jag tillbaka efter två veckors superkul konfaläger med jättefina människor! Det var ju i slutet det blev riktigt kul och man kände alla och då ska man hem... Men vi måste ha många återträffar. =) Jag orkar inte berätta allt vi har gjort, jag tror de flesta av ändå vet vad man brukar göra på konfa.
 
Bästa konfagruppen!
 
Nu är mina kusiner här så den här veckan kommer spenderas tillsammans med dom i stugan. Kommer bli super! Vill fota massa också, har inte gjort det så mycket på lägret. Bada, sola och bara njuta av sommaren.