This picture



Den här bilden är tagen genom ett fönster på sjukhuset. När vi var och hälsade på farmor på julafton såg det ut såhär. Hade lämnat kameran i bilen men då blev jag bara tvungen att gå och hämta den. Sen hängde jag ut genom fönstret och tog typ en miljard bilder. =)

Nyårs

Ja, då var det snart 2012! =) Ha en bra nyårsafton och ett gott nytt år!


Pussel



Nu börjar pusslet likna nånting, lär nog ta ett tag men. Har åkt skidor och sett Eclipse idag, en göra-inget-speciellt-dag. Som de flesta andra på jullovet. Imorrn är det nyårsafton och då väntar mopperace, god mat och fotografering av fyrverkerier. =)

Today

Har haft massa främmande idag så det har inte blivit nån bloggning förrän nu. Var taggad på att åka skidor imorse men då snöade det, jag tror inte vädret har tänkt att jag ska åka nåt på lovet...

Vi har börjat på pusslet vi fick av Signe och dom.
Det är ett sånt som man inte vet motivet på. På lådan är det en bild och motivet är vad dom på den bilden ser. Klurigt va? Så vi får se hur lång tid det tar att bygga.

Ikväll blir det film också, new moon. Måste ju använda julklapparna..=)

Den nya sjalen...

Bloggåret

Här kommer bilder från det gångna året, har kikat igenom arkivet och valt ut det här. Snart börjar ett nytt år och såklart kommer jag fortsätta blogga! =)












Stativ till nyår

Det var perfekt att jag fick ett stativ i julklapp eftersom det snart är nyår och det är väldigt svårt att fota fyrverkerier utan stativ. Jag har läst lite om hur man ska göra och jag hoppas på att få nån bra bild.

Jag har hunnit testa stativet ganska mycket men inte så mycket utomhus i mörker, vill att det ska bli fullmåne. =) Jag hoppas att jag ska få mycket användning av det. Bilden på mina tjocksockar som jag visade för ett tag sen är tagen med stativet. Jag testade en ganska bra funktion, att vända på pinnen i mitten. Då kan man komma jättenära marken, fast bilderna blir uppp och ner då men det är ju bara att vända dom. =)

Stativet heter Velbon Sherpa 600 R

Till sommaren

Fick med mig tre saker hem idag, två linnen och en tubhalsduk. Linnena som kommer från JC har jag kollat på förr och tyckt att dom är jättesnygga, men dom kostade 200 styck och jag var lite för snål för det. Men nu var dom på rean, så då fick båda följa med hem. Är verkligen nöjd. =) Halsduken är i min favvofärg och den får ni se nån annan gång.

Linnena passar kanske bäst till ett par shorts i sommar men dom går att använda nu också..

Jag älskar verkligen tyget, färgkombinationerna och ränderna!

Tisdag


Hej! Jag hade snart tänkt lägga mig för imorrn åker vi iväg tidigt, ska till Umeå och shoppa. =) Hoppas att det inte blir snöstorm eller nåt för då ska vi inte fara. Vill hitta massa fina kläder på rean.

Såg twilight för ett litet tag sen och det var länge sen kan jag säga. Jag läste ju nyss boken och nu upptäckte jag hur mycket bättre den är. Man missar så mycket i filmen.

Randiga Favoriter



Jag fick världens mysigaste tjocksockar i julklapp! Jag såg dom på stan och blev helt kär i dom, tur att jag fick dom. Älskar färgerna också=)

Var på ica med mamma tidigare idag och nu ser jag Anne på Grönkulla, världens underbaraste film....

Christmas


Är såå nöjd med den här bilden ↑



Julklappar



1. Påslakan som kommer passa perfekt i mitt rum
2. Mobilväska
3. Bokställ
4. Fjärilskrok
5. CloseUpFilter +3 (ska kanske byta det)
6. Pengar till mobilen
7. Pingisracket och bollar
8. The Twilight Saga dvd-box 3 filmer
9. Underställ
10. Lampa
11. Pussel (fick tsm med mina syskon)
12. Romerska bågar (favoritgodis)
13. Tomteskumlåda
14. Kamerastativ
15. Fodral till stativet
16. Världens mysigaste tjocksockar
17. 2500 kr

Jag är jätteglad för alla mina julklappar och jag fick mycket av det jag önskade mig.

Hemma igen

Hej! Nu är vi hemma efter en riktigt bra jul. Vi har varit ute mycket osså har vi såklart ätit massa som man alltid gör på julen. Jag har fotat mycket och så har vi spelat pingis. Nu fortsätter jullovet som förmodligen kommer handla om att blogga, åka skidor, se film och annat kul =)

Skriver mer senare men visar en bild nu som jag tagit med hjälp av stativet som jag fick i julklapp.


Vattenstämpel

Tänkte visa er hur ni kan göra en egen vattenstämpel i photoshop. Det är jättelätt och det är ännu lättare att sen använda den. Jag har använt photoshop elements 9 men det borde funka i vilket ps som helst.

1. Arkiv → Ny → Tom fil    Gör dokumentet ungefär 500x100px
2. Gör en textruta och gör din stämpel som du vill ha den. Storleken på texten spelar inte så stor roll men texten ska vara svart (man kan ändå ändra färgen sen).
3. Dubbelklicka på bakgrund i lagerrutan. Dra sen ner opacity till 0%. Det gör så att bakgrunden inte finns längre.

4. Redigera → Definiera pensel → skriv ett namn och spara.


När du sen ska använda stämpeln, klickar du på penslar och tar fram den sparade. Då kan du själv välja storlek, färg, starkhet osv...                  Hoppas ni förstår och har användning för det.

Jag önskar er en


Min julafton

Hej! Imorrn (alltså julafton) så kommer vi först fara till farmor och äta gröt och ge presenter till henne. Sen kommer vi åka bil till Bjurholm, vilket jag egentligen inte gillar. Jag tycker inte att man ska åka bil på julafton, men vad gör man inte för att få va med släkten.=) Där blir det som vanligt Kalle Anka, julmat, julklappar, Karl-bertil Jonssons julafton m.m. Det blir min julafton, vad ska ni göra?

Tänkte också tipsa om att Signe har börjat blogga igen, gå in och läs, det är alltid roligt med fler läsare.=)




Obs! Ni ska va glada att ni inte behöver se vår gran, den är urful...

Julen är nära


Fick en liten överraskning att vi skulle fara på Café 33 och det var kul.=) Jag och Lisa for direkt hem medan mamma och Stina for på ica, det ledde till att vi inte tog oss in. Så när dom kom hem satt vi i bilen med motorvärmaren...

Nu ska granen pyntas och sen ska det ses Anne på Grönkulla ♥ Det var längesen

Vitt lanskap

Gomorron! Jag var ute och fotade nyss. Härligt med all snö och att man är hemma nu när det är ljust ute =). Märker att jag fotar lite mer landskap för det finns inte lika mycket som man kan ta macro på som på sommaren.

Har också listat ut hur man gör det mörkare i kanterna, såhär kommer tre bilder=)




Jullov

Tillbaka från grötfesten nu, och det gick väl bra. Visade upp en dans som vi tränat på ev:n och sen fick vi se två filmer. =) Man fick typ inte fota där fast jag hade nog inte gjort det så mycket ändå. Vi fick också våra betyg, är väl  nöjd.  Såhär såg jag ut, samma klänning som på julens sånger.

Kom just på att jag har jullov nu! =).


A black dress



Tänkte bara visa ett sätt man kan matcha en svart klänning på, ska ju själv ha en idag och jag har lila strumpbyxor till. Lite silver till det och så är det klartt!

Lite sovmorgon



Fick lite sovmorgon idag så jag steg upp när julkalendern började. Det gillar ni va för att jag hinner blogga då?
Min röst känns däremot sådär, hoppas det blir bättre under dagen.

Igår testade jag och lisa våra klänningar, och vet ni vad, den klänningen som jag trodde jag skulle ha men som skulle komma i januari (vet inte om jag har berättat det eller inte) kom igår. Fast det blir Lisa som ska ha den, jag ska ha den från julens sånger, ett par lila strumpbyxor och Lisas skor.. ni får se.

Nä, nu far jag på innebandyturneringen! =) Haré

Tomorrow

Hejsan, det blev besöksrekord igår ändå! Kul=). Ikväll blir det skidor och imorrn ska det skyltas. (hade sagt att vi skulle skylta men kom på att det är grötfest så det blev inget av det) Annars är det inget speciellt. Taggar grötfest imorrn och innebandycup även om jag inte är med... För er som inte vet vad grötfesten är så är det avslutningen innan jullovet. Man äter gröt?, det är underhållning och man får sina betyg.
Gamla

Massa foton

Framkallade bilderna som jag skulle få gratis eftersom jag köpt kameran. Det var i sista stunden men jag hann få ca 30 bilder. Jag valde då ut dom som jag gillar mest. Funderar på att scrappa ett album och sätta in dom i, '' Speciella foton 2011'' eller nåt sånt. Men för att dom inte skulle ligga i en låda nu så tömde jag anslagstavlan och satte upp de flesta. =) Blev ganska fint.

Ändå ganska kul att ha fotona i handen och inte bara på datorn.



Statistiken stiger



Nästan besöksrekord idag, har haft några fler läsare nån gång, fast i genomsnitt så är statistiken mycket bättre nu =) Det känns såå mycket roligare att blogga om det är några som läser. =) Så fortsätt läs och tipsa andra =)

Kom också ihåg att va med i omröstningen i menyn. =)

Klappar

Idag har jag slagit in endel julklappar och fyllt huset med tomtar, börjar julkänslan komma snart eller?



Kollage


Testade att göra ett kollage på polyvore.com. Det var ju riktigt kul och det är ju nästan som att scrappa, man måste bara ha lite inspiration om vad man ska välja för kläder. =)

Gjorde en enkel outfit i svart
. Linnena kanske passar in bättre på sommaren men koftan är bättre nu. Älskar skorna...=) Allt kommer från hm.

Om 5 dagar...

Tänk att det är julafton om 5 dagar! Oj, vad tiden går fort, och då har man gått ut halva åttan också. =) Har mycket tid över nu när man inte har nån läxa och dom flesta aktiviteterna har slutat. Men skidträningen fortsätter resten av veckan =).

Visar två bilder på min nya kappa. Kanske inte syns så bra men.
Fotograf: Lisa



Julens sånger m.m.

Nu är jag hemma efter en fullproppad dag. Imorse for jag till frissan, vet inte riktigt hur det blev än. Hon gjorde en fin frisyr också. Sen var det rep i kyrkan, och sen konsert. Efter det sprang jag typ till matsalen där vi skulle spela med blåset. Vi hann äta lite gröt innan det var dags för luciatåg. Och sen efter det blev det ringdanser, det var lika kul och svettigt som vanligt. =)

Tyvärr var det lite svårt för mig att fota sakerna eftersom jag var med, men ni får i alla fall en bild på mig och luciatåget.



Klänningen var ungefär till knäna innan men nu är den kortare. =)




Imorrn blir det inte lika mycket, rep klockan 4 (tror jag) och sen konsert.

Natti

Har testat allt jag köpte i torsdags nu. Jag hittade en klänning och det är jag verkligen nöjd för. (ni får se den sen) Men jag designade om den lite så mamma ska få sy upp den, haha =) Jag fick också med mig en jacka från rean och koftan som jag visade tidigare. Har inte så mycket mer att säga, ska snart gå och lägga mig för imorrn blir det fullt upp från morgon till natt. =)


Ny kofta

Tyvärr blev min klipptid ändrad, istället blir det klockan tolv imorrn. Men det går egentligen lika bra för mig.
Nu är det bara tre skoldagar kvar och inga läxor heller, så skönt!

Bara så ni vet så kommer jag kanske inte blogga så mycket i helgen för Julens sånger kommer ta typ all tid. Men det gör inget eftersom det är så kul. Ikväll blir det övning och sen konsert imorrn och på söndag. Imorrn är det också julgröt med lucia och juldanser...=)

Ny kofta, köpt igår..


Frissan imorrn

Sitter och nöter mange bjuder nu. Ska iväg om typ en timma då jag måste hitta en klänning främst till grötfesten eftersom den som jag hade beställt skulle komma i Januari, snyggt att märka det nu. Jag vet... Sen blir det julkonsert med ssb.

På idrotten idag körde vi boxercise. Skitkul var det. På morgonen spelade jag på musikskolans julkonsert och sen hade vi en tävling på biologin. Sista lektionen blev inställd så vi fick sluta tidigare. =)

Ska förresten klippa mig imorrn, tror att det blir ungefär samma som nu fast uppklippt.

Min gamla frisyr...

Hur jag klippte mig sen

Och hur jag har nu...

Seg skidtur

Hej! Var lite segt att ta sig ut på skidorna. Kände mig inte så pepp på det och när jag väl tagit mig upp till spåret så kände jag att jag höll på att få skavsår... Ner och hämta tejp och sen gick det att åka ganska bra. Konstigt att jag fortfarande inte ska kunna åka utan att få skavsår och pjäxorna är mer än ett år.

Om ni undrar så bor vi väldigt nära skidspåret. Man behöver gå kanske 50 m sen är man vid skidspåret. Det är nice =)

Sista provet


En vecka kvar av skolan, tio dagar kvar till julafton!!!
Nu börjar det närma sig =)

Idag på skolan
var det mycket ''dötid'' om ni fattar vad jag menar. Eftersom det var julbord fick vi hoppa över en lektion och gå och äta senare, det blev ett rätt så långt hål då. Och har man inget att göra så blir det ganska drygt. På ev:n övade vi på dansen till grötfesten osså hade vi lite andra lektioner. Sen fick vi en ny tjej i klassen också, kul =)

Ikväll har jag lovat mamma att åka skidor
, hoppas föret är lika bra som igår, fast jag tror inte det. Osså måste jag plugga inför årets sista prov! Så skönt att bara få slappna av sen. Btw, det verkar som om alla lärare vill berätta betygen innan man får dom. Nu vet jag matten, tyskan och idrotten. =)

Mange makers - Mange bjuder har ni hört den?
Uppdate: Älskar början, den är typ bättre än fest hos mange! =)

Glitter och ljus



Hej! På träningen var det tidtagning och det gick ganska bra. Härligt med riktiga spår nu=) Sen skyndade jag mig till efs där vi började med att sjunga lite på ica, dock utan luciaskjortor och ljus. Sen hade vi den riktiga uppvisningen. Det gick bra förutom på en låt, det blev inte så mycket text...  Vi ska också köra samma luciatåg på lördag efter julens sånger på julgröten. Tyvärr blev det inga bilder eftersom min mamma är så duktig på att komma ihåg kameran....                                      Beställde en klänning för ett tag sen, hoppas att den blir bra och kommer innan helgen.

Kom ihåg att va med i omröstningen i menyn. =)

Lucia

Hejsan! Idag är det luciadagen, härligt! Nu börjar julen närma sig och med julens sånger i helgen kommer man få den riktiga julkänslan. Längtar grymt till juldanserna efter på lördag, det är så sjukt kul. =) Nu är det inte mycket kvar av skolan heller, 6 dagar, ett prov, och grötfesten.

Har såklart kollat på lucia idag på skolan, men ikväll ska jag vara med och lussa med gospelgänget.=) Hoppas det blir bra...

En gammal bild som jag hittade, tagen med min gamla kamera.

Pingis osv

 

Hej, idag var det kanske sista hålet, eller vi får hoppas på ett nästa vecka också. För efter jul kommer vi ha hemkunskap istället. Fick veta tyskabeyget idag, så nu vet man två av typ femton eller nåt.                  Senare ska jag och spela pingis och sen blir det kören.

Skulle vara trevligt och veta om ni uppskattar videobloggar för i så fall kan jag göra fler. =)

←Omröstning

Jag har just startat en omröstning som ligger i menyn. Rösta om vad ni helst läser om på min blogg.


Pepparkakor



Ja nu har vi bakat årets pepparkakor. Kommer nog få rätt ont i magen om ett tag och ni förstår nog varför. Det gick inte riktigt så bra för mig att baka så jag tjoade på lite och tog massa kort.

Bilder

Här kommer bilderna som var i ramen jag fick igår. Det kanske inte syntes så tydligt i videon. Sen är det också två bilder från kvällen.

Bilderna är tagna av Lina m.fl och med hennes kamera.


Ellens och Linas julklapp

Mina miner.....↓


Vi hade jättetrevligt och jag vill gärna göra om det. Ett tips när ni ska köpa julklappar till era kompisar, gå ihop och ge tillsammans. Då kan man hitta på jätteroliga saker osså kan man köpa nåt som är lite dyrare.

Videoblogg!

Här kommer ett videoinlägg där jag berättar om min julklapp från Ellen och Lina. Vet att den är lång men orkar inte skriva allt, så vill ni veta får ni kolla...=)

 

 


Julklappar



Håller på att mysa till det lite nere i källarn för snart kommer Lina och Ellen osså ska vi ha julkväll. =) Vi ska ge varandra julklappar, lite tidigt men vi hinner ingen annan gång innan Ellen åker till Thailand. Glögg och sånt blir det också...

Fick igen ett prov igår och ett idag som jag trodde skulle ha gått halvdåligt men resultatet blev raka motsatsen.=)

mixat

Bjuder på en två-i-en-bild innan träningen.


8:e December



Tänkte bara säga att jag gillar verkligen årets julkalender. Den ger riktig julstämning och man längtar till varje nytt avsnitt. Vad tycker ni om den? För ni har väl sett den?....hihi

Idag var vi till stan med klassen och såg på en utställning. Jag kom hem för ett tag sen och har nu spelat oboe. Ikväll blir det skidträning, yes! =) Sen måste jag skriva klart svenskan.. Haré!

◊ Mindre än två veckor till jullov!!!

Jag är glad för att


♥ Det är snö ute!
♥ Vi fick sluta nästan en timme tidigare.
♥ Jag kunde sparka till skolan idag =)
♥ Vi fick veta vad man hade för betyg i matte.
♥ Det är snart helg!






Årets första

Väldigt trevligt med snö. Det gick riktigt bra att åka skidor på isen fast när man skejtade så fick man inte så bra grepp
men. Nu är jag glad för vad jag har väntat! Den där känslan när man är iskall om kinderna och fötterna men varm om kroppen och så känner man vinden i ansiktet, vet ni hur mycket jag gillar det.... För ovanlighetens skull så kan jag vara med på träningen på torsdag också. =)

.....


snö = skidor

Hej! Idag har det inte snöat men snön är i alla fall kvar! Och vet ni vad, min önskan gick i uppfyllelse, hihi=) Vi ska åka skidor idag, fast bara på isen eftersom grus m.m kan skada skidorna.

Sen måste jag skriva på svenska-uppgiften som är blogga som om man är Robinson Crusoe... En blogg om Robinson Crusoe?????=(


Twilight-novell

Har just läst klart en novell som är fortsättning på sista twilight. Det är en tjej på cullens.se som har skrivit den, hon har skrivit fler också som jag ska läsa sen. Den var superbra så läs den här!

I just love it!



Nu är det nästan en dm snö ute och den är här för att stanna! =) Det har snöat hela dagen och vid lunchtid var snöflingorna jättestora. Det är ju lite sent men så länge den här snön stannar så är jag glad. Min önskan är att kunna åka skidor imorrn men vi får väl se. =)

Amanda F!


Pinsamt


Igår när jag var i stan så var jag inne på bikbok. Jag sökte finkläder till julfester osv. När jag stod ganska nära kassan så skrek jag typ:

- Asså jag blir galen, jag måste ha nåt. Då sa hon som jobbade i butiken:
- Vad måste du ha? Jag höll typ på att dö av pinsamhet.
- Eh, jag måste ha några julkläder.
- Ska det vara finkläder, frågade hon då?
- Jaa, svarade jag.
- Kjol eller klänning?
- Det spelar ingen roll.
- Okej, bara så du vet så har vi halva priset på alla klänningar och kjolar.
Jag sa bara okej och sen försökte jag ta mig ut ur affären så snabbt som möjligt....

Dagen igår

Hej! Det blev riktigt kul igår på stan och jag hittade julklappar till alla förutom tre. =) (Läs om hur jag skämde ut mig i en affär i nästa inlägg). Sen hann vi hem ett tag innan det var övning med gospeln och blåset. Jag sjöng solo på schackles och det gick superbra!

Efter allt fika och stohoj så for jag på ug med Ellen, Signe och Erik och hade en superkväll! =)

Vi är inte många men det blir bra ändå! =)

Handla julklappar

Hej! Tänkte bara berätta att jag inte hinner blogga nå mer idag, isåfall kanske ikväll. För vi far snart till stan för å handla julklappar och sen spelar blåset och gospeln sjunger. Ha en bra lördag!

Julkalendern är ju riktigt bra!


Mörker

Eftersom det alltid är mörkt ute nu och det inte heller finns så mycket fint att fota så har jag tyvärr inte fotat så mycket på sistone. Jag älskar att fota ute och inomhus går inte ens att jämföra.

Så istället visar jag lite vattenbilder. (Måste träna mer på det, jag vet)


Dåligt väder och ingen snö

Hej! Jag har nyss tränat och ätit. Sprang först 3,5km sen körde jag lite intervaller och avslutade med situps och sånt här hemma. =)

Sprang i det här eländiga vädret.


Tänk om det istället hade varit såhär. Skidor istället för skor! Åhh, vad jag längtar!


Väldigt mycket kamerasaker och sånt....

Dagligt inlägg

Hej! Förra inlägget var egentligen tänkt till imorse men nåt krånglade. Lyckades i alla fall stiga upp och se julkalendern. Jag tyckte då början var helt okej, hoppas den fortsätter bra. Vad tyckte ni om den? En bra julkalender är ju en del av julen. Men det är snön också och den ser vi inte en skymt av.=(

Har pluggat lite historia men måste göra mer. Man ska typ kunna en miljard saker! Synes imorrn=)


Första luckan