Valborgs

Idag är det ju valborgs och som vanligt blir det först sång sen musikcafé och sen brasan. Sen ska vi hem till Signe och dom. Vad ska ni göra?

Bilder från ev:n



Gårkvällen

Här kommer lite bilder från gårkvällen. Det var riktigt trevligt, men lite kallt... Vi hade lite knäppa samtalsämnen, testade grilla äpplen och sen grilla vi massa annat också. Det måste vi göra om tjejer! Lite dåliga ljusförhållanden för att fota men...




Inte slut på helgen

Hejsan! Idag har jag sovit länge, gått promenad, ätit glass, varit med Signe och varit på blåset. Nu ska jag snart iväg och grilla med massa trevligt folk, blir nog superkul! =) Tänk så härligt att skolan inte börjar imorrn utan vi är lediga två dagar till!

Lekt i photoshop

Lördag

Som sagt så har vi sjungit idag. Två låtar som Ellen och Signe har skrivit, en gammal låt och dans. Det blev riktigt bra och kul var det! =) Innan det var Signe och Elsa här, vi gick en promenad och gjorde lite annat. Imorrn har jag inget speciellt. Hoppas på fint väder!


Ett halsband i silver






Lite ringrostig

Nu har jag gjort ett kort, väntade såklart med läxan och tog chansen att pyssla lite, haha=) Kände mig lite ringrostig eftersom det var så länge sen jag scrappade menmen. Blev ändå riktigt nöjd med kortet, särskilt färgerna. Vad tycker ni?


Håller på med ny design

Började på en bloggdesign och nu kan jag inte sluta. Men måste göra läxa och lite annat... Jaja, headern är iaf klar. Idag är det lite sämre väder än igår, regn och rusk. Jag tänker hela tiden att jag inte ska klaga men det går inte så bra, haha=) Sitter i tre tröjor som vanligt och nu ska jag dricka varm choklad med dom dumma läxorna... Kanske scrappa ett kort åt min syster också, har inte pysslat på hundra år!

Fin vårbild =)

Fikat ute

Har varit ute nu ett tag i det fantastiska vädret. Kom och tänka på att jag kanske borde göra en vårdesign också. Vi får se om det blir nån gång när jag har tid. Jag satt i bara linne och fikade, inte ett dugg kallt i solen. Tänk så snabbt det växlar. Det har snöat hela veckan och nu är det såhär fint! =)






Vår!

Nu är våren äntligen här! Sol, blå himmel och värme gör en så glad! =) Vi var ute hela ev:n och fotade, sen lite engelska osså beeptest på idrotten, gick väl som väntat. Och sen två tråklektioner. Nu ska jag gå ut och fika, kanske göra läxor och såklart fota!


This day

Idag slutade vi tidigare, nästan en och en halv timme! Först blev det ett kort cafébesök och sen övning inför lördag. Ikväll ska jag göra läxor, skulle gärna göra nåt annat men man måste ju. Det går iaf lite bättre om man tänker på alla uppgifter man fått igen på senaste tiden som har gått så bra, då blir man lite mer peppad. Fast man kan inte bli peppad på läxor men...

Imorrn har vi beeptest vilket jag inte ser framemot eftersom jag är ganska säker på att jag kommer sänka rätt rejält. Jag har tränat mindre i år och så men jag hoppas ändå på okej resultat=)


When I held ya

 

Den här går runt runt nu. Riktigt bra lugn låt. Tycker ni om den? Skulle önska att det kommer ut mer låtar av Moa Lignell.



Blommor i oranget

Eftersom vädret är så dåligt så fotade jag lite inne eftersom jag så gärna vill fota. Det är faktiskt kul att fota inne också bara man hittar nåt att fota. Jag är jättesugen på att fota porträtt eller nåt mer arrangerat, nån som är med direkt det blir bra väder? =) Blev lite väl många ''fota'' i den där texten..

Det blev tre bilder värda att visa som jag har redigerat lite nu.
Skulle gärna vilja se lite blommor utomhus också men det är nog ett tag kvar. Är rädd att vi aldrig kommer få sommar här, haha=) Nä men seriöst, vi har sjukt mycket snö och det slutar inte snöa heller.




Vart är sommaren?

Här har det snöat hela dagen och vi har ju kvar massa gammal snö också. Man kan ju undra om vi ska få sommar nån gång... Det gick iaf bra på discot igår, jag tror vi tjänade ganska mycket för det var många som kom. Osså sov jag ju hos Lina, kul det också. Sen har jag varit och sjungit på efs idag. Imorrn ska vi till norrfjärden med blåset och som tur är far vi inte förrän klockan tolv...

Ni ser ju hur det ser ut...

Disco

Härligt med helg, synd bara att det kommer en ny vecka med massa prov och sånt, haha=) Nu ska jag äta och sen blir det att cykla mot matsalen där min klass har disco. Hoppas det kommer många så vi tjänar lite. Sen ska jag och Ellen sova över hos Lina. Hoppas på en kul kväll!


Fryser?

Sitter här i ytterjackan och har just ätit varm macka och varm choklad. Tror ni jag fryser eller nåt, haha=) Inte normalt. Nu ska jag strax på tg med massa lekar och så. Imorrn ska det visst snöa igen säger vissa, hoppas dom har fel för nu ska det bli sommar. =) Aa, måste fara nu..

Snabb och dålig redigering

Massa snö

Det är ju nästan ett skämt att det har snöat mer än två dm här idag/inatt. Håller ni med? =) När ska vi få sommar? Det blev inte mycket fotat på ev:n pga av det dumma vädret. Idrotten var riktigt kul men kemin var verkligen dryg.


Avslutning

Nu ska jag strax iväg på årets sista skidträning, vi ska ha avslutning med allt vad det innebär. Blir nog kul=) Efter skolan övades det med Signe, Ellen och Rebecka och som vanligt fick vi massa andra ideér. Vilket ledde till att vi dansade mer än vi sjöng, haha. Kul hade vi då =)

Bild från förra säsongen. Love it!

Ny vecka

Vet att jag har varit dålig på att uppdatera och egentligen är det här ett rätt så onödigt inlägg menmen. Har haft en ganska slapp skoldag idag och nu börjar vårvädret komma. Det blev en solig springtur efter skolan och sen kören. Hoppas på lite mer blogg och fotoinspiration senare i veckan.


Ingenting-dag

Idag har jag gjort ungefär ingenting. Rensat lite bilder och upptäckt hur otroligt duktig jag är på spara typ trehundra likadana. Spelat lite oboe och har nyss varit på blåset.

Har varken bloggat eller fotat mycket i helgen men jag är sugen på att fota porträtt och sånt, skulle önska lite bättre väder då. Nu ska jag iaf se första programmet av Mästarnas mästare. Skolan imorrn...Varför?
Brun och fräknig från Laisvall =)

Sista lovdagen

Hej! Har lite bildbrist nu och typ inget att blogga om heller. Idag har jag iaf inte gjort så mycket, kom nyss hem från efs. Och imorrn är sista lovdagen =( Gråter typ..

Har snart läst båda shoot tidningarna, haha=)
Dom är verkligen bra. Och det passade ju perfekt med en resespecial i ena numret, nog för att det är länge tills vi ska till Usa men man måste ju förbereda sig =)
gammal bild

Fint ljus

Det var så fint ljus ute efter träningen i torsdags så jag var bara tvungen att fara hem och hämta kameran. Här är resultatet som jag är ganska nöjd med =)






Stan idag

Lite ovärt att va i stan idag när det var så fint väder men jag har ju varit ute så mycket tidigare, haha=) Åt som vanligt supergod mat på lilla mari, handlade inte så mycket osså såg vi på bio. Spegel, spegel hette den och var faktiskt riktigt bra. Nu har vi plockat fram cyklarna så då slipper jag låna mammas eller pappas.


Bilder från bilen




Shoot Magazine

Idag kom det två shoot magazine i postlådan! Har varit sugen på att köpa nån ett tag nu så jag beställde två för att testa om dom är bra, vilket jag verkligen tror! =) Har hunnit läsa lite men snart blir det mer framför brasan och med spenatdipp, har inte ätit det på länge.  Hoppas ni också får en bra kväll=)



Weheartit

Nu har jag skaffat Weheartit. Verkar som ett bra ställe att samla inspiration på. Ni kan följa mig här: http://weheartit.com/photographymaja


Bakat bullar

Typ det ända jag har gjort idag är att baka bullar och spela kort, haha =) Imorrn ska jag sy saker till skyltfönstret på efs och på fredag blir det nog stan. Osså borde jag hitta på nåt kul ikväll =)

Det är mulet så jag har inte varit ute nåt men jag har ju varit ute en del tidigare på lovet...=) Kom just på att jag måste göra klart min idrottsuppgift. Och det är två fel med det. Nr1: Man har inte läxa på lov. Nr2: Man har inte läxa i idrott. Men det är bara att göra det.


Laisvall i bilder

Här kommer massa bilder från Laisvall, ni blir nog less för alla är typ vita och blåa, haha=) Vi har varit ute alla dagar och det har varit superväder, fast sista dan när vi skulle fara hem snöade det så då får vi inte ut utan gjorde lite annat. Vi har varit på massa fina ställen, åkt miniskidor, tolkat, byggt flaskbanor, ätit massa, kört skoter och massa mer. Först en bild på utsikten från där vi bodde....










Hemma



Nu är vi hemma från Laisvall där det har varit superkul som vanligt. Orkar inte fixa med alla bilder nu så ni får se dom imorrn. Nu är typ halva lovet kvar och då ska jag inte direkt göra nåt speciellt, försöka slappa så mycket som möjligt, haha=)

Gamla bilder

Här är lite gamla bilder från förra året i Laisvall. En sak som var kul då var att det var hur mycket lämlar som helst, men det är det nog inte i år. Snart kommer det nya bilder från i år. =)


Mörkare kanter

Här kommer en liten guide på hur man kan göra bilderna mörkare i kanterna i photoshop elements om nån är intresserad.


1. Öppna bilden och markera en cirkel.

2. Högerklicka → markera omvänd

3. Högerklicka → förfina kant och ställ om värdena till ungefär det här ↓

4. Gå in på nivåer

5. Och testa dig fram

Resultatet

Solnedgångar ♥

Solnedgångar är ju bland det finaste som finns. Bäst är ju att fota dom vid nån sjö eller ett hav så att det syns bra. Men jag har fotat många bara utanför vårat hus. Längtar till sommaren

En nytagen bild och sen några gamla favoriter på solnedgångar.


Beautiful moon


CameraRaw även i jpg

Om man fotar i Raw-format brukar man ofta använda sig av CameraRaw som hör till Photoshop. Men jag tycker att det är ett enkelt och bra sätt att redigera sina bilder på. Det som är så bra är att man även kan använda det till jpg-filer.

1. Istället för att välja öppna så väljer du öppna som.
2. Välj vilken bild du vill redigera och sen ändrar du filformatet till cameraraw.
3. Sen kan du enkelt och snabbt fixa dina bilder. Man kan ändra vitbalansen/temperaturen även om det är jpg. Och en av mina favoriter är svärta, kan göra en bild så snygg!


Påsklov!

Äntligen är det påsklov! Hade alla lektioner som vanligt idag förutom idrotten då det var en tävling för hela skolan, men varför just på idrotten? Nu ska vi iaf strax fara till Laisvall, ska packa det sista och sen åker vi. Håller även på att baka en kaka, hihi=)

Det ser ut att bli bra väder. Soligt men jag hoppas det blir lite varmare än väderprognosen visar. Och i år är det första gången jag har systemkameran. Kommer nog bli jättekul att fota med den där, hoppas på massa grymma bilder! =) 


Har gjort några tidsinställda om ni undrar, hoppas ni klarar er utan bra uppdatering, hihi=)


 


Seriöst

Jag skrev ju just att jag kanske skulle ut och åka skidor för att det var så soligt och fint väder. Men när jag kommer upp så är solen borta och himlen är grå. Jag tänker: jag kan ju åka ändå, fast det blir inte lika roligt. Och när jag börjar fixa fika så börjar det snöa!!! Inte ens kul, dumma aprilväder! Men man vet ju aldrig, om tre minuter är det kanske soligt igen... Hoppas på det! Update: Nu är det typ soligt igen, haha=)


Wednesday

Dagen började med att lyssna på niornas konsert. Sen engelska och trampett på idrotten som var mycket roligare än jag trott. Osså matteprov och kemi. Imorrn hoppas jag på lite påskaktiviteter så vi slipper lite lektioner.

Ska försöka få med mig Lisa ut på skidor nu annars får jag väl åka själv. Är soligt idag också =)


Vilken?




Finväder



Finväder idag och en helt okej dag på skolan. Efter skolan for jag och övade med Signe & Ellen, vi ska sjunga i slutet av April. Nu taggar jag skidträning och vill helst att den ska börja nu så att vi får åka i solen =)

No Air

Har just upptäckt att Jordin Sparks har massa bra låtar. Tänkte bara tipsa er, men nu ska jag fortsätta lyssna på några nya. 


Den fina skon

En vanlig slapp måndag idag och nu är det bara tre skoldagar kvar och sen lov! Vi kommer fara till Laisvall direkt på torsdagen och kommer hem på tisdag. Jag hoppas att vädret blir bättre för här snöar det lite nu och då. Vi behöver ingen mer snö nu, den ska ju liks bort.

Förresten var det ju lite dåligt att Första April var en söndag. Det blev ju inge roligt alls när det inte var skola eller nåt.

En bild från igår

White




Några bilder på ett minialbum jag gjorde för ett tag sen.

Röda knoppar

Igår såg jag en massa knoppar på träden så jag var ju bara tvungen att fota dom idag. Våren kanske är påväg förutom att vi har hur mycket snö som helst men... Svårt att få rätt fokus med dubbla closeupfilter men det går.


Gårdagen

Lite dålig bloggning igår men som jag sa så var vi först på Nasaloppet. En jättehärlig skidtävling i solen. =) På kvällen sjöng kören på efs och efter det stannade jag kvar och skyltade. Sen gick jag hem till Signe och dom där det var massa folk. Missade tyvärr Earth Hour menmen. Släckte ni allt eller?

Jag har en liten fråga om det är nån som är intresserad av bloggdesigntips/redigeringstips el liknande. Och i så fall om vad. Skriv en kommentar om ni har några önskemål =)