Mitt fotoår

Tänkte att det kunde vara kul att sammanfatta mitt fotoår och se vad jag har fotat och sen kunna se hur jag har förbättrats. Liksom titta tillbaka på vad för nya saker jag har testat och minnas vad man har gjort. =)
 
Jag fotade fyrverkerier för första gången och lite andra bilder med stativ.
 
Vintriga porträtt och naturbilder blev det också.
 
Jag, Ellen och Lina testade att förminska oss själva rejält.
 
Fotade klara färger i Laisvall
 
Jag hade foto på ev:n på skolan hela våren och vi var ett gäng som kom på massa ideér. Jag tog många favoritbilder då =)
 
Vi hade fotoklubb och jag var på konfaläger.
 
Jag hade länge velat fota nån på en äng och nån som cyklar på en gammal cykel. Och det fick jag också även fast det blev ganska spontant så blev det bra bilder.
 
Jag köpte ett nytt objektiv (50mm 1,8) som har varit toppen när jag har fotat porträtt.
 
Vi var i USA och jag fick chansen att fota allt från grand canyon till times square.
 
Tog lite annorlunda bilder som jag blev riktigt nöjd med
 
Fick systrarna att ställa upp som modeller några gånger och fick tillfälle att träna på att fota människor. Upptäckte hur kul det är och blev mycket bättre på det =)
 
Jag fotade Hanna första gången och försökte komma på fotoideér i vintermörkret.
 
Tog lite blandade bilder
 
Gott nytt år!
 

Livskraft

Hej! Andra dagen på livskraft och det är toppenkul!:) vi har hunnit med tre möten, ett bibelstudium och ett seminarium. Däremellan massa skratt! Visar lite bilder från min instagram som nu är min nya bästa vän, majahimajaha heter jag :)

 


Iphone 5

Hej! Jag blir bara sämre och sämre på att blogga verkar det som.=) Jag fick nämligen en iphone 5 i julklapp och jag har inte ens berättat det! Igår hade vi släktträff då vi fick träffa våra tremeningar, idag har jag varit i stan och imorrn åker jag på läger!!! Jag tror det kommer bli jättekul. På tisdag kommer jag hem då blir det kanske lite mer bloggning...=)  Hoppas ni har haft en bra jul! Glömde nästan, min instagram → majahimajaha
 

God Jul

Jag kan inte fatta att det redan är julafton! Nu återstår bara ett avsnitt av julkalendern, igår gick julens sånger och luciatåget riktigt bra. Sen hade vi jättekul på juldanserna. Nu har vi alltså lov i nån vecka. I slutet av veckan åker jag på Undomslägret Livskraft. Och sen går det nog snabbt så börjar skolan om igen. Idag klädde vi granen, fast jag gjorde inte så mycket, jag fotade mest, haha =)
 
Jag önskar er en riktigt god jul!
 

Kallt men vackert

Det är synd att det alltid blir finare ute när det är kallt. Men det funkar ju att fota med handskar. Så jag tog de här fina bilderna när vi gick till Ica. Julens sånger igår gick riktigt bra så jag hoppas att det går lika bra idag. Sen blir det luciatåg och juldanser. =)
 

Grötfesten

Hej! Igår var det ju som sagt grötfest. Den blev riktigt lyckad! Sen for jag och Lina till Ellen och hade julmys som förra året. Vi fikade och öppnade våra presenter. Själv fick jag en jättefin tröja med en kamera på framsidan och på baksidan stod det massa saker som jag brukar säga ofta eller som jag har sagt och vi har skrattat mycket åt =).
 
Idag har jag sovit länge och snart är det dags för Julens sånger! Dessutom är det bara 3 dagar kvar till julafton! Kan inte fatta det. Fast just ja jorden ska ju gå under först.... =)
 

Blue sky

Hej! Nu har jag haft årets sista lektioner!! Imorrn ska vi ha innebandyturnering och fixa massa inför grötfesten som är på kvällen. Längtar jättemycket! Nu ska jag till farmor och äta och träffa Hanna sen ska vi öva Julens sånger. =) Tog lite bilder innan det blev alltför mörkt, inte så bra att ha ett stativ i metall när det är så här kallt.
 

Lucia

Hej! Idag har jag haft årets sista svenskalektion, biologi och idrott också för den delen. På musiken övade vi en låt som vi ska sjunga på grötfesten. Längtar tills torsdag då den ska vara, tror det kommer bli toppen!
 
Som vanligt har jag varit på skidträning, det snöade men vi körde ändå stenhårt. Sen for vi direkt till efs för att visa luciatåget. Det gick ju sådär...haha=) Lisa glömde det röda bandet, jag glömde helt texten på mitt solo och staffan gick inte så jättebra. Men på lördag efter julens sånger får vi en ny chans.
 

Friday

Hej! I onsdags såg jag på lussecupen som åttorna vann. På torsdagsmorgonen såg jag på lucia som många andra. Sen var jag på den sista skoterkursen. Så nu är det bara att vänta tills jag fyller år sen har jag skoterkortet! Idag har jag avklarat årets sista prov och nu är det helg. Snart ska jag till stan där vi ska på the Life kl 7. Blir nog en ganska lugn helg vilket behövs inför nästa vecka som inte kommer bli lugn. Hoppas att de drar upp skidspåret så att jag kan åka =)
 

Min vecka

Längtar till jul, ser fram emot grötfesten, klagar över kylan, typ 20 minus idag, planerar julklappar till Lina och Ellen, övar inför julens sånger och är trött är vad jag gör i veckan. Haha, nä men på fredag ska jag, Lina och Ellen ha julafton, fysikprov väntar och nästa vecka är det  julens sånger och grötfest.
 
Idag slapp vi en lång lektion för att det var julbord och igår var Johan och Maria här och då såklart världens sötaste Hanna. =) Får se vad som händer imorrn...
 

Helg igen

 
Nu är det bara sjutton dagar kvar till jul! Men tiden före är ju också mysig, det är så fint när man går hem och det lyser i alla fönster. Nu är det värsta med skolan över, bara två veckor kvar och sen är det lov. Men det blir nog trevliga veckor hoppas jag.
 
Motionsdansen i onsdags var superkul, tvärtemot förväntningarna. Och igår gjorde jag tydligen skoterprovet, visste knappt om det var det riktiga eller inte. Idag efter skolan såg jag, Lina och Ellen lillebror på tjuvjakt, jag och Ellen såg den många gånger när vi var små, så det var gamla minnen det. =) Ha en bra fredagskväll allihop!

20 dagar till jul

Hej! Eftersom jag inte har fotat på ett tag så blir det mest ''vad jag har gjort idag inlägg''. Men när alla måsten är över ska jag sticka ut och fota, fast då fryser jag nog ihjäl om det ska fortsätta vara såhär kallt. =) I varje fall, idag har jag lärt mig dansa bugg och imorrn ska klassens kunskaper testas då vi ska på motionsdans på kvällen. Och innan det ska jag spela med ssb här i boliden på lucia.
 
Har varit på en riktigt kul och jobbig träning också. Vi gjorde massa saker som de andra har gjort på torsdagar då jag inte brukar vara med. Så för mig blev det nya saker, men kul som sagt. Nu måste jag plugga lite till och sen tv.
 
hade tråkigt

...


Första advent

Hej! Det blev en bra helg i Arvidsjaur, ganska kallt men det funkade. Det var ju första gången jag åkte skidor i år. Det gick bättre att åka skate så vi åkte mer skate än klassiskt. Men nu känner jag mig inte direkt utvilad för en ny skolvecka men, kommer somna tidigt ikväll... Ska inte göra så mycket iaf, typ se solsidan.
 
Ny vecka imorrn alltså, med tre prov, men efter det blir det nog lugnare eftersom betygen ska sättas. Får mer och mer julkänslor nu när snön kommer och så vidare. Men i Boliden kommer det nog dröja ett tag till innan man kan åka skidor. Och så är jag så sugen på att fota, måste bara ta mig ut i kylan med stativet.